Trucuri simple şi eficiente pentru a controla senzaţia de foame

Este demonstrat că foamea te împiedică să arzi eficient grăsimile şi te poate face chiar să te îngraşi şi mai mult, dacă nu ştii cum s-o învingi. În acelaşi timp, trebuie să cunoşti că există alimente ce stârnesc foamea şi altele care o potolesc. Câteva trucuri simple te pot ajuta să controlezi mai bine senzaţia de foame.

separator
Ce-ar-trebui-sa-mananci-inainte-de-culcare-ca-sa-slabesti-

Iaurtul potoleşte foamea
Pe lângă efectele benefice pe care le are asupra florei intestinale şi procesului de digestie, iaurtul conţine enzime, nutrienţi şi proteine care ţin senzaţia de foame la distanţă. O ceaşcă de iaurt te scoate din bucluc când simţi nevoia să ronţăi ceva între mese.

Un pahar de apă îţi taie senzaţia de foame
Poţi bea un pahar de apă plată cu lămâie cu 20 de minute înainte de fiecare masă şi vei reduce intensitatea foamei şi consumul de calorii per ansamblu. Uneori lipsa apei creează senzaţia şi necesitatea de ceva dulce.

Nucile şi seminţele oferă saţietate îndelungată
Deşi sunt dense caloric, nucile şi seminţele oferă saţietate şi reduc astfel ingerarea caloriilor din alte produse. Aceste alimente pot prezenta gustări sănătoase, aportând totodată în organism o gamă largă de vitamine, minerale, proteine şi acizi graşi benefici.

Bananele – un desert sănătos
Dacă te copleşeşte senzaţia de ceva dulce, alege să consumi o banană în loc de un fursec, întrucât banana conţine fibre, amidon rezistent şi previne creşterea bruscă a nivelului glucozei în sânge şi incitarea ulterioară a senzaţiei de foame. Banana este consistentă şi îţi va completa depozitul de vitamine şi minerale.

Oul fiert – un aliment de care să nu fugi
Oul este un aliment bogat în proteine de înaltă calitate şi nutrienţi esenţiali pentru sănătatea ta. În plus, oul este un aliment săţios. Poţi consuma dimineaţa câte un ou fiert cu o felie de pâine integrală cu conţinut mare de fibre şi vei potoli foamea pentru mult timp.

Orezul brun ţine de foame mai bine decât cel alb
Încearcă să substitui orezul alb cu cel brun şi vei vedea senzaţia de saţietate pe care ţi-o va oferi fiecare porţie delicioasă. Orezul brun conţine mai multe proteine, vitamine şi fibre. Atenţie, însă! Nu-l combina niciodată cu ouă, carne sau lapte!

Mănâncă echilibrat
Poţi avea două gustări pe zi, la 2-3 ore de la micul dejun şi masa de prânz, dacă simţi cu adevărat că ţi se face foame. Consumă la o gustare un pahar de chefir degresat, un pumn de nuci sau seminţe, un fruct sau o legumă preferată. Şi nu uita că senzaţia de foame este un semnal al arderii grăsimilor care are loc în acel moment, de aceea este bine să nu dai buzna la frigider.

Mănâncă încet
Proteinele din alimente suprimă un hormon al foamei numit grelina, de aceea alimentele bogate în proteine înlătură eficient senzaţia de foame. Poţi avea o porţie de proteine la fiecare masă, dar ai grijă să nu le combini cu carbohidraţi din pâine, cartofi, paste sau orez. În plus mestecă hrana încet, întrucât creierul realizează că eşti sătulă doar la circa 20 de minute de la începutul mesei.

Mănâncă supa înainte de masă
Stomacul plin transmite creierului semnale, iar acesta inhibă senzaţia de foame. O supă slabă în calorii te va ajuta să mănânci cu până la 26% mai puţin la masa respectivă, potrivit unui studiu.

Dormi suficient şi vei mânca mai puţin
Somnul mai scurt de 7 ore pe noapte afectează nivelul hormonilor de foame, creşte necesitatea de a mânca mai mult şi predispune către îngrăşare. Organismul lipsit de beneficiile somnului nu poate arde adecvat grăsimile. Ţine-te de un program de somn stabil şi odihnitor.

Sportul – antidotul foamei!
Activitatea fizică stimulează eliberarea unor hormoni ce suprimă eficient senzaţia de foame. Cu cât faci mai multă mişcare, cu atât vei simţi mai puţin nevoia să mănânci. Exerciţiile fizice reglează senzaţia de foame şi stimulează metabolismul într-un mod sănătos! Dacă faci sport, vei continua să arzi grăsimile chiar în timp ce dormi!

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Sirop cu aromă în loc de miere. ANSA inițiază controale

În cadrul controalelor oficiale precum și urmare a multiplelor petiții, parvenite de la persoane  fizice și juridice, se constată că pe piață se plasează în continuare „Sirop invertit cu aromă de miere” denumit în mod greșit ,,MIERE ARTIFICIALĂ”, informează unica.md ccu referire la un comunicat al Agenției Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

În scopul protecției drepturilor și intereselor consumatorilor, precum și a eliminării concurenței neloiale producătorilor de miere naturală, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează cu privire la cerințele de etichetare și introducere pe piață a „Siropului invertit cu aromă de miere”.

În conformitate cu articolul 3 din Legea apiculturii  nr.70 din 30.03.2006:

„MIEREA” este un produs natural al albinelor melifere, a cărui denumire nu poate fi utilizată în denumirea oricăror alte produse obținute pe cale artificială.

Totodată, conform articolului 6 alin. (1) din Legea nr.279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare:

Informațiile referitoare la produsele alimentare nu trebuie să inducă în eroare în ceea ce privește caracteristicile produsului alimentar şi anume:

– referitor la natura, identitatea, proprietățile, compoziția…;

– să sugereze, prin intermediul prezentării, în descrieri sau imagini, prezența unui anumit produs alimentar sau a unui anumit ingredient, în timp ce, în realitate, o componentă prezentă în mod natural sau un ingredient utilizat în mod normal în respectivul produs alimentar a fost înlocuit cu o altă componentă sau cu un alt ingredient.

Respectiv, se atestă faptul utilizării siropului invertit, în calitate de ingredient, la fabricarea diferitor produse de cofetărie și patiserie, precum torturile și ruladele, produsele fiind comercializate sub denumirea de: Медовик”,  „Медовый” etc. (denumirea produsului provine de la cuvântul Мед – miere în limba rusă). În mod greșit ,denumirea produsului îi sugerează consumatorului că la fabricarea produsului s-a utilizat mierea naturală, dar, în realitate, aceasta a fost înlocuită cu Sirop invertit cu aromă de miere.

Drept urmare,  utilizarea în denumirea produselor a cuvintelor ,,Miere artificială” este incorectă și interzisă, precum și în denumirea produselor fabricate din acestea, care i se asociază consumatorului cu utilizarea mierii naturale în calitate de ingredient.

Menționăm că: Responsabilitatea privind informarea consumatorului îi aparține exclusiv operatorului din domeniul alimentar!

În acest context solicitam tuturor operatorilor din domeniul alimentar:

  • care etichetează siropul invertit și comercializează sub denumirea de ,,Miere artificială” să întreprindă toate măsurile pentru modificarea etichetei în conformitate cu cadrul legal, astfel încât să nu inducă în eroare consumatorul.
  • care produc produse de patiserie să se abțină de la utilizarea denumirilor de  Медовик”,  „Медовый”,  dacă în calitate de ingredint nu este utilizată mierea naturală.

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în cadrul controalelor oficiale, vor acorda o atenție sporită respectării Legii nr.279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare, iar operatorii din domeniul alimentar care nu se vor conforma legislației alimentare în vigoare, riscă amenzi în suma până la 25.000 lei.

Cum putem păcăli foamea cu un singur aliment

Carmen Brumă a dezvăluit în mediul online care este alimentul care oferă cea mai mare sațietate. Nutriționista a testat pe pielea ei acest aliment și spune că ei îi ține de foame până după prânz, scrie unica.ro.

Carmen Brumă este mereu activă în mediul online, pe rețelele de socializare, unde vine adesea cu sfaturi prețioase legate de sănătate și nutriție. De data aceasta, partenera de viață a lui Mircea Badea a vorbit despre un aliment care, mâncat dimineața, ne oferă o senzație de sațietate pentru un timp îndelungat. Carmen Brumă spune că ea personal mănâncă acest produs dimineața și îi ține de foame până după prânz.

„Studiul randomizat controlat, făcut de mine! De mine, pe mine. Acest studiu a constatat că dintre toate alimentele pe care poți să le mănânci dimineața, oul fiert îți dă cea mai mare senzație de sațietate. Chestia aceasta este și demonstrată, dar eu vă spun strict din experiența mea. Oul are un indice de sațietate foarte mare, dar din experiența mea nimic nu te satură cum o face oul fiert. Mănânci unul, două sau trei ouă dimineața și, clar, nu îți mai este foame până după prânz încolo, în cazul meu. Dacă mai pun și niște fibre, legume și o felie de pâine, parfum”, a spus Carmen Brumă într-o sesiune de InstaStories.

Cu o altă ocazie, tot pe Instagram, Carmen Brumă le-a spus internauților ce mănâncă într-o zi aglomerată, în care are multe filmări. În primul rând, nutriționista își începe ziua cu 15-20 de minute de mișcare. Apoi uremază un mic dejun rapid, dar sățios și nutritiv.

„Ce mănânc într-o zi de filmare? Îmi încep aproape întotdeauna ziua cu 15-20 de minute de mișcare. Apoi, prima masă este compusă dintr-un ou fiert, o roșie, cafea cu două cupe de colagen. Nu îmi place să mănânc foarte mult înainte de filmare” – a explicat Carmen Brumă într-un clip postat pe Instagram. Cea mai consistentă masă a zilei este cea de prânz, iar aceasta este compusă din carbohidrați și legume. Bineînțeles, ea nu uită pe parcursul zilei de hidratare.

„Masa a doua este compusă din friptură de porc, fasole verde, cartofi la cuptor, plus două salate. Hidratarea e foarte importantă pentru mine, pentru că mă ajută să am o stare de sațietate și să controlez mai bine poftele. Beau aproximativ doi litri de apă și o cafea” – a adăugat nutriționista. Ultima masă a zilei, cina, este la fel de lejeră și tot la fel de bogată în nutrienți ca micul dejun „Masa a treia este compusă din 250 de grame de iaurt grecesc, 2 cupe de colagen, 1 cupă pudră proteică – afine, semințe, amestec de tărâțe” – a încheiat Carmen Brumă.

Nicoleta Nucă lucrează cu echipa Innei. Iată primul videoclip!
Articolul anterior
8 trucuri pentru o partidă de sex incendiară de dimineaţă!
Articolul următor