5 obiceiuri care îmbătrânesc pielea prematur!

Pielea sănătoasă și strălucitoare este visul fiecărei femei. Însă pentru a obține acest efect, este foarte important să eviți unii factori care cauzează îmbătrânirea și diversele probleme ale pielii.

separator
5-obiciueri-care-imbatrinesc

Expunerea prea mult la soare, fumatul, dietele nesănătoase sau stresul – sunt doar câteva din obiceiurile care îți îmbătrânesc pielea.

Expunerea la soare

1De cele mai multe ori anume razele ultraviolete sunt responsabile de îmbătrânirea prematură a pielii. Razele UV nu doar “colorează” frumos pielea, ci mai pătrund adânc în piele, provocând astfel daune asupra colagenului și deshidratând pielea. Efectele razelor solare mai pot provoca riduri, piele uscată și dură, pete, iar în unele cazuri și cancer de piele. Pentru a evita aceste daune, protejează-ți pielea cu ajutorul cremelor de protecție solară și evită să te expui la soare între orele 11 și 16.

Fumatul

fumatFumatul provoacă riduri premature. Deși semnele nu sunt vizibile imediat, în timp, după 10 ani de fumat, consecințele încep să se simtă. Fumatul subțiază micile vase de sânge din straturile pielii și reduce circulația acestuia. În consecință, pielea este privată de oxigen și vitamina A, care sunt esențiale pentru o piele sănătoasă. Mai mult chiar, fumatul alterează colagenul și elastina, care sunt responsabile de duritatea și elasticitatea pielii.

Dietele nesănătoase și dulciurile în exces

dulciuriDiferite studii au arătat că alimentația are o influență directă asupra stării de sănătate a pielii. O alimentație bogată în antioxidanți, minerale și vitamine – este extrem de benefică și chiar îți poate ajuta pielea. Dacă vrei o piele perfectă, abține-te de la alimente nesănătoase precum grăsimile, zahărul și sarea. Știm că este imposibil să elimini complet zahărul, însă o alimentație bogată în dulciuri distruge colagenul și elastina.

Îngrijirea inadecvată a pielii

ingrijireStudiile au demonstrat că există două tipuri de îmbătrânire a pielii: internă și externă. Prima nu poate fi prevenită, deoarece presupune procesul natural de îmbătrânire al corpului, însă efectul celui de-al doilea tip, poate fi redus. Pentru asta, este esențial să menții o rutină sănătoasă de îngrijire a pielii. Alege produsele de îngrijire potrivite tipului tău de piele, curăță zilnic pielea și hidrateaz-o, folosind produse de exfoliere. Nu uita de măscuțe, este bine să le aplici măcar o dată pe săptămână.

Stresul

stresPentru a preveni îmbătrânirea pielii trebuie să faci față stresului. Acesta sporește riscul bolilor și a îmbătrânirii premature deoarece afectează producția de ulei. Stresul cronic, anxietatea, depresia și lipsa somnului pot duce la riduri încă de la o vârstă fragedă. Pentru a nu fi atât de stresată meditează sau încearcă sa faci lucruri care îți fac plăcere!

Sursa

8 sfaturi cum să începi ziua plină de energie
Articolul anterior
Cum scăpăm de kilogramele în plus. Planul lunii februarie!
Articolul următor