Cinci reţete pentru bebeluşul tău

Perioada dintre 6 luni şi un anișor este perioada în care copilul tău se obişnuieşte cu mâncarea solidă. Începe cu fructe şi legume, apoi continuă cu carne slabă. Inspiră-te din reţetele noastre pe care ţi le propunem pentru a-i oferi puiului tău o dietă cât mai variată şi echilibrată.

separator

mancare_bebelusi

1. Piure fin de cartofi – Curăţă 2 cartofi, taie-i cubuleţe de mărimi egale şi fierbe-i până se înmoaie. Scurge-i şi usucă-i într-o tigaie non-aderentă, la foc mic, timp de 1-2 minute. Adaugă 1 lingură de unt şi 1 lingură de lapte şi pasează-i până se transformă în piure fin.

2. Smoothie cu fructe de pădure şi banană – Într-un blender se amestecă 300g de fructe de pădure proaspete sau decongelate, 1 banană tăiată în bucăţi mari şi 3 linguri de iaurt.

3. Carne de vită cu dovlecei şi ardei roşii – Pune pe foc o cratiţă cu apă. Când fierbe, adaugă80g carne de vită slabă alături de 1 cartof mijlociu, ½ dovlecel şi ½ ardei roşu – toate tăiate cubuleţe. Lasă-le să fiarbă cel puţin 15 minute, până când carnea şi legumele s-au înmuiat. Mixează toate ingredientele până obţii un piure. Poţi adăuga apă fiartă şi răcită dacă piureul este prea gros.

4. Pui cu orez şi praz – Spală 3 linguri de orez, apoi fierbe-l 5 minute în 300ml de apă. Adaugă apoi ½ piept de pui (fără piele şi os) tăiat în bucăţi mici şi 1 praz mic, tăiat mărunt. Fierbe amesteccul înăbuşit 20 de minute. Apoi pasează ingredientele şi subţiază cu apă fiartă şi răcită, dacă e nevoie.

5. Iaurt cu avocado şi banană – Curăţă şi feliază ½ avocado şi ½ banană, bine coapte. Mărunţeşte bine fructele cu o furculiţă sau mixează-le într-un blender sau robot de bucătărie. Încorporează în amestecul obţinut 4 linguri de iaurt.

Sursa

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Femeie arestată pentru moartea fiului ei, uitat în mașină, în plină caniculă

O femeie din SUA a fost arestată în cursul acestei săptămâni, după ce a fost acuzată pentru moartea fiului ei adoptiv, în vârstă de cinci ani. Copilul a fost închis în mașină, în plină caniculă, timp de șapte ore, conform NBC News.

Potrivit Poliției din Omaha, statul Nebraska, femeia în vârstă de 40 de ani, pe nume, Juanita Pinon a fost pusă sub acuzare, după ce copilul a fost găsit în mașină, miercuri dupăamiază, în jurul orei 17:00.

Autoturismul era într-o parcare din apropierea salonului de înfrumusețare la care lucra Pinon, a spus Chris Gordon, purtătorul de cuvânt al Poliției, pentru NBC News, conform AK-24.

Băiețelul a fost lăsat în mașină timp de aproximativ 7 ore, în timp ce mama lui vitregă era la muncă. Conform Poliției, minorul a fost dus de urgență la spital, dar nu a mai putut fi salvat. De asemenea, femeia a refuzat le spună agenților dacă a lăsat intenționat copilul în mașină sau dacă a fost o greșeală.

În urmă autopsiei se va află dacă băiețelul a murit din cauza expunerii la căldură sau din altă cauza, a mai spus Chris Gordon.

În Omaha, zilele trecute temperaturile au atins 89 de grade F (32 de grade Celsius). Dar „temperatura din interiorul mașinilor poate fi mult mai mare decât afară”, a spus Janette Fennell, fondatoare și președinte al organizației KidsAndCars.org.

Gândițiva la temperatura din interiorul unui vehicul precum o seră. Ai un vehicul, este multă sticlă în el și apoi, în funcție de unghiul în care te afli față de soare, se încălzește foarte repede”, a spus ea, adăugând deschiderea geamurilor deschise nu este suficientă pentru a răci o mașină.

„De fapt, am documentat decese în cazul în care temperaturile de afară au ajuns și până la de 60 de grade C,” a mai spus această.În 2024, cel puțin 10 copii au murit în SUA din cauza caniculei, după ce au fost uitați în mașini.

Boli de care ne putem îmbolnăvi chiar dacă suntem tineri
Articolul anterior
Marmeladă de gutui! O rețetă gustoasă și perfectă pentru cei mici
Articolul următor