Tot ce trebuie să știi despre solar!

Chiar dacă medicii şi-au spus cuvântul în ceea ce priveşte bronzul artificial, uite că, frumuseţea învinge! Abonamentele la solar sunt căutate atât de femei, cât şi de bărbaţi.

separator

 

Indiferent de e vară sau iarnă, culoarea maronie a tenului este dorită mereu. Şi pentru că solarul ne oferă împlinirea acestei dorinţe, mulţi aleg să urmeze câteva şedinţe la solar. Dar trebuie să te informezi, înainte de a-ţi procura un abonament.


Natalia Crigănuţa,
069811500,
069170410

Ce înseamnă, de fapt, bronzul artificial?

Bronzul nu este altceva, decât o secreţie de melanină, hormonul răspunzător de pielea închisă, ca răspuns la agresiunea asupra tegumentului  razelor UV.

Solarul îţi dă posibilitatea unui bronz uniform, într-un mediu, în care substanţele nocive sunt ţinute sub control, timpul de expunere este atent monitorizat, pentru a evita leziuni ale pielii, iar faptul că durata şedinţelor creşte treptat (se începe cu 2- 4- 6 minute şi se ajunge la 8-10), se elimină riscul cojirii pielii.

Beneficiile solarului

Se presupune că expunerea controlată la raze UV este mai sigură, chiar decât bronzul natural, pentru că la expunerea controlată  razele UV sunt filtrate. La bronzul natural nimeni nu poate garanta că razele soarelui sunt filtrate (din cauza subţierii stratului de ozon). Bronzarea artificială favorizează producerea de vitamina D, indispensabilă pentru absorbirea calciului în oase. Creşte grosimea stratului cornos al pielii, făcându-l mult mai durabil. Solarul are efecte benefice asupra unor boli de piele cum ar fi psoriazis, dermatita atopică, dermatita seboreică şi acneea. Iar cel mai important este că induce un sentiment de bunăstare, pentru că promovează activarea sistemului neuroendocrin şi secreţia de hormoni care au un efect pozitiv asupra dispoziţiei.

Bronzarea pielii implică două procese separate:

  • pigmentarea imediată – este determinată de radiaţiile UVA (cu lungime mare de undă) şi constă în foto-oxidarea melaninei preformate;
  • pigmentarea întârziată– are loc la 72 de ore după expunerea la radiaţii UVA sau UVB (cu lungime medie de undă) şi este asociată cu producerea nouă de melanină.

Ce spun medicii?

Tema bronzului artificial este un subiect  cu păreri pro şi contra. Efectele solarului asupra sănătăţii depind de aparat, de tipul de raze  ultraviolete, de timpul de expunere, de numărul şedinţelor dar şi de starea pielii persoanei care se expune, de prezenţa sau nu a aluniţelor. Specialiştii au constatat că cele mai sensibile sunt persoanele cu pielea albă, puţin pigmentată şi cu foarte multe aluniţe. Expunerea la solar predispune la apariţia altor aluniţe, precum şi la modificări ale ADN-ului celular, care duce la formarea unor atipii celurare ce favorizează cancerul de piele. E bine să conştientizezi că întâi de toate este vorba de sănătatea ta. O piele frumoasă arată bine, fie ea albă sau bronzată, atunci când organismul este sănătos. Iar dacă alegi să-ţi procuri un abonament la solar, medicii te sfătuiesc să respecţi şi unele reguli.

Ce trebuie să ştii înainte de a intra în solar:

  • Înainte de-a utiliza solarul este recomandat să faci duş, pentru a îndepartă orice produs cosmetic;
  • Mănâncă un morcov, înainte de şedinţa de bronzare, îţi va menţine culoarea maronie a pielii;
  • Îndepărtează bijuteriile şi utilizează o cremă specială pentru protecţia pielii;
  • Ţine ochii închişi şi foloseşte o pereche de ochelari de protecţie, deoarece razele pot trece şi prin pleoape şi pot produce în timp leziuni grave ale corneii;
  • Acoperă cu un strat gros de cremă zonele mai sensibile ale pielii, iar aluniţele şi mamelonul (sfârcul sânului) astupă-le cu un plasture;
  • Ca să-ţi protejezi părul şi să-i menţii strălucirea, pune o cască specială pe cap;
  • Pielea ta trebuie să fie mereu hidratată, foloseşte un laptişor de corp după ce ieşi din solar;
  • Sunt contraindicate mai mult de 10 şedinţe de bronzare în 2-3 săptămâni;
  • Nu trebuie depăşite 50 de şedinţe de solar pe an. Fiecare şedinţă trebuie să aibă maxim 10 minute.

Text: Cristina Mihalachi

 

Aliona Triboi: adevărata frumusețe este cea naturală, nu sunt fanul machiajului

Deși a crescut-o singură, mama a știut mereu să-i infiltreze interpretei Aliona Triboi dorința de a avea grijă de ea. “Oricât de ocupată aș fi nu uit să mă demachiez, este ceea ce fac indiferent de împrejurătăți”, ne spune artista în acest interviu.
Vă invităm și pe voi să îi aflați secretele de frumusețe și cum s-a simțit atunci când a testat noua gamă Equilibra, Vitaminica!

🌐 Fii la curent cu noutățile Equilibra Moldova:
Instagram
Facebook

Specialistul Oohlala răspunde: 10 întrebări esențiale despre epilare cu zahăr

Epilarea a fost mereu un subiect de discuție și a creat mereu diverse situații de contradicție. În acest video, împreună cu specialistul Oh la la, Diana Seu, am discutat despre cele 10 întrebări legate de epilarea definitivă cu zahăr. Ah da, te îndemnăm să ne scrii ce ai mai vrea să știi și promitem să venim cât mai repede cu răspunsul așteptat de tine!

🌐 Fii la curent cu noutățile salonului Online:

Instagram: https://www.instagram.com/oohlala_md/

Facebook: https://www.facebook.com/epilareoohlala

Uită de masaj facial și botox! Tunsori care te fac să pari mai tânără și te pun în valoare la orice vârstă

Masaj facial, botox, acestea sunt lucruri pe care femeile le fac în speranța că vor părea mai tinere. Dacă îți dorești o schimbare, avem o veste bună pentru tine, o coafură sau o tunsoare la modă poate avea un efect similar. Părul ajută la înmuierea liniilor faciale și, de asemenea, poate distrage atenția de la un gât ceva mai îmbătrânit, scrie unica.ro.

Coafura în stilul lui Brigitte Bardot

Pentru cele care doresc părul lung și nu agreează bretonul, o coafură inspirată de cea a actriței  Brigitte Bardot poate fi alegerea ideală. Straturile de păr vor încadra fața și vor crea un aspect sofisticat și sexy.

Coada

Coada are puteri miraculoase. Îți ridică sprâncenele, iar bonusul este că pur și simplu nu necesită prea mult timp.

Pixie

Cu o astfel de coafură, oamenii îți vor vedea mai întâi fața. Stiliștii recomandă un păr mai scurt pentru un lifting facial – cu cât mai scurt, cu atât mai bine. Părul mai lung face adesea ca fața să pară obosită și nu proaspătă. Desigur, tunsoarea pixie nu este pentru toată lumea, așa că e de preferat să îți consulți mai întâi stilistul.

Tunsoarea pixie adaugă instantaneu prospețime și o energie tinerească aspectului tău. Este o tunsoare confortabilă și populară, care arată bine și fără nicio coafare suplimentară.

Bob gradat

Oferă un look modern și mai multă structură părului. Joacă-te cu liniile diagonale, la un unghi de 45 de grade, iar la spate să fie extrem de scurt. Dacă nu te poți decide asupra unei tunsori, optează pentru un bob clasic. Este o opțiune universală, se potrivește aproape tuturor și arată bine atât pe părul drept, cât și pe cel creț. Tunsoarea bob adaugă farmec și eleganță aspectului tău. Dacă îți lași părul puțin dezordonat, poți avea un aspect șic și poți părea mult mai tânără.

Tunsorea în straturi

Este o opțiune de compromis, deoarece vă împrospătează cu siguranță aspectul fără a-l schimba dramatic. Această tunsoare la modă este bună pentru femeile cu fața plină, deoarece șuvițele texturate și alungite pot schimba frumos proporțiile.

Lob

Este o tunsoare de întinerire care ascunde cu succes schimbările legate de vârstă. Este perfectă pentru o față subțire, alungită, cu o bărbie proeminentă. Arată extrem de atractiv pe părul creț și nu necesită aproape nicio coafare.

Cascadă

O tunsoare în cascadă creează volum, iar șuvițele din jurul feței îi îmbunătățesc forma. Cascadele sunt ideale pentru părul drept, atunci când îți dorești o schimbare subtilă a aspectului tău, nu una drastică. Este o tunsoare grozavă de întinerire pentru o față dolofană și rotundă. Chiar dacă îți place părul lung, îți recomandăm să renunți la el și să optezi pentru un păr de lungime medie. Femeile care au intrat deja în cel de-al patrulea deceniu de viață arată mai feminine cu părul de lungime medie.

Dacă faci bucle pe părul de lungime medie, vei crea volum.  Părul subțire și turtit te face să arăți mai bătrână, dar volumul îți face fața mai ascuțită și ascunde ridurile .

Sfaturi de la stiliști

Specialiștii au câteva sfaturi pentru tine. Iată ce ar trebui să știi! În locul unei tunsori netede, e de preferat să le alegi pe cele pline și cu volum. Astfel de coafuri au un efect de întinerire. Coafurile asimetrice și dezordonate pot fi de mare ajutor dacă dorești să îți împrospătezi aspectul.

Bretonul dezordonat poate ascunde micile riduri de pe frunte, în timp ce bretonul asimetric își face privirea mai expresivă. Este de preferat să eviți bretonul gros și drept. Părul lung este adesea purtat în coc sau sub forma acelor răsuciri franțuzești, iar astfel de coafuri te pot face să arăți mai în vârstă.  Coafurile anti-îmbătrânire sunt simple. Tunsorile fanteziste și coafurile complicate subliniază în mod nefavorabil schimbările legate de vârstă. Alege tunsori simple și naturale, care sunt cu adevărat tinerești.

Sărbătoarea zâmbetelor la Odessa!
Articolul anterior
Miss ULIM 2012. Concursul unde frumusețea este la ea acasă
Articolul următor