Adevăruri șocante despre făina albă: conține substanțe toxice

Este ingredientul de bază din pâinea pe care o consumăm zilnic și, în plus, fiecare dintre noi o folosește frecvent la prepararea prăjiturilor. Gradul ei de nocivitate este, însă, foarte ridicat.

separator
faina-alba-nociva

Făina albă, căci despre ea este vorba, este unul dintre cele mai dăunătoare alimente pe care le consumăm. Există cel puțin 5 motive pentru care ar fi bine s-o evităm. Află, așadar, cum poate fi făina albă nocivă pentru sănătate.

Făina albă nu conține niciun element nutritiv
Pâinea din făină albă este mai gustoasă și mai pufoasă, însă are un mare neajuns. Prin procesele tehnologice de prelucrare a grâului și de rafinare a făinii, fabricanții de făină albă suprimă germenii de grâu care conțin 76% din vitamine și minerale. Astfel, vitamina E, calciul, fosforul, fierul, magneziul și tot complexul de vitamine B rămân în tărâțele care rezultă în urma procesului de măcinare și cernere.

Făina albă conține bromat de potasiu
După prelucrarea grâului și rafinarea făinii, urmează procesul de înălbire și de conservare a acesteia. Înălbitorul și, totodată, conservantul folosit în mod uzual este… dioxidul de clor. În acest fel, făina capătă un aspect atrăgător pentru cumpărător.

În etapa finală a prelucrării sale, făina este tratată cu un agent antisărare cunoscut sub numele de sorbitan monosaturat și bromat de potasiu, ambele extrem de toxice. Bromatul de potasiu este un oxidant puternic, cancerigen. Această substanță a fost interzisă în țările Uniunii Europene, în Regatul Unit al Marii Britanii și Canada încă din anul 1994.

Făina albă este un insecticid
Dacă o insectă reușește să intre într-un sac de făină, aceasta va muri aproape instantaneu. Cercetările au demonstrat că aceasta acționează exact ca un insecticid veritabil, având un efect letal asupra insectelor care o ingeră.

Făina albă conține L-cisteină
L-cisteina este un amino-acid care se adaugă în mod obișnuit în compoziția celor mai multe produse de patiserie, blaturi de pizza, biscuiți sau paste, având rolul de a accelera procesarea industrială.

Deși, în ansamblu, n-ar trebui să fie o substanță dăunătoare, L-cisteina folosită la produsele de panificație este obținută prin metode ieftine. Astfel, ea este extrasă din… pene de pui, coarne de vacă, păr uman și produse petroliere secundare. Și nu, nu este o glumă proastă.

Făina albă conține aloxan
Aloxanul este o substanță care determină dezvoltarea diabetului. Această substanță este răspunzătoare de aspectul pufos și aerat al pâinii. Din păcate, conform studiilor, aloxanul distruge celulele beta ale pancreasului. Vestea bună este că acțiunea aloxanului poate fi contracarată de vitamina E.

Cu ce poți înlocui făina albă
Dacă te-ai hotărât să renunți la pâinea care conține făină albă, să știi că ai câteva alternative demne de luat în seamă. Spre exemplu, pâinea integrală sau cea de secară vor aduce mult mai multe beneficii sănătății tale comparativ cu pâinea din grâu. Dat fiind faptul că indicele glicemic al acestor tipuri de pâine este mai mic decât cel al pâinii din făină de grâu, riscul de a dezvolta diabet este, practic, nul.

În plus, cantitatea de gluten din pâinea integrală sau cea de secară este mult mai mică decât cea din pâinea albă. Glutenul este implicat în dezvoltarea a aproximativ 55 de boli, printre care boala celiacă, diverse tipuri de anemii, de cancer, osteoporoză, sindromul colonului iritabil, lupus, scleroză multiplă, dar și boli neurologice precum depresii severe, demență, epilepsie, schizofrenie.

De asemenea, la prepararea prăjiturilor și a celorlalte produse de patiserie pe care le faci în casă, folosește făină integrală.

Sursa

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

ANSA retrage din comerț peste 23 tone de banane cu un conținut depășit de pesticide

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în cadrul Programului Național de Monitorizare a conținutului de nitrați și a reziduurilor de pesticide în produsele alimentare de origine vegetală provenite din import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de „BANANE”, cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, țara de origine Ecuador.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

ImportatorS.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544

Iată cum trebuie să ai grijă de haine și accesorii!
Articolul anterior
Medic specialist: ”Stresul, o bombă cu ceas, care poate declanșa afecțiuni grave de sănătate”
Articolul următor