Laptele este singurul aliment care conţine toate mineralele necesare organismului

 Să consumăm sau nu lapte? Este un subiect despre care nutriţioniştii au păreri împărţite. Mihaela Bilic, unul din cei mai cunoscuţi nutriţionişti din România, recomandă tuturor consumul de lapte. Ea consideră că laptele este primul aliment pe care îl consumam odată veniţi pe lume. El este singurul care poate revendica, indiferent de epoca sau de localizarea geografică, statutul de aliment universal.

separator
lactate

“Cu toţii am băut lapte, iar celor ce au obiceiul de a consuma regulat produse lactate le spun „felicitari”!

Laptele este un aliment de bază, adică trebuie să fie prezent în alimentaţia noastră în fiecare zi, indiferent dacă îl beţi dulce sau bătut sau dacă îl mâncaţi sub formă de iaurt sau brânză.

Laptele este şi un aliment funcţional, adică pe lângă rolul lui nutritiv contribuie la menţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate. Consumul zilnic de lapte şi produse lactate este indicatorul unei alimentaţii echilibrate. S-a observat că persoanele care nu consumă lapte au de obicei şi probleme de greutate datorate unei alimentaţii monotone sau prea bogată în calorii.

lapte_09284000

Laptele este unul din rarele alimente care conţine toate substanţele nutritive de bază, în proporţii optime şi cu biodisponibilitate crescută (pot fi uşor utilizate în organism). În lapte avem proteine (3-3.5%), glucide (4-5%), lipide (3.5-4.5%) şi 87% apa.

Tot în lapte avem vitamine din grupul B şi preţioasele vitamine liposolubile A şi D. Laptele este SINGURUL aliment care conţine TOATE mineralele indispensabile vieţii: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, zinc, iod, fier, crom etc. Dacă ar avea şi fibre, laptele ar fi alimentul ideal, adică am putea trăi doar cu lapte şi produse lactate.

Având în vedere diversitatea de produse şi gusturi care se pot obţine din lapte, e imposibil să nu găsim o formă de lapte care să ne placă. Şi până va apărea la televizor, ca în restul Europei, sloganul „consumaţi zilnic 3 produse lactate”, eu aş spune simplu: laptele e sănătate!”

Sursa

Top cei mai bine plătiți oameni celebri din Rusia
Articolul anterior
Peelingul – trucul frumuseţii îndelungate!
Articolul următor
Alte articole interesante