Cum întârzii albirea părului

Toate femeile se confruntă cu această problemă mai devreme sau mai târziu, este un proces prin care trecem cu toții, însă trebuie să afli și partea bună a lucrurilor: poți întârzia albirea părului cu ajutorul uleiurilor esențiale și cu o dietă echilibrată.

separator
par_alb_02_32834b8f00

Tratament cu ulei de cocos

Uleiul de cocos a fost și este lăudat în mai multe rânduri pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății, asupra părului și pielii. Tot uleiul de cocos poate fi de ajutor dacă vrei să întârzii cât mai mult albirea firelor de păr. Amestecă patru linguri de ulei de cocos cu zeama unei jumătăți de lămâie și aplică preparatul la rădăcini, apoi lasă-l să acționeze timp de jumătate de oră. La final, spală-te pe cap ca în mod obișnuit. Repetă acest tratament de două ori pe săptămână.

La fel poți face folosind doar uleiul de cocos: seara, înainte de culcare, masează-ți scalpul cu ulei de cocos, pe care îl lași să acționeze toată noaptea (eventual poți acoperi perna pe care dormi cu un prosop mai mare, ca să nu murdărești așternuturile cu ulei). De dimineață spală-te pe cap ca în mod obișnuit.

Și rozmarinul

Rozmarinul este foarte bun pentru a opri căderea părului, dar nu numai! Fă o infuzie din 50 g rozmarin uscat și (opțional) 50 g de salvie uscată, la 500 ml de apă. Dă apa în clocot, adaugă plantele uscate, apoi acoperă oala cu un capac sau o farfurie și lasă la infuzat 10-15 minute. După ce s-a răcit infuzia, clătește-ți părul cu ea, după șamponare. O poți folosi de fiecare dată când îți speli părul.

Uleiul esențial de morcovi

Cu siguranță poți găsi la plafar ulei esențial de morcov. Trebuie doar să amesteci o linguriță de ulei esențial de morcovi cu 2-3 linguri de ulei de cocos și să aplici preparatul la rădăcini, apoi să lași să acționeze jumătate de oră. Îți poți masa și scalpul atunci când o aplici, ca să îmbunătățești circulația la nivelul scalpului. La final, spală-te pe cap ca în mod obișnuit.

Dieta

Alimentația este foarte importantă pentru părul tău sau, mai bine zis, pentru a-i păstra ”tinerețea” cât mai multă vreme. Așadar, trebuie să consumi alimente care conțin Omega 3 și Omega 6, cele bogate în vitamina E. Fructele de pădure și căpșunele sunt bogate în vitamina C, care ajută la producerea colagenului, iar ciocolata, un alt aliment bun pentru păr, conține cupru ce este esențial în producerea melatoninei, acel hormon care ”dă” culoare pielii și părului. Mai ai nevoie de vitaminele B2, B6 și B12, pe care le poți lua din legumele cu frunze verzi (spanac, varza kale, broccoli etc. ).

Sursa

Sophia Loren se menține în formă cu un aliment interzis!
Articolul anterior
Leonardo DiCaprio, la 40 de ani, tot singur. De ce!
Articolul următor
Alte articole interesante