Îți propun varianta prăjită a delicioaselor chifteluțe de pește. Încearcă-le neapărat, căci sunt cu adevărat savuroase!!!
Ingrediente:
– 50 g. smântână;
– 1 linguriță suc de lămâie;
– 200 g. foi de plăcintă;
– sare, piper, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:
Cu 20 de minute înainte de a te apuca de treabă scoate foile de plăcintă din congelator.
Tăie fileul bucățele mici cu un cuțit foarte ascuțit (dacă folosești pește congelat, lasă-l la decongelat și apoi taie-l; pune-l la scurs într-o strecurătoare până când se dezgheață foile de aluat).
Taie foile de aluat, suprapuse, în fâșii cât mai subțiri:
Amestecă bucățelele de pește cu sucul de lămâie și smântână, pune sare şi piper după gust. Din compoziția obţinută formează chifteluțe.
Așează fâșiile de aluat pe o farfurie întinsă sau un platou. Ia câte o chifteluță și roteşte-o ușor prin farfurie până se acoperă în totalitate cu fâșiuțe de aluat (dacă folosești pește congelat, chifteluțele vor avea tendința de a se destrăma, așa că înarmează-te cu răbdare și formeză chiar tu chifteluțele în palme, presărând la nevoie fâșii de aluat deasupra și apasând bine să adere).
Lasă-le să se „odihnească” până când se încinge uleiul.
Prăjeste chifteluțele în ulei încins timp de 3-4 minute, pentru a le face crocante.
Servește-le calde ori reci, ornate cu felii de lămâie și frunze de pătrunjel.
Le poți servi și cu un sos dulce și iute, cum ar fi acesta:
Amestecă 100 ml. ulei de măsline cu 5 linguri oțet de vin, adaugă un cățel de usturoi tăiat, ardei chilli și miere după gust.
Poftă bună!
Sursa: