Reţeta este pentru acele gospodine, care încă nu s-au încumetat să prepare clătite.
E un pic mai greu la început, dar după ce vei deprinde să le întorci, vei vedea cât de uşor este.
Îţi va lua aproximativ 60 min ca să le prepari.
Ingrediente (pentru 40 de clătite):
1 litru de lapte
8 ouă
450 gr de făină
80 ml apă căldă
2 linguri de zahăr
2 linguriţe de sare
1 plic zahăr vanilat
Puţin ulei pentru prăjirea clătitelor sau o bucăţică de slănină.
Mod de preparare:
Se adaugă ingredientele indicate în ordinea descrisă şi se amestecă bine până capeţi o compoziţie ce se aseamănă cu smântâna. Se lasă să se odihnească timp de 30 minute.
Se încălzeşte tigaia bine cu foarte puţin ulei.
Se toarnă jumătate de polonic de compoziţie şi se roteşte tigaia în toate direcţiile, până se uniformizează suprafaţa. Se coace circa 30-40 secunde pe o parte, după care se întoarce cu ajutorul unei lopăţele de lemn.
În ceea ce priveşte umpltura cu care se servesc clătitele, aici ai liber la imaginaţie, pentru că acest fel de mâncare poate fi şi aperitiv, dar şi desert!
Poftă mare!