Scrumbie la grătar de la familia Ștefăneț

Deși sunt adepții odihnei pasive și nu prea o să-i vezi la pescuit, familia Ștefăneț nu scapă nicio ocazie să guste noi bucate din pește. Iar după ce au gustat ceva nou, Cornelia încearcă să repete rețeta și acasă.

separator

reteta

”Nu avem o rețetă preferată. Ne plac toate  bucatele pe baza de peşte pregătite: la grătar, la cuptor pe pat de legume, în folie de staniol cu legume, prăjit și, evident, adoratele noastre sushi. Ne place foarte mult peștele roșu, creveții, calmarii… Cred că ar trebui să locuim pe malul mării sau al oceanului ca să avem acces direct și mai ieftin la toate aceste gustoșenii culinare”, zâmbește Cornelia.

Ingrediente:

  • 1kg de scumbrie înghețată,
  • 3 lămâi,
  • Sare,
  • Piper,
  • Condimente pentru pește.

Mod de preparare:

Scumbria se dezgheață și se curăță. Se marinează cu suc de lămâie, condimente pentru pește, sare și piper și se lasă la frigider pentru 2 ore. După 2 ore, în burtica scumbriei se pun 2-3 feliuțe de lămâie și se învelește fiecare scumbrie în folie de staniol. Pe grătarul încins se pune peștele învelit și se lasă aproximativ 25-30 de minute, în dependență de intensitatea focului.

Se servește cu vin alb, mămăliguță și mujdei. Poftă bună!

O fetiță de 2 ani s-a rănit grav din cauza unui șofer de microbuz care conducea violent pe străzile Capitalei
Articolul anterior
O prezentatoare TV a primit o coroană la Miss Moscow Beauty 2017!
Articolul următor
Alte articole interesante