Ansamblul de dans popular „Izvorașul”, din Cahul, a făcut senzație la ,,Românii au talent”. Imagini video

Ansamblul de dans popular „Izvorașul” a încins o horă de zile mari pe scena talentelor, ia jurații au rămas uimiți. Sunt un ansamblu cu istorie și cu multe realizări de-a lungul timpului. În 2008 au participat la o competiție mondială numită „Jocurile Delfice”, unde au fost în competiție cu alte 20 de tări și au reușit să câștige medalia de aur, scrie ProTV.ro.

Ansamblul de dans Izvorașul (8)

Au colaborat cu mulți artiști de renume din România, însă de departe, cea mai importantă colaborare a fost cu Nicolae Botgros și Orchestra „Lăutarii”.

Grupul se numește „Izvorașul” deoarece însuși izvorul reprezintă punctul de plecare al energiei și al ritmului dansului popular.

Mihai Bobonete: „Cirque du Soleil pe muzica populară! (…) În trei ani de când sunt la Românii au talent, voi sunteți cel mai bun ansamblu folcloric pe care l-am văzut!”.

Andra: „Eu personal nu am văzut asemenea energie și asemenea dans bine executat. Unul nu a călcat greșit. Ați fost impecabili!”.

Dragoș Bucur: „E prima oară de când sunt eu aici când cred că un ansamblu de tipul acesta poate să câștige Românii au talent”.

Imagini video, mai jos:

Ce riscă un tânăr și un bărbat care a propus mită polițiștilor pentru a nu fi documentați după ce au încălcat în trafic

Un caz a avut loc pe bd. Dacia din capitală. Un tânăr de 22 de ani, care conducea o Honda a fost stopat de polițiști pentru depășirea limitei de viteză. De asemenea,  fiind verificat prin sistemului aplicației E-data polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere.

Pentru a nu fi sancționat, acesta a lăsat în interiorul automobilului de serviciu al angajaților mijloace bănești.

Un alt șofer de 39 de ani a propus polițiștilor mită pentru a nu fi documentat că a condus automobilul în stare de ebrietate.  Acesta a fost stopat  în apropierea comunei Băcioi din capitală.

Deși șoferii sunt avertizați despre consecințele coruperii polițiștilor, unii ignoră prevederile legale și continuă în mod abuziv să propună mijloace financiare în scopul ignorării de către oamenii legii a încălcărilor comise.

De la începutul lunii iunie au fost înregistrate 7 cazuri de denunțare a tentativelor de mituire a polițiștilor de patrulare de către șoferi.

În toate cazurile la fața locului inspectorii de patrulare au solicitat grupa operativă pentru fixarea probelor și documentarea cazurilor.

În privința șoferilor au fost inițiate cauze penale pentru corupere activă și riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și amendă de la 100 000 până la 200 000 de lei, pentru persoane fizice.

Inspectoratul General al Poliției reamintește că oferirea mitei unui angajat cu funcție publică  constituie o infracțiune și se documentează penal.

Zelenski se aşteaptă ca refugiaţii ucraineni să se întoarcă acasă după încheierea războiului

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi, la Berlin, că se aşteaptă ca refugiaţii ucraineni să se întoarcă în ţară, dar numai după ce războiul s-a încheiat, relatează dpa, potrivit stiripesurse.ro.

Nu are sens să încerci să-i motivezi pe ucraineni cu sloganuri sau campanii să se întoarcă acum în ţară, a mai spus Zelenski.

Preşedintele ucrainean a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă comune cu cancelarul german Olaf Scholz marţi la Berlin, unde s-a aflat în vizită pentru deschiderea unei conferinţe internaţionale privind reconstrucţia Ucrainei.

“Nu există nicio îndoială că reconstrucţia generală va avea loc abia după război”, a mai spus el.

Liderul ucrainean a afirmat de asemenea că va fi mult entuziasm în rândul ucrainenilor care au fugit în străinătate să se întoarcă şi să reconstruiască ţara în momentul în care va fi pace.

Vor fi multe locuri de muncă odată ce se va întâmpla asta, a mai spus Zelenski, subliniind că există deja o cerere mare în Ucraina de muncitori calificaţi.

A camuflat în laptopul personal două acte românești falsificate

Un conațional a încercat să iasă din țară, tăinuind prezența a două documente românești falsificate. Acesta urma să transmită, dar și să folosească unul dintre documente, în Belgia.

În data de 11 iunie 2024, în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni, pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat un microbuz de pe ruta „Moldova-Belgia”. Acționând în baza analizei de risc, unii pasageri și bunurile acestora au fost supuse controlului în linia doua, ceea ce presupune verificări amănunțite.

Ca urmare, în notebook-ul unui pasager, între taste și monitor, au fost depistate două cărți de identitate, care aparent au fost emise de autoritățile din România. Ambele documente prezentau semne evidente de falsificare. Unul dintre acte aparținea persoanei verificate, un cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 22 de ani, iar celălalt document era pe numele unei persoane necunoscute.

În cadrul audierilor, tânărul moldovean a declarat că obținerea actelor a fost facilitată de persoana necunoscută menționată în documentul falsificat.

În fapt, documentele românești au fost ridicate, urmând să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză. Cercetările pe caz continuă.

Își continuă protestul: fermierii moldoveni s-au îndreptat astăzi cu tractoarele, în coloană, spre vama Leușeni
Articolul anterior
40 de vedete au pozat împreună pentru coperta revistei Vogue. Ședința foto a marcat ultima ediție a lui Edward Enninful
Articolul următor