Bucătarii profesionişti spun că nu este suficient să fie aruncată o bucată de carne la cuptor pentru o friptură bună. Contează, în primul rând, ingredientul ales, carnea pe care ai ales-o, cum este marinată sau cum ai întors-o în cuptor.
Iată 10 trucuri pe care trebuie să le pui în aplicare pentru a-ţi impresiona oaspeţii:
1. Carnea de friptură devine fragedă şi suculentă dacă se stropeşte cu suc de lămâie înaite de a fi pusă la fript.
2. Friptura de porc devine mai crocantă, dacă înainte de frigere se unge carnea cu bere cu apă sărată şi apoi se frige la temperatura mai mare.
3. Cotletele slabe devin suculente dacă înainte de a fi preparate sunt lăsate câteva minute în apa cu oţet.
4. Carnea de pasăre va căpăta gustul cărnii de vânat dacă este frecată cu condimente şi va fi ţinută 24 de ore în marinata de oţet, foi de dafin, piper şi ienibahar.
5. Se poate obţine o crustă de şniţele fină şi crocantă, dacă se adaugă, în compoziţia prin care este tăvălită carnea un vârf de cuţit de praf de copt.
6. Mirosul de miel sau de oaie poate dispărea definitiv dacă, înainte de a fi gătită, carnea se opareşte cu lapte clocotit. Carnea trebuie să stea în lapte timp de o oră, până se răceşte laptele.
7. Cea mai rapidă friptură este cea cu os, deoarece acesta este un bun conductor de caldură şi permite pătrunderea căldurii până în mijlocul bucăţii de carne.
8. Carnea de friptură nu se bate niciodată prea tare pentru a nu distruge fibrele.
9. La prepararea fripturilor împănate, bucatelele de slaninuţă se ţin câteva ore la congelator înainte de a fi folosite. Vor intra mai uşor în carne.
10. Friptura de pasăre la cuptor se poate unge cu apă rece sau rom.
Poftă bună şi aveţi grijă să nu se depună!
Sursa: jurnalderetete.md