Secretele unui ten perfect

Fiecare femeie îşi dorește să aibă o piele cât mai fină şi mai luminoasă. Chiar dacă nu toate ne permitem să cheltuim sume exorbitante pe tratamentele de frumuseţe sau de întreţinere, orice femeie poate avea o piele superbă acordând puţină atenţie alimentaţiei sale. Există câteva produse ale căror proprietăţi în regenerarea şi întreţinerea pielii sunt extrem de importante. Vezi ce alimente trebuie să consumi pentru a avea un ten perfect.

separator
intext
1. Fructele de pădure
Căpşunile, murele, afinele şi strugurii au proprietăţi antioxidante care ajută la refacerea celulelor distruse ale pielii şi la prevenirea apariţiei leziunilor la nivelul tenului.


2. Ciocolată neagră
Ciocolata neagră conţine numeroşi antioxidanţi care ajută pielea să fie protejată împotriva razelor UV şi ajută la hidratarea şi hrănirea ei. Este însă extrem de important să consumi ciocolată cu un conţinut de cel puţin 75% cacao.

3. Uleiul de măsline
Ulei de măsline este un produs extrem de folositor pentru îngrijirea personală, acesta fiind extrem de benefic atât pentru pielea ta cât şi pentru părul tău. Simpla masare a pielii cu ulei de măsline în fiecare seară va ajuta ca aceasta să devină mai fină şi mai hidratată.

4. Citricele
Citricele sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina C şi acid folic. Acestea ajută la îmbunătăţirea circulaţiei, lucru care va facilita regenerarea pielii şi o va face extrem de strălucitoare.

5. Avocado
Avocado este alimentul ideal de a fi consumat atunci când vrei să câştigi în greutate, întrucât acesta are un conţinut extrem de ridicat de grăsimi. Acestea sunt de asemenea şi extrem de sănătoase, întrucât ajută la regenerarea şi hrănirea pielii cu ajutorul vitaminei C, potasiului şi antioxidanţilor.

6. Usturoiul
Usturoiul este extrem de eficient împotriva infecţiilor având multe proprietăți fungicide şi bactericide. Acestea îl transformă într-un aliment extrem de sănătos, care îţi îmbunățățește circulaţia sângelui şi îţi curăță pielea.

7. Morcovii
Această legumă este cunoscută pentru a îmbunătăţi abilităţile vizuale ale oamenilor, însă această ajută foarte mult la stoparea procesului de îmbătrânire a pielii şi a apariţiei a ridurilor.

8. Roşiile
Roşiile nu sunt doar extrem de sănătoase, ci şi extrem de benefice pentru tenul tău, conţinând extrem de multă vitamina A, C şi acid folic.

Sursa

3 diete dovedite științific. Care sunt regimurile alimentare care chiar funcționează

Deși așteaptă rezultate uimitoare, multe persoane ajung să fie dezamăgite la finalul unei curei de slăbire. Unele diete au la bază date științifice, altele mai mult promisiuni. Important este să și găsiți dieta care să vi se potrivească. Nutriționiștii nu recomandă pierderea bruscă în greutate, cu diete severe, ci mai degrabă adoptarea unei stil alimentar sănătos, care să dea rezultate pe termen lung.

Iată 3 diete sănătoase și eficiente, care au fost dovedite științific:

1. DIETA LOW CARB

Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați este perfectă pentru persoanele care au nevoie să slăbească și care au probleme de sănătate. Este flexibilă, permițându-vă să vă ajustați aportul de carbohidrați în funcție de obiectivele impuse. Această dietă este bogată în legume, carne, pește, ouă, fructe, nuci și grăsimi, dar săracă în amidon, zaharuri și alimente procesate.

2. DIETA MEDITERANEANĂ

Dieta mediteraneană este o dietă pe care mulți nutritioniști o laudă, fiind extrem de apreciată. S-a dovedit că ajută la slăbit, dar e benefică și pentru santate. Dieta mediteraneană a fost bine studiată și e deosebit de eficientă pentru prevenirea bolilor de inimă.
Aceasta se bazează pe alimentele care erau consumate în mod obișnuit în regiunea mediteraneană în secolul al XX-lea și mai devreme.

Ca atare, include o mulțime de legume, fructe, pește, carne de pasăre, cereale integrale, leguminoase, produse lactate și ulei de măsline extravirgin.

3. DIETA PALEO

În prezent, este dieta Paleo este cea mai populară dietă din lume. Aceasta presupune să mănânci multe alimente neprelucrate – practic să te hrănești așa cum o făceau strămoșii nostri cu sute de ani în urmă.

sursa: www.digi-life.tv

ANSA a identificat circa 23.000 kg de arahide contaminate cu dăunători

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din cadrul Postului de Inspecție la frontieră Leușeni au identificat un lot de arahide, în cantitate de 22.940 kg, care nu corespunde cerințelor fitosanitare.

ANSA a identificat circa 23.000 kg de arahide contaminate cu dăunători

În urma desfășurării controlului s-a depistat că lotul este contaminat cu dăunători în stare vie (Oryzaephilus surinamensis).

Astfel, ANSA a întocmit actul de retur și a interzis intrarea lotului pe teritoriul Republicii Moldova.

Primul oraș din lume care interzice reclamele la produsele din carne. Motivul invocat de autorități

Un oraș din nordul Olandei ar putea deveni primul din lume care interzice reclamele la produsele din carne din cauza impactului asupra mediului, potrivit BBC citat de ziare.com.

Consiliul local din orașul Haarlem și-a dat recent acordul pentru interzicerea reclamelor la carne în spațiile publicitare deținute de primărie, precum autobuze sau stații pentru transportul în comun, motivând că fermele de animale afectează mediul înconjurător.

Consilierii nu au decis dacă măsura va viza și produsele care conțin carne obținută prin metode sustenabile.

”Carnea este foarte dăunătoare pentru mediu. Nu putem să le spunem oamenilor că există o criză a climei și să-i încurajăm să cumpere produse care o provoacă”, a declarat Ziggy Klazes, consiliera locală din partea partidului ecologist GroenLinks, care a redactat moțiunea.

Măsura s-ar putea aplica cel mai devreme din 2024, întrucât, până atunci, vor fi în vigoare actualele contracte de publicitate.

Decizia a fost criticată dur de reprezentanții industriei de procesare a cărnii. Autorităților locale li s-a reproșat și faptul că încalcă libertatea de exprimare.

Partidul de extremă-dreapta BVNL a catalogat decizia ca fiind ”o violare inacceptabilă a libertății antreprenoriale”, estimând că ”va fi fatală pentru crescătorii de porci”. ”Interzicerea publicității din motive politice este aproape dictatorială”, a spus Joey Rademaker, consilier local al BVNL.

Herman Bröring, profesor la Universitatea din Groningen, a subliniat că interdicția afectează libertatea de expresie și a avertizat că va duce la acțiuni în instanță deschise de comercianți.

Orașul Haarlem are 160.000 de locuitori.

Potrivit ONU, animalele de fermă generează peste 14% din emisiile de gaze cu efect de seră produse de activitățile umane, inclusiv metan.

Markus Lawyer și Maxim Bolotov, burlacii care știu să gătească sănătos
Articolul anterior
Soluţii eficiente pentru combaterea infecţiilor urinare
Articolul următor