Care este cea mai bună metodă de a găti legumele? Concluzia cercetătorilor

Care este cea mai bună metodă de a găti legumele? În 2009, cercetătorii au analizat cele mai des consumate 20 de legume și 6 metode de gătit, pentru a încerca să răspundă la această întrebare.

separator

Cele 6 metode de gătire testate, care sunt și cel mai des utilizate în toată lumea, sunt: coacerea, fierberea, prăjirea în ulei, fierberea sub presiune, frigerea pe plită sau în tigaie fără ulei și prepararea la cuptorul cu microunde.

Cele 20 de legume alese pentru experimente au fost: sparanghelul, sfeclă, fasolea boabe, broccoli, varză de Bruxelles, conopidă, morcovii, țelină, vinetele, usturoiul, fasolea verde, prazul, porumbul, ceapă, mazărea, ardeiul gras, spanacul, mangold (sfeclă elveţiană) și zucchini (dovleceii).

Astfel, s-a adeverit, dacă mai există până acum vreun dubiu că nu ar fi așa, că cea mai distructivă metodă de gătire a legumelor este prăjirea în ulei, care vine la pachet cu multe calorii goale care nu doar că îngrașă, ci au și un mare potențial cancerigen clar demonstrat.

După prăjire în baie de ulei, care merită definitiv eliminată, fierberea în exces și gătitul sub presiune a legumelor sunt cele mai grave din punct de vedere al pierderii de conținut antioxidant, însă acest prejudiciu poate fi redus prin folosirea apei în care au fiert legumele în acest mod, la sosuri sau supe.

Așadar, se pare că cea mai bună metodă de gătire a legumelor este prepararea la abur sau pe grătar, ori coacerea la cuptor în vase acoperite, timp limitat.

Se pare însă că unii nutrienți din legume sunt distruși prin tratament termic, în timp ce alții devin mai ușor de absorbit de către organism.

sursa

Mama este însărcinată a 22-a oară. Cea mai numeroasă familie din Marea Britanie se mărește din nou
Articolul anterior
Un minor de 17 ani, bătut și pus să-și sape groapa, pentru că a refuzat să le dea de băut amicilor săi
Articolul următor
Alte articole interesante