Un moldovean este autorul și producătorul desenului animat Masha si Ursul!

Ai putea rămâne surprins, însă cel care a pus pe roluri desenul animat Masha și Ursul este un moldovean care și-a făcut studiile la Institutul de Arte din Chișinău, apoi a plecat să muncească în Rusia, acolo unde a deținut mai multe funcții importante ca animator, pictor și producător.

separator
bbb

Andrei Dobrunov este animator și director al casei de producție «Союзмульфильм» din Rusia. Acesta s-a născut în Moldova, într-o familie de muzicieni, scrie locals.md. Tatăl – dirijorul de teatru, mama – inginer de sunet de televiziune. Părinții și-au dorit ca Andrei să îndrăgească cariera de pianist. Însă, pictura și talentul de a mănui creioanele și culorile l-au determinat să-și facă o carieră strălucită în artele vizuale.Dobrunov_1

În 1982, Dobrunov a absolvit facultatea de pictură a Institutului de Arte din Chișinău. După absolvire, a lucrat în editurile de la Moscova, ca ilustrator, autor de dicționare de limbă engleză pentru copii. Apoi, a activat în calitate de director artistic în diverse studiouri de animație, ilustrator în editura „Reader Digest“.Dobrunov_4

Moldoveanul a fost producătorul și managerul de proiect al desenului animat „Prințul Vladimir“, care a avut încasări de 5,4 milioane de dolari și a devenit unul dintre cele mai bine vândute desene animate din Rusia, din toate timpurile.

De asemenea, Andrei Dobrunov a fost unul dintre producătorii primelor șapte ediții ale seriei animate pentru copii „Masha și Ursul“. Acum, acesta se pregătește să lanseze un alt film de animație „Suvorov”, o acțiune istorică care folosește tehnologia de captare de mișcare, ceea ce permite de a face expresii faciale și caractere de mișcare foarte realiste. Producătorul spune că acesta este filmul animat cu cel mai mare buget alocat vreodată în istoria Rusiei.

Pulpă de miel cu mentă şi sparanghel. Reţetă delicioasă de Paşte
Articolul anterior
Ellie White, despre tradiţia sacrificării mielului de Paște: „Dumnezeu e în suflet, nu în farfurie. Dumnezeu ne vrea miloși, nu CRIMINALI.”
Articolul următor
Alte articole interesante