Aluat:
- 200 g făină
- 100 g unt moale, în buc.
- 50 g apă
- ½ linguriţă sare
Strat de pus deasupra:
- 200 g slănină cu şuncă (bacon), în felii
- 200 g Gouda, în buc.
- 3 ouă
- 200 g smântână fermentată
- ¼ linguriţă piper
- 2 prize sare
- 1 priză nucă tămâioasă ( nucşoară )
REȚETĂ:
Aluat:
- puneţi toate ingredientele de aluat în oală şi prelucraţi-le 1 min. //treapta.
- puneţi aluatul într-o tavă unsă de Quiche sau de tort ( Ø 26 cm ), se apasă bine pe fundul tăvii şi se trage ca. 2 cm în sus pe margine. Aluatul se perforează cu o furculiţă în câteva locuri şi se precoace în cuptor 15 minute.
Strat pus deasupra:
- puneţi şunca-slănină în oală, mărunţiţi 5 sec./treapta 5 şi răsturnaţi-o într-un castron.
- puneţi Gouda în oală şi mărunţiţi 8 sec./treapta 4.
- adăugaţi ouăle, smântâna, piperul, sarea şi nuca şi amestecaţi totul 15 sec./treapta 2.
- după expirarea perioadei de precoacere distribuiţi şunca-slănină mărunţită pe aluat, peste care se toarnă pasta de ouă şi se coace în cuptorul preîncălzit.
Valori nutritive (1 porţii):
- 3446 kJ/823 kcal
- grăsimi: 59 g
- albumine: 35 g
- hidraţi de carbon: 37 g
- fibre: 2 g
- colesterină: 373 mg
Temperatura de coacere: 180°
Durata de coacere: Se precoace 15 min. şi apoi încă 35 min
Observaţie: Gustare rapidă lângă bere şi vin.
CE ESTE THERMOMIX?
Thermomix – este un procesor de bucătărie produs de Vorwerk, producătorul german de electrocasnice premium.Thermomix este cel mai mic şi mai compact procesor de alimente, ce îndeplineşte peste 10 funcţii într-unul singur: mixer, maşină de tocat, moară, steamer, malaxor, cântar, timer, maşină de gătit, shaker, zdrobitor de gheaţă, blender, râşniţă.Dotat cu un motor electric fără frecare Thermomix vă oferă plăcerea de a găti sănătos și o garanție de 10 ani.
str. Albişoara 82/8, of.305
Tel. (+373) 79468991
www.thermomix.md