- 4 foi de gelatina si un bol de apă rece
- 200 g zahăr pudră
- 500 g ciocolată neagră
- 11 g unt
- 8 ouă
- 50 g lichior de cireșe
- 1 praf de sare
- cacao pudră
Reteta:
- Puneți foile de gelatină în apă rece
- Puneți zahărul pudră in bol si mixati 10 sec/viteza 9. Vărsati intr-un recipient mic
- Rupeti ciocolata in bucati si introduceti-o in bol si mixati 15 sec/viteza 9.
- Inlăturati ciocolata de pe peretii vasului cu ajutorul spatulei, adaugati untul si reglati Thermomix-ul 5.30 min/ 50°/viteza 2. In acest timp, incălziti 30 g apă si introduceti in aceasta foile de gelatina, amestecand continuu până când gelatina este complet dizolvată.
- La oprirea cronometrului introduceți gelatina în bol și mixați 15 sec/viteza 3
- Separați albușurile de gălbenușuri
- Puneți în bol gălbenușurile (păstrați albușurile), zahărul și lichiorul și mixați 30 sec/viteza 3. Vărsați conținutul într-un vas.
- Spălați și uscați bolul. Montați fluturele de amestecare. Introduceți albușurile și sarea și reglați 5 min/viteza 3,5, crescand progresiv viteza in primul minut
- Încorporați ușor albușurile în amestecul de ciocolată.
- Tapetați un bol de salată, rotund, cu folie alimentară, și vărsați mousse-ul în acesta. Introduceți la frigider pentru 12h.
- Înainte de a servi, răsturnați domme-ul pe un platou și îndepărtați folia alimentară. Pudrați cu cacao.
- Serviți cu creme anglaise si kiwi.
Thermomix este cel mai mic şi mai compact procesor de alimente, ce îndeplineşte peste 10 funcţii într-unul singur: mixer, maşină de tocat, moară, steamer, malaxor, cântar, timer, maşină de gătit, shaker, zdrobitor de gheaţă, blender, râşniţă.Dotat cu un motor electric fără frecare Thermomix vă oferă plăcerea de a găti sănătos și o garanție de 10 ani.
str. Albişoara 82/8, of.305
Tel. (+373) 79468991
www.thermomix.md