Ce mânca Marilyn Monroe în fiecare dimineață. Obiceiul peste care nu sărea niciodată

Marilyn Monroe, unul dintre cele mai mari sex-simboluri ale secolului XX, rămâne o figură fascinantă și adorată de milioane de fani până în prezent. În ciuda glamour-ului și farmecului său iconic, puțini știu despre obiceiurile alimentare neobișnuite ale actriței, în special despre micul dejun pe care îl savura în fiecare dimineață, scrie click.ro.

Obiceiul alimentar ciudat al lui Marilyn Monroe

Într-un interviu acordat revistei Pageant în septembrie 1952, Monroe a dezvăluit un obicei alimentar care ar fi fost considerat ciudat chiar și pentru acea perioadă. Micul dejun al celebrei actrițe consta în două ingrediente aparent simple: lapte și ouă crude.

Marilyn descria ritualul său matinal: „Înainte să fac dușul de dimineață, îmi încălzesc o cană de lapte pe plita încinsă pe care o țin în camera de hotel. După ce s-a încălzit, pun în el două ouă crude, amestec cu furculița și îl beau în timp ce mă îmbrac. Adaug în amestec și o capsulă de multivitamine. Mă îndoiesc că vreun doctor ar putea să prescrie un mic dejun mai hrănitor pentru o femeie care muncește mult și care se grăbește„.

Ce consuma vedeta în restul zilei

Această combinație neobișnuită de lapte și ouă crude era parte integrantă a dietei ei, iar Marilyn Monroe argumenta că această alegere alimentară o hrănea în mod corespunzător și îi oferea energia necesară pentru programul său intens.

În restul zilei, vedeta prefera să consume alimente bogate în proteine, cum ar fi friptura de vită, costițele de miel sau ficatul, iar garnitura consta adesea din morcovi cruzi.

Cu toate că dieta ei părea simplă, pentru Marilyn Monroe era cheia menținerii siluetei de invidiat. Actrița argumenta că această alegere alimentară îi permitea să se bucure de mici plăceri, precum oprirea la gelateria Wil Wright pentru un desert cu ciocolată, care a devenit o obișnuință regulată pe drumul spre casă.

Cu aceste obiceiuri alimentare neobișnuite, Marilyn Monroe a reușit să păstreze o aparență fizică uimitoare și să rămână în memoria colectivă ca o stea strălucitoare a Hollywood-ului clasic.

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

ATENȚIE CONSUMATORI! A fost retras acest produs dintr-un supermarket din Chișinău

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a retras de pe rafturile unui supermaket file de păstrăv sărat, motivu retragerii fiind contaminarea cu Listeria monocytogenes, informează unica.md.

Ce este Listeria monocytogenes?

Este o bacterie Gram-pozitiva, care cauzeaza listerioza. Este o bacterie facultativa anaeroba, capabila sa supravietuiasca in prezenta sau absenta oxigenului. Se poate dezvolta si reproduce in interiorul celulelor gazda si este unul dintre agentii patogeni ai virusului alimentar  cel mai virulent, cu 20-30% dintre infectiile cu listerioza alimentara, scrie www.reginamaria.ro

Listeria monocytogenes poate infecta creierul, membranele maduvei spinarii si/sau fluxul sanguin al gazdei prin ingerarea alimentelor contaminate, cum ar fi laptele nepasteurizat sau alimente crude.

Un risc crescut il reprezinta femeile insarcinate, nou-nascutii, pacientii imunodeprimati sau persoanele cu afectiuni, cum ar fi diabetul zaharat. Daca este contactata in timpul sarcinii, infectia poate cauza avort. Prezenta infectiei inaintea sau in timpul nasterii poate determina listerioza neonatala.

Perioada de incubatie variaza intre cateva zile si cateva saptamani. Simptomele sunt dependente de poarta de intrare: oculara, cutanata, infecta amigdalelor, etc.

Complicatiile listeriozei sunt reprezentate de: septicemie, endocardita sau meningoencefalita. Listerioza poate afecta orice organ, pe cale limfatica sau hematogena.

Diagnosticul de certitudine al infectiilor listeriene se bazeaza pe izolarea germenului in cultura, din sange, lichid amniotic si lichid cefalo-rahidian.

Așa arată ciupercile otrăvitoare. Asta îți poate salva viața

Pe lângă sortimentele comestibile, există foarte multe ciuperci otrăvitoare, care ne pot pune viața în pericol. Iată cum arată ciupercile otrăvitoare.

1. Ciuperca albă

Ciuperca albă poate fi confundată cu ușurință cu alte ciuperci comestibile. Ea nu trebuie consumată niciodată, având un nivel ridicat de toxicitate și putând cauza probleme grave la nivel gastrointestinal.

2. Muscăriță sau Pălăria Șarpelui

Muscărița sau buretele muștelor, așa cum este cunoscută în popor această ciupercă, conține acid ibotenic și muscimol, substanțe care au efecte neurotoxice și care pot cauza halucinații.

3. Buretele pestriț

Buretele pestriț este un alt tip de ciupercă ce trebuie evitat. Acesta conține o sumedenie de toxine, care atunci când ajung în organism produc halucinații, probleme digestive și intoxicații.

4. Buretele viperei

Această ciupercă este letală. Acesta conține o toxină numită amanitină, care atunci când ajunge în organism provoacă reacții dintre cele mai grave, care pot ajunge să fie letale.

5. Văloasă delicată

Ciuperca cunoscută în popor sub denumirea „Văloasă delicată” este letală și asta pentru că pe lângă alte toxine, aceasta conține orelanină, o substanță care poate duce la insuficiență renală și hepatică.

6. Cortinara de munte

O altă ciupercă ce conține substanța letală orelanină este Cortinara de munte. Aceasta nu trebuie ingerată și asta pentru că poate pune în pericol viața celui ce o consumă.

7. Gheba de brad

Gheba de brad are un aspect comun  și poate fi confundată cu alte ciuperci comestibile. Atunci când este consumată, efectele acesteia sunt letale.

8. Burete porcesc

Buretele porcesc este responsabil pentru apariția Sindromului Paxillus, fiind letal pentru organismul uman.

Cel mai lung brâu românesc se pregătește de Cartea Recordurilor
Articolul anterior
Cum arată viața în Transnistria. Mărturia unei tinere pe care autoritățile au acuzat-o de extremism la doar 17 ani: „Nu există viitor”
Articolul următor