Ingrediente pentru 4 persoane
- 250 g orez Vialone Nano (sau orice alt orez pentru risotto: Carnaroli, Arboreo sau Baldo)
- 100 g fasole pestriţă
- 50 g făină albă „000“
- 1 ou
- 3 linguri parmezan ras
- 200 ml ulei de arahide
- 1 plic şofran
- 100 g praz
- 1 crenguţă de cimbru
- 1 foaie de dafin
- 2-3 frunze de busuioc proaspăt
- sare şi piper
Fierbe fasolea uscată (înmuiată cu o seară înainte în apă) împreună cu foaia de dafin şi cu crenguţa de cimbru, schimbând apa de trei ori.
1. Spală orezul şi pune-l într-o cratiţă. Toarnă peste el dublul volumului său de apă rece, adaugă şofranul şi pune sare, după gust. Acoperă cratiţa cu un capac şi fierbe-l, la foc mic, 20 de minute. Apa trebuie să se absoarbă complet.
2. Toacă foarte mărunt prazul, căleşte-l într-o lingură de ulei încins şi pune-l peste orez. Adaugă oul, parmezanul ras şi fasolea scursă bine.
3. Condimentează cu sare şi piper, după gust, şi cu frunzele de busuioc tăiate julien. Modelează din compoziţie chifteluţe rotunde, tăvăleşte-le prin făină şi prăjeşte-le în ulei de arahide încins. Scoate-le pe hârtie absorbantă şi serveşte-le imediat.
Sugestie
Prepară un sos din ceapă şi usturoi prăjite în ulei de măsline, la care adaugă 4-5 roşii proaspete tăiate foarte mărunt, busuioc tocat, sare şi boia iute. Fierbe la foc mic 10-15 minute şi toarnă sosul obţinut fierbinte peste chifteluţe.
Reţetă preluată din „Antreuri şi gustări”
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md