Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova a împlinit 5 ani de la fondare! Inovații și discursuri din cadrul evenimentului

Asociatia Femeilor Antreprenoriale din Moldova (AFAM) a sărbătorit 5 ani de la fondare! Evenimentul organizat cu sprijinul BERD și Guvernul Suediei, a adunat femei antreprenoare din țara noastră, reprezentanți ai Guvernului, societății civile și partenerilor de dezvoltare. Pe parcursul a cinci ani de activitate, AFAM a devenit cea mai mare comunitate de femei antreprenoare din Moldova, având peste 100 de membre active şi a organizat peste 200 de evenimente pentru membre, dar şi publicul larg.

separator

Până în prezent peste 200 de companii conduse de femei au obținut granturi pentru proiecte de consultanță în valoare de circa 870,000 euro, în domenii precum tehnologii informaţionale, marketing, managementul calităţii și strategie de business. Adițional, 500 de femei au beneficiat de instruire, programe de mentorat și networking.

Angela Sax, șefa oficiului BERD Moldova:

“Înțelegem cu toții că femeile antreprenoare au un rol important în crearea locurilor de muncă și stimularea creșterii economice. Suntem convinși că dezvoltarea oportunităților egale pentru femeile în afaceri constituie atât un aspect de egalitate de gen, cât și o prioritate economică. În acest context, în țările unde lucrăm, depunem eforturi considerabile pentru a ajuta femeile antreprenoare să înregistreze succese și să dezvolte cât mai multe afaceri. Programul Femeile în Afaceri al BERD este activ în Moldova din 2011, iar eu încurajez cu fermitate întreprinderile conduse de femei să aplice la program, acesta fiind adaptat necesităților specifice pieței locale.”

Chiril Gaburici, Ministrul Economiei și Infrastructurii, a declarat:

„Mă bucur să văd evoluția frumoasă a mediului de afaceri sub conducerea femeilor. În Republica Moldova există potențial de dezvoltare mult mai mare și îmi doresc să îl valorificăm împreună. Îmi doresc să vă implicați cât mai mult în activitatea economică și să veniți cu soluții altele decât sunt la moment, pentru că doar așa vom reuși să avem rezultatele dorite”.

E.S. Signe Burgstaller, Ambasadoarea Suediei la Chişinău:

,,Antreprenoriatul feminin este un catalizator important pentru dezvoltarea economică şi socială a oricărei țări. Suedia este unul din statele lider la capitolul susţinerii întreprinderilor administrate de femei in Republica Moldova. Sper foarte mult că grație eforturilor comune, femeile antreprenoare din Republica Moldova vor reuși să își realizeze pe deplin potențialul, să își atingă obiectivele și, ca urmare, să accelereze creșterea incluziunii. În comparație cu femeile antreprenoare din ţările în curs de dezvoltare, femeile care au înființat și administrează afaceri în țările dezvoltate au posibilitatea să aleagă dintr-o gamă mai largă de resurse și oportunități, inclusiv accesul la capital, servicii financiare și programe de instruire. Ne dorim foarte mult ca același lucru să se întâmple şi în Moldova”.

,,În toţi aceşti ani, AFAM a făcut posibil ca vocea femeilor antreprenoare din Moldova să fie auzită în toată țara, dar și peste hotarele ei. În acest timp am învățat lucruri noi, dar și am împărtășit propriile experiențe. Am inițiat dialog politic la cel mai înalt nivel, vorbind despre succesele și provocările noastre. Am organizat activități culturale și de binefacere”, susțin membrele AFAM.

Galina Tomaș, medic nutriționist, fondatoarea UNICA Sport Moldova:

,,Am fost invitată să celebrez, alături de femeile cu inițiativă din Moldova, 5 ani ai Asociației Femeilor de Afaceri din țară. Sunt un grup de doamne puternice, care nu s-au mulțumit cu un loc secund într-o companie, ci și-au dorit să conducă, să miște lumea din loc, să ofere locuri de muncă altor cetățeni ai țării”.

Iată mai multe imagini din cadrul evenimentului!

Despre BERD

BERD este cel mai mare investitor instituţional din Republica Moldova. Până în prezent, Banca a investit peste 1,2 miliarde de euro în peste 120 de proiecte investiționale.

Despre AFAM

AFAM este un ONG creat de un grup de femei antreprenoare în 2013, care își propune promovarea și afirmarea femeilor antreprenoare și a femeilor care dețin poziții manageriale. AFAM întrunește peste 100 de membre, din peste 20 de domenii de activitate.

Distracție și multe emoții pozitive! Activități pentru copii la Festivalul Medieval
Articolul anterior
Andra a lansat cea mai hot piesă latină a verii „Sudamericanca”, în colaborare cu Pachanga
Articolul următor
Alte articole interesante