INGREDIENTE (pentru 4 persoane):
- 200g moscardini (varietate de caracatiţă)
- 200g calamari
- 200g peşte alb fără oase
- O legătură mică de pătrunjel
- O şalotă (sau o ceapă mică)
- Un căţel de usturoi
- 40g ulei de măsline extravirgin
- 100g vin alb sec
- 100g scoici fără cochilie
- O cutie de roşii decojite sau cubuleţe
- Sare, piper după gust
- Ardei iute după gust
REȚETA:
- Curăţaţi peştele, spălaţi-l în apă sărată, tăiaţi calamari inele, iar peştele alb în bucăţi.
- Puneţi în bol pătrunjelul, tocaţi 5 sec. viteza 7, daţi deoparte.
- Adăugaţi uleiul, prăjiţi 3 min. 100º viteza 1.
- Adăugaţi peştele, fierbeţi 5 min. temp. VAROMA / /viteza
- Stingeţi cu vin: 3 min. VAROMA / invers /viteza lingură
- Puneţi în bol şalota şi usturoiul, tocaţi 5 sec. viteza 7.
- Adăugaţi scoicile cu zeama lor, roşiile, sare, piper şi, dacă doriţi, ardei iute. Fierbeţi 15 min. 100º /invers /viteza lingură. Dacă sosul vi se pare prea lichid, vă recomandăm să fierbeţi aproximativ 10 min. în plus, VAROMA.
La ce se folosește?
Acest sos e ideal şi rapid de preparat pentru spaghetti sau linguine.
Valoare nutritivă: pe 100g / pe porţie
- Kcal 85/ 239
- Proteine 83 / 24,1
- Lipide 4,4 / 12,5
- Glucide 1,3/ 3,8
str. Albişoara 82/8, of.305
Tel. (+373) 79468991
www.thermomix.md