Greșeli pe care nu trebuie să le faci la micul dejun!

Micul dejun reprezintă prima și cea mai importantă masă a zilei, de

separator
și multă lume sare peste ea sau nu mănâncă ce trebuie. Keri Gans, o nutriționistă din Statele Unite, a făcut pentru U.S. News Health, lista cu cele mai întâlnite greșeli pe care le fac de obicei oamenii la prima masa a zilei.

1. Consumi puține proteine

1Dacă vrei să nu-ți fie foame până la următoarea masă, este foarte important să consumi proteine la micul dejun. Iar o porție de cereale cu lapte nu-ți acoperă toate nevoile. De aceasta mai mănâncă și un ou,  astfel te vei simți mai bine.

2. Mănânci puține fibre

Dacă dimineața preferi să mănânci o prăjitură cu ceai în care mai pui și câteva linguri de zahăr, trebuie să știi că acest mic dejun îți va crește  mai repede senzația de foame. În acest caz, este bine să consumi fibre, care pe lângă senzația de sațietate îți vor îmbunătăți digestia. Mai poți adăuga niște semințe de in în cereale.

23. Nu consumi grăsimi

Deși mulți spun că nu este bine să consumi grăsimi, trebuie să știi că o masă fără grăsimi nu este deloc sațioasă și ți se poate face foame după numai o oră. Astfel alege grăsimile sănătoase  cum ar fi un iaurt cu semințe, avocado sau nuci.

4. Mănânci prea puțin

3Deși un fruct este bogat în vitamine și fibre, acesta nu este suficient pentru prima masă a zilei. Încearcă dimineața să consumi între 300 și 400 de calorii la micul dejun. Acest sfat este valabil și pentru persoanele care vor să slăbească, deoarece le va ajuta să mânce mai puțin în timpul zilei.

5. Mănânci prea târziu dimineața

De obicei nutriționiștii recomandă să mănânci micul dejun în prima oră de la trezire. Atunci îți vei pune metabolismul la treabă și îți vei încărca organismul cu energie și nutrienți pentru prima parte a zilei.

text: Iulia Arnaut

Trucuri care fac piesele simple să pară mai scumpe!
Articolul anterior
Știai că urechile ne dau de gol adevărata vârstă?
Articolul următor
Alte articole interesante