Trucuri simple şi eficiente pentru a controla senzaţia de foame

Este demonstrat că foamea te împiedică să arzi eficient grăsimile şi te poate face chiar să te îngraşi şi mai mult, dacă nu ştii cum s-o învingi. În acelaşi timp, trebuie să cunoşti că există alimente ce stârnesc foamea şi altele care o potolesc. Câteva trucuri simple te pot ajuta să controlezi mai bine senzaţia de foame.

separator
Ce-ar-trebui-sa-mananci-inainte-de-culcare-ca-sa-slabesti-

Iaurtul potoleşte foamea
Pe lângă efectele benefice pe care le are asupra florei intestinale şi procesului de digestie, iaurtul conţine enzime, nutrienţi şi proteine care ţin senzaţia de foame la distanţă. O ceaşcă de iaurt te scoate din bucluc când simţi nevoia să ronţăi ceva între mese.

Un pahar de apă îţi taie senzaţia de foame
Poţi bea un pahar de apă plată cu lămâie cu 20 de minute înainte de fiecare masă şi vei reduce intensitatea foamei şi consumul de calorii per ansamblu. Uneori lipsa apei creează senzaţia şi necesitatea de ceva dulce.

Nucile şi seminţele oferă saţietate îndelungată
Deşi sunt dense caloric, nucile şi seminţele oferă saţietate şi reduc astfel ingerarea caloriilor din alte produse. Aceste alimente pot prezenta gustări sănătoase, aportând totodată în organism o gamă largă de vitamine, minerale, proteine şi acizi graşi benefici.

Bananele – un desert sănătos
Dacă te copleşeşte senzaţia de ceva dulce, alege să consumi o banană în loc de un fursec, întrucât banana conţine fibre, amidon rezistent şi previne creşterea bruscă a nivelului glucozei în sânge şi incitarea ulterioară a senzaţiei de foame. Banana este consistentă şi îţi va completa depozitul de vitamine şi minerale.

Oul fiert – un aliment de care să nu fugi
Oul este un aliment bogat în proteine de înaltă calitate şi nutrienţi esenţiali pentru sănătatea ta. În plus, oul este un aliment săţios. Poţi consuma dimineaţa câte un ou fiert cu o felie de pâine integrală cu conţinut mare de fibre şi vei potoli foamea pentru mult timp.

Orezul brun ţine de foame mai bine decât cel alb
Încearcă să substitui orezul alb cu cel brun şi vei vedea senzaţia de saţietate pe care ţi-o va oferi fiecare porţie delicioasă. Orezul brun conţine mai multe proteine, vitamine şi fibre. Atenţie, însă! Nu-l combina niciodată cu ouă, carne sau lapte!

Mănâncă echilibrat
Poţi avea două gustări pe zi, la 2-3 ore de la micul dejun şi masa de prânz, dacă simţi cu adevărat că ţi se face foame. Consumă la o gustare un pahar de chefir degresat, un pumn de nuci sau seminţe, un fruct sau o legumă preferată. Şi nu uita că senzaţia de foame este un semnal al arderii grăsimilor care are loc în acel moment, de aceea este bine să nu dai buzna la frigider.

Mănâncă încet
Proteinele din alimente suprimă un hormon al foamei numit grelina, de aceea alimentele bogate în proteine înlătură eficient senzaţia de foame. Poţi avea o porţie de proteine la fiecare masă, dar ai grijă să nu le combini cu carbohidraţi din pâine, cartofi, paste sau orez. În plus mestecă hrana încet, întrucât creierul realizează că eşti sătulă doar la circa 20 de minute de la începutul mesei.

Mănâncă supa înainte de masă
Stomacul plin transmite creierului semnale, iar acesta inhibă senzaţia de foame. O supă slabă în calorii te va ajuta să mănânci cu până la 26% mai puţin la masa respectivă, potrivit unui studiu.

Dormi suficient şi vei mânca mai puţin
Somnul mai scurt de 7 ore pe noapte afectează nivelul hormonilor de foame, creşte necesitatea de a mânca mai mult şi predispune către îngrăşare. Organismul lipsit de beneficiile somnului nu poate arde adecvat grăsimile. Ţine-te de un program de somn stabil şi odihnitor.

Sportul – antidotul foamei!
Activitatea fizică stimulează eliberarea unor hormoni ce suprimă eficient senzaţia de foame. Cu cât faci mai multă mişcare, cu atât vei simţi mai puţin nevoia să mănânci. Exerciţiile fizice reglează senzaţia de foame şi stimulează metabolismul într-un mod sănătos! Dacă faci sport, vei continua să arzi grăsimile chiar în timp ce dormi!

Nicoleta Nucă lucrează cu echipa Innei. Iată primul videoclip!
Articolul anterior
8 trucuri pentru o partidă de sex incendiară de dimineaţă!
Articolul următor
Alte articole interesante