O bunică de 51 de ani a dat naștere propriei sale nepoate

O femeie de 51 de ani a devenit bunică pentru propria sa nepoţică, după ce fiica ei nu a reuşit să devină mamă după un lung şir de încercări, complicaţii şi sarcini pierdute. Breanna s-a luptat ani de zile cu infertilitatea. A avut două avorturi spontane şi o sarcină ectopică.

separator
Julie Loving i-a oferit fiicei sale de 29 de ani darul vieţii, pentru a doua oară, dar de această dată în mod inedit. Femeia de 51 de ani şi-a adus pe lume chiar nepoata, în data de 2 noiembrie.

Proaspăta mamă, Breanna Lockwood, a făcut anunțul într-o postare pe Instagram, împărtășind numele fiicei sale – Briar Juliette Lockwood – un semn de recunoştinţă astfel către propria mamă.

„Mama mea a fost o luptătoare absolută într-o perioadă dificilă”, a scris Lockwood în postare. „Sacrificiile pe care le-a făcut pentru a aduce pe lume această mică bucăţică de viaţă îmi taie efectiv respiraţia. Faptul că îmi pot ţine fiica în braţe îmi topeşte sufletul. Aş face absolut orice pentru acest copil, iar toate se reflectă la ceea ce de fapt a făcut mama mea pentru mine”.

„A fost o sarcină uşoară”, a spus Julie. „Totul a fost perfect”

Fiica ei, Breanna s-a luptat ani de zile cu infertilitatea, încercând fel şi fel de metode pentru a rămâne însărcinată. A avut însă două avorturi spontane şi o sarcină ectopică. Procedura de chiuretaj a lăsat-o pe tânărăr cu ţesut cicatricial problematic în uter, motiv pentru care ea şi soţul ei, Aaron, au luat decizia de a apela la un purtător, o mamă surogat pentru a le aduce copilul pe lume.

„Majoritatea americanilor nu își permit o mamă surogat”, a spus specialistul în fertilitate al Lockwood, dr. Brian Kaplan de la Fertility Centers din Illinois. „Costă peste 100.000 de dolari.”

Julie s-a oferit să fie mamă surogat pentru fiica sa, însă medicul nu a fost uşor de convins.

„Reacţia mea imediată a fost: Nu este un lucru bun” a declarat Kaplan, cu o experienţă de peste 20.000 de proceduri de fertilizare in vitro în decursul celor 29 de ani de carieră. „În mod normal, un purtător gestațional ar trebui să aibă sub 40 de ani, dar în medicină trebuie să te uiți la o persoană și să o analizezi”.

După mai multe teste şi verificări medicale, Julie a primit aprobarea medicului pentru a deveni purtătoarea nepoatei sale.

„Din fericire, a rămas însărcinată cu primul embrion”, a spus Kaplan. „Am fost alături de Breanna ani de zile, a trecut prin multe traume, dar a rezistat uimitor. Dacă nu era mama ei, nu ar fi avut însă un copil. ”

Mii de persoane din întreaga lume care au urmărit întregul proces şi povestea inedită au lăsat comentarii pozitive şi multe încurajări familiei, mai ales după ce micuţa Briar a venit pe lume, potrivit Today. Poze cu bebeluşul au fost de altfel postate pe conturile de socializare ale familiei.

sursa: www.observatornews.ro

De Ziua Copiilor, la Grădina Botanică va avea loc un eveniment festiv

Guvernul va organiza pe data de 1 iunie, când este marcată Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului, un program de activități cu genericul „Celebrăm copilăria împreună”.

Accesul la evenimentul din Grădina Botanică va fi gratuit, iar primii 3.000 de vizitatori vor primi înghețată, pufuleți, sucuri și snack-uri, transmite IPN.

„Cu toții ne întrebăm cum ar arăta o zi petrecută pe poieniță verde, fără discursuri oficiale, cu activități pentru cei mari și pentru cei mici. Este un program interactiv care a fost pregătit de către autorități”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului, Daniel Vodă.

Potrivit lui, activitățile din Grădina Botanica vor începe la ora 10.00. Vor fi expoziții, programe artistice, ateliere, activități pentru copii, prezentarea tehnicii de intervenție și cea criminalistică a diferitor instituții de stat. De asemenea, vor fi prezenți cu demonstrații patrupezii și reprezentanții Serviciului chinologic. Alte prezentări vor fi ale sporturilor tradiționale.

„Invităm părinții și copiii să viziteze activitățile pe care le organizează Guvernul țării la Grădina Botanică din capitală”, a mai spus Daniel Vodă.

Parlamentul a declarat anul trecut ziua de 1 iunie zi de sărbătoare nelucrătoare. Potrivit autorilor inițiativei, modificările la Codul Muncii vor oferi părinților posibilitatea de a marca împreună cu copiii ziua de 1 iunie. Or, potrivit lor, interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar și că toți copiii au nevoie de sprijinul și atenția de zi cu zi.

Ziua Internațională pentru Protecția Copiilor, marcată pe 1 iunie, este sărbătorită în aproape 50 de țări. Alte peste o sută de state celebrează o zi a copilului la date diferite.

Lista disciplinelor opționale pe care părinții le pot alege pentru elevii din ciclul primar

Suntem în luna mai, deci, în curând, părinții care au elevi în clasele primare vor trebui să scrie cereri de solicitare a unei discipline opționale pe care o vor studia copiii lor în viitorul an de învățământ. Disciplinele vor fi propuse părinților de către o comisie a instituției de învățământ, inclusiv la recomandarea Consiliului Elevilor, și trebuie să aibă la bază interesele copiilor raportate la gradul de calificare a cadrelor didactice.

În viitorul an de învățământ, elevii din clasele primare vor avea posibilitatea de a alege una dintre cele 22 de discipline opționale prevăzute în Planul-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, anul de studii 2024/2025, transmite diez.md

Lista disciplinelor o găsiți mai jos.

Limbă și comunicare

  1. Cultura bunei vecinătăți
  2. O oră pentru lectură
  3. În împărăția cuvântului
  4. Tainele comunicării
  5. Elemente de cultură și civilizație a Franței
  6. Educație pentru media (cl. III-IV)
  7. English for Future

Matematică și științe

  1. Educație ecologică
  2. Educație pentru sănătate
  3. Matematica distractivă
  4. În împărăția lui MATE
  5. Robotica (cl. III-IV)
  6. Informatica (cl. II-IV)
  7. Matematica în cotidian (cl. I-IV)
  8. Matematica pentru isteți (cl. I-IV)

Educație socioumanistică

  1. Religia
  2. Educație economică și antreprenorială (cl. I-IV)
  3. Educație interculturală
  4. Educație pentru drepturile omului (cl. I-IV)
  5. Chișinăul meu (cl. III-IV)

Sport

  1. Educație fizică și fotbal (cl. I-IV)
  2. În împărăția șahului (cl. I-IV)

În clasele gimnaziale și liceale, disciplinele opționale sunt selectate de către elevi. Totuși, în locul elevilor claselor I-IV-a, disciplinele opționale studiate vor fi selectate de părinții/reprezentanții legali ai acestora, în cadrul unor ședințe cu părinții. Instituția de învățământ va informa în luna mai părinții despre oferta educațională pe care o pune aceasta la dispoziție. Totodată, părinții au dreptul să participe pe parcursul anului în calitate de invitați la anumite lecții din cadrul disciplinei opționale, alături de alți membri ai comunității: membri ai APL, antreprenori, polițiști și persoane notorii.

Părinții care au elevi ce vor fi înmatriculați în clasele întâi indică disciplinele opționale în cererea de înmatriculare în instituție.

Anastasia Fotachi și Gabriel Stati au arătat în premieră chipul fiul lor, Alistar

Astăzi, fiul Anastasiei Fotachi și al lui Gabriel Stati a împlinit un anișor. Cu această ocazie, părinții au decis să arate în premieră chipul băiețelului.

“La un an de la venirea ta în viața noastră, vrem să-ți transmitem cele mai calde urări de La Mulți Ani, micuțule! În acest an, ai adus atât de multă fericire și lumină în jurul nostru, încât nu putem decât să fim recunoscători pentru binecuvântarea de a te avea alături de noi.

Fiecare zâmbet și fiecare pas mic pe care îl faci ne umple inima de bucurie și mândrie. Sperăm ca fiecare zi din viața ta să fie la fel de minunată și plină de aventuri ca această primă aniversare! La mulți ani, băiețelul nostru drag și iubit! Să crești mare și să fii mereu înconjurat de iubire și fericire!”, a scris bloggerița în dreptul pozelor cu Alistar.

sursa foto: Facebook/Anastasia Fotachi

O moldoveancă ar fi noua iubită a lui Alex Bodi, bărbatul care a fost căsătorit cu Bianca Drăgușanu
Articolul anterior
Un bărbat de 40 de ani, ucis în bătaie de doi tineri la Soroca. A lăsat un copil orfan și o soție însărcinată
Articolul următor