Top 5 alimente anticancer

Dietele în care predomină legumele şi fructele reduc considerabil riscul de cancer. Aşadar, introdu în dietă 5-9 porții de vegetale în fiecare zi.

Ceaiul verde

Ceaiul verde combate eficient radicalii liberi responsabili de instalarea cancerului. În plus, este un puternic detoxifiant, activând enzimele din ficat, care au un mare rol în eliminarea toxinelor. Ceaiul verde este bogat în polifenoli care au o putere antioxidantă de 100 de ori mai mare decât vitamina C. Se recomandă să faci ceaiul prin infuzarea a două linguriţe de frunze, timp de cinci minute. Ceaiul trebuie băut în cel mult jumătate de oră după preparare.

Struguri, afine, mure

În struguri, afine şi mure se găseşte un antioxidant de cinci ori mai puternic decât beta-carotenul şi de 50 de ori mai puternic decât vitamina E, numit resveratrol. Acesta are efecte antitumorale şi are puterea de a încetini cu 50% înmulţirea celulelor canceroase. De asemenea, stopează producerea infecţiilor şi calcifierea arterelor. Dacă nu ai posibilitatea să mănânci struguri, doctorii îţi recomandă să bei câte un pahar cu vin roşu pe zi.

Roşii contra cancerului de prostată

Un alt aliment-minune cu efecte dovedite este roşia. Aceasta conţine licopen, un antioxidant puternic care îi dă şi culoarea. Studiile au arătat că licopenul previne apariţia câtorva tipuri de cancer: de plămâni, de pancreas, de colon şi de prostată.

Spre deosebire de alte substanţe, de exemplu vitamina C, licopenul este relativ stabil la temperaturi ridicate. Prin urmare, încălzirea alimentelor în timpul gătitului nu afectează conţinutul de licopen din roşii.

Rodia are efect antiinflamator

Rodia are proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante şi reduce considerabil dezvoltarea cancerului de prostată, chiar şi în formele lui agresive. Specialiştii susţin că un consum regulat de suc de rodie reduce viteza de propagare a cancerului de prostată de trei ori. Specialiştii recomandă să se consume câte un pahar cu suc de rodie în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

Peştele previne cancerul de sân

Studiile au arătat că la femeile care consumă peşte gras săptămânal scade considerabil riscul de a face cancer de sân, de ovare şi de colon. Peştele conţine acizi graşi omega 3 care reduc inflamaţiile şi întârzie creşterea celulelor canceroase.

Peştele trebuie consumat proaspăt, deoarece cel conservat îşi pierde din conţinutul de omega 3. De asemenea, acest acid se mai găseşte şi în seminţele de in pe care le poţi consuma măcinate. Un studiu a arătat că la persoanele care mănâncă 30 g de seminţe de in pe zi creşterea tumorilor de prostată este încetinită cu peste 30%.

Carnea trebuie consumată doar de două ori pe săptămână. Cu toate acestea, carnea de peşte poate fi consumată de patru-cinci ori pe săptămână, deoarece conţine acizi graşi esenţiali omega 3, care menţin sănătatea creierului.

Aşa previi apariţia cancerului:

– Fă 30 de minute de sport în fiecare zi.

– Renunţă la fumat!

– Respectă orele de masă şi de somn.

– Petrece cât mai mult timp alături de cei dragi. Acest lucru stimulează sistemul imunitar.

– Nu sta la serviciu peste orele de program, decât dacă este absolut necesar.

– Mergi la medic pentru consultaţii periodice la fiecare şase luni.

Cu ce înlocuiești ouăle, untul și brânza în Post

Postul Paștelui, cea mai grea încercare culinară a credincioșilor, poate fi îndurat mai ușor dacă învățăm să ne păcălim creierul. După cum se știe, o parte consistentă a consumului exagerat de alimente, mai ales cele interzise în post, n-are legătură cu nevoile fiziologice, ci cu dependența mentală. Există însă câteva alimente de post care păcălesc creierul şi le imită pe cele de dulce, scrie realitatea.net.

Există câteva alimente de post care păcălesc creierul şi le imită pe cele de dulce, astfel încât cei care ţin post să treacă mai uşor peste această perioadă.

Nevoia de lapte din perioada postului poate fi foarte uşor înlocuit cu laptele de ovăz, migdale, cocos, soia sau orez.

La fel de bine untul poate fi înlocuit cu alimente grase, cum ar fi uleiul de floarea soarelui, paste de avocado sau crema de cocos.

Există iaurt din soia sau din nucă de cocos și sunt excelente la gust, mai ales combinate cu fructe proaspete.

Cât despre ouă, acestea pot fi înlocuite în perioada postului cu tofu moale.

Micul dejun care curăță organismul de toxine. Poți slăbi 5 kilograme într-o lună

Micul dejun care curata organismul de toxine si te ajuta sa slabesti cu 5 kg intr-o luna. Cantitatea mare de vitamine și minerale pe care o oferă acest mic dejun va îmbunătăți starea părului și a pielii, vă va îmbunătăți metabolismul și va îmbunătăți funcționarea generală a corpului, scrie doctorulzilei.ro.

Mic dejun eficient, favorizează pierderea în greutate

Potrivit nutriționiștilor, acest mic dejun este extrem de eficient. Consumul acestuia favorizează pierderea în greutate prin stimularea arderii grăsimilor și a caloriilor. Este necesar să-l consumi cel puțin o lună, iar slăbirea maximă care se poate realiza cu ajutorul lui într-o lună este de 11 kilograme.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 linguri de ovăz rulat 1 cană sau 250 ml chefir organic (iaurt cu conținut scăzut de grăsimi este, de asemenea, o opțiune)
  • 1 lingurita cacao pudra
  • 1 linguriță de semințe de in
  • 5-7 prune uscate

Acest mic dejun se prepară noaptea și se mănâncă dimineața.

Mai întâi, turnați 100 ml de apă clocotită peste prune, așezându-le în prealabil într-un bol. Apoi acoperiți-le și lăsați timp de aproximativ 10 minute. Într-un alt castron, puneți ovăzul, cacao și semințele de in. Apoi adăugați chefir și amestecați totul. Tăiați mărunt prunele înmuiate și adăugați-le la amestec. Alternativ, puteți folosi un robot de bucătărie pentru a face o pastă. Amesteca totul si da la frigider pana dimineata.

Dimineața, savurați un mic dejun delicios și sănătos. Primele rezultate pozitive vor apărea într-o săptămână. Publicația adaugă că este posibil să aveți o senzație ciudată în stomac în prima zi, dar aceasta va dispărea odată cu al doilea mic dejun. Beneficiile acestui mic dejun se datorează ingredientelor din el. Toate au un efect benefic asupra activității gastro-intestinale.

Chefirul nu numai că stimulează peristaltismul, dar conține și bacterii benefice, care sunt la baza bunei funcționări nu numai a tractului gastrointestinal, ci și a întregului organism. Vitamina F, care este conținută în semințele de in, este implicată activ în metabolismul grăsimilor și colesterolului (această vitamină nu este sintetizată în organism). Vitaminele A și E („vitaminele tinereții”) au un efect benefic asupra pielii – datorită lor, semințele de in și-au găsit utilizare în multe rețete cosmetice.

În plus, semințele de in sunt o sursă importantă de seleniu, care, la rândul său, previne dezvoltarea tumorilor, curăță corpul de metale grele și ajută la îmbunătățirea vederii și a activității creierului. Semințele de in sunt, de asemenea, bogate în lecitină, care este bună pentru sănătatea ochilor și cardiovasculară.

Cât de grav ne putem îmbolnăvi de la recipientele din plastic

Cercetările în domeniu au demonstrat că anumite tipuri de plastic îți afectează direct sănătatea. Unele dintre ele conțin ftalați (polietilentereftalat), niște compuși toxici care se transferă în alimente atunci când în recipiente se toarnă lichide fierbinți, scrie realitatea.net. 

Aceștia perturbă activitatea hormonala, afectează aparatul reproducător masculin și declanșează crize de astm la copii.

Alte recipiente conțin bisfenol A (BPA), o substanță care poate da infertilitate la femei și care afectează creșterea și dezvoltarea în cazul copiilor.

BPA-ul se eliberează în mâncare, sub influență căldurii. Prin urmare, nu este bine să încălzești mâncarea la microunde, în recipiente de plastic, sau să îți bei cafeaua în pahare de unică folosință.

Veselă și tacâmurile de unică folosință conțin și ele compuși cu potențial cancerigen, cum ar fi stirenul. Expunerea la stiren pe perioada îndelungată crește foarte mult riscul de cancer, mai ales dacă există și o predispoziție genetică.

Caserolele, sticlele și paharele care conțin BPA pot cauza cancer și diabet. În plus, te predispun la multe alte probleme printre care:

– leziuni ale creierului;
– nivel de agresivitate crescut;
– sistem imunitar slăbit;
– afecțiuni ovariene, tulburări menstruale sau infertilitate;
– cantitatea de spermă diminuată;
– avort spontan;
– afectarea dezvoltării fătului sau chiar decesul bebelușului la naștere.

De ce nu e bine să refolosești sticlele din plastic

Multe persoane refolosesc sticle din plastic pentru a le umple cu apă sau sucuri ori pentru a depozita în ele vinul făcut la țară, spre exemplu.

Chiar dacă le speli foarte bine, cu apă caldă și detergent de vase, aceste recipiente pot reține colonii întregi de bacterii periculoase. Și dacă le dezinfectezi cu soluții speciale, bacteriile se pot dezvoltă și înmulți ulterior.

Agenții patogeni se formează atât pe suprafață sticlelor din plastic, cât și în zgârieturile și crăpăturile de la suprafață acestora, invizibile cu ochiul liber.

Dacă ai obiceiul să reumpli sticlă cu apă de la dozator, renunță să o mai faci. Poți avea simptome similiare toxiinfecției alimentare: greață, vărsături, diaree sau crampe abdominale.

Și sticlele din plastic reutilizabile se pot contamina cu baterii, mai ales când nu sunt spălate corect sau sunt deteriorate. Spălarea și utilizarea frecvența a recipientelor din plastic cu apă foarte fierbinte duce la apariția unor crăpături invizibile în structura lor.

5 sfaturi de care trebuie să ții cont

– Verifică codul de reciclare de pe ambalaj. Nu cumpără recipiente inscripționate cu cifrele 3 sau 7, conțin cele mai nocive substanțe. Evita să cumperi recipiente fără niciun cod trecut pe ele.

– Nu încălzi mâncarea în recipiente de plastic decât dacă au indicat pe ele simbolul de siguranță pentru microunde.

– Nu pune PET-uri cu apă la congelator! Plasticul eliberează în apă înghețată dioxină, o substanță foarte toxică, ce poate cauza cancer.

– Nu expune PET-ul la căldură. Toxinele din plastic vor trece în apă

– Cumpără doar veselă de unică folosință, de culoare mata, inscripționată cu cifrele 2, 4 sau 5.

Israelienii care nu îşi fac doza a treia de vaccin anti-Covid şi-ar putea pierde certificatul verde
Articolul anterior
Cum sunt copiii născuți în luna octombrie?
Articolul următor