Târg caritabil Save Alexa – ajut-o pe Alexa să primească o șansă la viață!

Alexa este fetița de doar 10 luni, care duce pe umeri o luptă grea cu o boală necruțătoare: amiotrofie spinală de tip 1. Singura șansă ca Alexa să fie salvată este tratamentul ZOLGENSMA, cea mai scumpă injecție din lume, care costă 2,1 milioane de dolari.

separator

Pentru o ajuta sa beneficieze de acest tratament, se va organiza un târg caritabil în data de 16 August, între orele 09:00 – 17:00, în Parcul Valea Morilor.

La târg, veți putea achiziționa haine, accesorii, jucării, electrocasnice și alte lucruri utile și necesare.

În cadrul târgului vor avea loc si activităti pentru copii, pictură pe față, pictură pe maiouri, lectură în aer liber. De asemenea, se vor organiza și tombole, unde veți putea câștiga lucruri minunate!

Toate fondurile obținute în urma vânzărilor, vor fi donate pentru tratamentul micuței Alexa.

Haideți să ne mobilizăm împreună, astfel încât peste putin timp să putem spune “Am ajutat la salvarea Alexei”!

Mai multe despre cazul Alexei puteti găsi pe pagina de Facebook Save Alexa. Pentru a preveni raspandirea virusului Covid-19 si a ii proteja pe cei din jur, masca de protectie este obligatorie!

Din cauza amiotrofiei spinale congenitale, iar fiecare masă este un chin, deoarece le este afectată și deglutiția, copiii fiind hrăniți prin sondă naso-gastrică.

Atrofia musculară spinală este o boală a neuronului motor și o tulburare rară, care afectează neuronii din măduva spinării, adesea și pe cei din trunchiul cerebral, ducând la moartea acestora cu pierdere de masă musculară şi scădere de forţă. Copiii devin imobilizați la pat. Forma congenitală se manifestă în primele șase luni de viață.

Salvarea copilașilor însă, este tratamentul ZOLGENSMA. Fiind un vaccin în valoare de 2.1 milioane de dolari, acesta poate opri evoluția bolii, însă trebuie administrat până la împlinirea vârstei de 2 ani.

Alexandra a fost diagnosticată la o lună de la naștere. Micuța a început tot mai timid să-și miște piciorușele, spune mama ei.

,,Mi-a fugit pamântul de sub picioare… Atâta durere nu am mai simțit vreodată, dar zilele întunecate abia începeau.C red în copilul meu și în bunăvoința oamenilor că mă vor ajuta să îmi salvez fetița! Scopul nostru final, este să beneficiem de ZOLGENSMA, vaccinul de 2.1 milioane de dolari care îi poate stopa evoluția bolii, dar poate fi administrat doar până la vârsta de 2 ani.
Recunosc, e o sumă incredibil de mare, dar de ea depinde viața copilului meu și ca părinte sunt gata sa îndur orice, doar s-o pot ajuta! De aceia, fac apel către toți oamenii buni care vor și pot să ne ajute!”, spune mama Alexandrei.

Dacă nu vei avea posibilitatea să vii la târg, poți dona pentru micuța Alexandra din orice colț al lumii. Împreună vom reuși!

Donații pentru Alexandra

Cont MAIB Moldova (MDL):

Titular: Verginia Vintu

IBAN: MD82AG000000022593150448

Nr. card: 4356960060969612

Cont MAIB Moldova (EUR):

Titular: Stavila Maxim

IBAN: MD35AG000000022593891404

Nr. card: 4356960063241381

Cont BCR Romania (RON):

Titular: Stavila Maxim

IBAN: RO84RNCB0521166007230001

SWIFT: RNCBROBU

Sau prin Paypal, Revolut si prin platformele Caritate.md si GoFundMe:

Paypal: verginiavintu@yahoo.com

Revolut:

Nume: Save Alexa

Tel.: 0040747052082

Caritate.md – donație pentru Alexandra Stăvilă

Gofundme.com – Save Alexa

Jocuri în ziua de Paște pe care copiii le vor adora

Dacă îți este greu să selectezi câteva activități pe care să le propui celor mici în perioada sărbătorilor pascale, îți venim în ajutor cu câteva jocuri de Paște pe care copiii le vor adora. Garantăm!

Vânătoarea de ouă este o activitate clasică cu ocazia Paștelui. Dacă ai posibilitatea să întreprinzi această activitate în curtea bunicilor cu atât mai bine, pentru cei mici să petreacă puțin timp în aer liber. Ascunde câteva ouă de plastic, goale pe interior. Fiecare ou va conține câte o hârtie pe care vei scrie indicii despre locul unde piticii vor descoperi următorul ou. Vânătoarea va duce la descoperirea unei comori. Poate fi o jucărie sau un alt premiu mult dorit. Asigură-te că fiecare copil implicat va primi câte un mic premiu pentru a evita dezamăgirea.

Cursa cu ouă de Paște

Fiecare copil primește câte o lingură de lemn, pentru a evita accidentele. Înainte de a da startul, marchează un traseu. Toți piticii vor parcurge traseul ținând în mână o lingură de lemn, în care au așezat câte un ou fiert. Cine ajunge primul la destinație a câștigat cursa.

CNAS a finanțat plata indemnizațiilor adresate familiilor cu copii în valoare de 20,46 milioane lei

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) informează că astăzi, 4 aprilie, a fost finanțată plata indemnizațiilor unice la naștere, indemnizațiilor pentru creșterea/îngrijirea copilului, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni și indemnizațiilor paternale.

Valoarea totală a indemnizațiilor a atins suma de 20,46 milioane lei, transmite Știri.md.

Beneficiarii pot ridica banii după ce plățile sunt procesate prin serviciul guvernamental de plăți electronice (MPay).

Totodată, CNAS îndemnă părinții, după înregistrarea nașterii copilului la Agenția Servicii Publice, să deschidă un card social la orice bancă comercială din Republica Moldova, pentru a beneficia de indemnizații din orice colț al lumii.  

Pentru mai multe detalii, doritorii sunt îndemnați să telefoneze la Centrul de Apel al CNAS la numărul 022-257-777, alegând opțiunea necesară.

Părinții pot înscrie online copii în clasa întâi, începând cu 3 martie

Din data de 3 martie 2025, părinții pot depune online actele pentru înscrierea copiilor în clasa I pe platforma www.escoala.chisinau.md.

În clasa I se înscriu obligatoriu, fără probe de concurs, toți copiii din districtul școlar corespunzător, care au împlinit vârsta de 7 ani până la începutul anului de studii, inclusiv copiii cetățenilor Republicii Moldova din diasporă, cetățenilor Uniunii Europene, străinii, precum și copiii din familii refugiate.

Procedura de înscriere se va desfășura în două etape.

Etapă de înscriere în clasa I (3 martie – 30 aprilie 2025):

Aceasta presupune depunerea/ completarea/validarea cererilor a actelor de înscriere în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până la 01 septembrie 2025. Este obligatoriu ca viza de reședință a copilului să corespundă cu districtul școlar. Cererea de înscriere a copiilor în clasa I se va depune pe platforma www.escoala.chisinau.md și va fi completată cu următoarele documente:

– Buletinul de identitate al părintelui/reprezentantului legal al copilului;

– Certificatul de naștere al copilului;

– Certificatul de ședere temporară pentru copii cu statut de refugiat.

În acest an, în clasele cu profil arte și sport, înscrierea în clasa I poate avea loc în baza unor probe de aptitudini specifice profilului. Astfel, în perioada 02-08 mai 2025 se vor desfășura probele de aptitudini în instituțiile de învățămînt general care organizează clase cu profil.

Etapă de înscriere în clasa I (19 – 30 mai 2025):

În cadrul acesteia va avea loc depunerea/completarea/validarea actelor de înscriere:

-a copiilor din districtul școlar, care vor împlini vîrsta de 7 ani pînă la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși în prima etapă;

-a copiilor care vor împlini vîrsta de 7 ani în perioada 01 septembrie

– 31 decembrie 2025 din districtul școlar;

-a copiilor din alte districte școlare pe locurile rămase libere.

Totodată, în perioada 02-06 iunie 2025, se vor desfășura probele de aptitudini în instituțiile de învățămînt general care organizează clase cu profil pentru locurile rămase libere. Situațiile de excepție a copiilor care pe parcursul celor două etape nu au fost înscriși în clasa I, vor fi examinate de comisiile de școlarizare, în urma solicitării individuale a părinților, în perioada 20-30 august 2025, în limita locurilor rămase libere. Înscrierea copiilor în clasa I este gratuită!

Situație alarmantă în Spania. Al doilea val de Covid-19 își ia avânt
Articolul anterior
O tânără a murit în timp ce făcea curățenie. A combinat două produse de igienizare, care au produs un gaz letal
Articolul următor
Close menu