Distracție și multe emoții pozitive! Activități pentru copii la Festivalul Medieval

Pe 23 și 24 iunie, Centru Cultural Vatra adună toată lumea la cel mai grandios eveniment al verii – Festivalul Medieval. În cadrul Festivalului Medieval 2018, vizitatorii vor avea posibilitatea să fie parte dintr-o adevărată lecție de istorie, urmărind cavaleri prinși în lupte, îmbrăcați în costume medievale și mânuind arme specifice vremii. De asemeni, toți doritorii și membrii cluburilor de reconstituire istorică se vor putea implica în jocuri distractive medievale de tipul Orbii și sunducul, Călăreții și caii, Forța strămoșilor.

separator

În paralel cu jocurile medievale pentru maturi, copiii se vor bucura de numeroase puncte de atracție, cum ar fi zona foto Micii Cavaleri, unde se vor transforma instantaneu în curajoși cavaleri, îmbrăcând elemente dintr-un costum medieval și salvând frumoasa prințesă din ghearele fiorosului dragon. Pentru micuții aventuroși care nu se tem să fie stropiți de picaturile zglobii de apă se va organiza Războiul picăturilor de apă – PaParrrrUde.

Tiroliana, tirul cu arcul, aruncarea cu topoare, mini golf, fotbal, sunt doar câteva dintre activitățile pregătite atât pentru copiii curajoși, cât și pentru maturi.

Împreună cu picii lor, părinții și bunicii sunt invitați să facă o călătorie în trecutul minunat al națiunii noastre, vizitând Căsuța cu povești, un cadru autentic desprins din poveștile lui Ion Creangă, und copiii vor face cunoștință cu șotiosul Nică și personajele din povestea Capra cu trei iezi.

Plictiseala va lipsi din meniul festivalului și asta pentru că pe lângă activitățile distractive medievale, toți vor putea admira Codrii Moldovei în toată splendoarea lor, în cadrul drumețiilor pe trasee special amenajate, de diferite distanțe, cu posibilitatea de a face popas la diferite monunente istorice din Codrii Mănăstirii Căpriana și la stejarul lui Ștefan cel Mare.

Toți vizitatorii, dar și copilașii cei mai rezistenți, care nu vor fi obosiți de toate distracțiile de pe teritoriul Festivalului Medieval, vor avea parte și de un concert grandios, pe scena căruia vor urca interpreți, trupe și band-uri din țară și de peste hotare. Programul se va încheia cu un spectacol nocturn de excepție cu foc de tabără și fire-show feeric.

Bilete online pe www.afisha.md

Important! Intrare gratis pentru copii până la 12 ani și pentru adulți până la ora 11.00, în fiecare zi.

Mai multe detalii la nr. 079551133 și pe siteul evenimentului: http://bit.ly/medievalofficial

Facebook: Festival Medieval 2018 Vatra

Sfânta lumină a fost distribuită preoților și enoriașilor în scuarul Mitropoliei Chișinăului

Focul Haric a ajuns la Chișinău. Acesta a fost adus în Republica Moldova atât de reprezentanții Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove cât și de cei ai Mitropoliei Basarabiei. Sfânta lumină va fi distribuită preoților și tuturor creștinilor, astfel încât să ajungă în toate lăcașele sfinte din țară.

În acest an, focul Haric este distribuit creștinilor și preoților care s-au adunat în fața Catedralei Metropolitane „Nașterea Domnului”, dar și la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul”.

Delegația Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a fost condusă de Preasfințitul Filaret, episcop de Căpriana, care a fost însoțit de doi clerici de la Academia de Teologie.

sursa: www.radiomoldova.md

Focul Haric a ajuns la Chișinău

Clipe de înaltă bucurie duhovnicească au trăit în această seară clericii și închinătorii adunați la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din centrul Capitalei. Delegația Arhiepiscopiei Chișinăului, condusă de ÎPS Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, alături de consilierii eparhiali și protopopi, au adus Sfânta lumină de la Ierusalim, la sediul Mitropoliei Basarabiei.

Într-o atmosferă de evlavie și rugăciune, Părintele Mitropolit le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea Luminii Sfinte, precizând că aceasta este darul prezenței lui Hristos cel înviat din morți în Biserica Sa.

„Lumina Sfântă este o binecuvântare, o bucurie pentru cei care cred în Hristos, îl mărturisesc pe El și simt iubirea Lui”, le-a spus ÎPS Petru celor adunați la Reședința Mitropolitană.

Părintele Mitropolit s-a rugat ca Mântuitorului nostru Iisus Hristos să ne ajute să simțim binecuvântarea și bucuria Lui pe care ne-o dăruiește din belșug.

Ulterior, Sfânta Lumină a fost distribuită de către protopopii Arhiepiscopiei Chișinăului, care o vor distribui în fiecare parohie din subordine. După împărtășirea Sfintei Lumini, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, se va îndrepta spre Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, unde va săvârși slujba de Înviere.

sursa: Mitropolia Basarabiei/Facebook

Klaus Iohannis, mesaj de Paște pentru toți românii: „Oriunde ne-am afla, celebrăm în comuniune biruința vieții asupra morții și a luminii asupra întunericului”

Președintele României Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj de Paşte pentru românii de pretutindeni, dar despre gândurile care se îndreaptă către ”semenii aflaţi în suferinţă, care trec prin încercările cumplite ale unui război nemilos”.

”Sărbătoarea Sfintelor Paşti ne apropie, pentru a trăi împreună Învierea Domnului. Oriunde ne-am afla, celebrăm în comuniune biruinţa vieţii asupra morţii şi a luminii asupra întunericului, reîncărcându-ne cu speranţă în puterea tămăduitoare a credinţei şi a rugăciunii. În aceste zile speciale, gândurile noastre se îndreaptă şi către semenii aflaţi în suferinţă, care trec prin încercările cumplite ale unui război nemilos”, a transmis, sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a adăugat că ”Învierea Domnului reaminteşte tuturor chemarea creştină la iubirea aproapelui şi îndemnul convieţuirii în pace şi bună înţelegere”.

”Acestea sunt valorile noastre cardinale, aşezate de generaţii pe o temelie de solidaritate şi spiritualitate creştină. Vă urez tuturor, dragi credincioşi ortodocşi, greco-catolici, armeni şi neoprotestanţi, să primiţi în suflet Lumina Învierii şi bucuria deplină prilejuite de Sărbătoarea pascală”, a mai transmis şeful statului român.

Strigătul de ajutor al unei mame, diagnosticate cu cancer: ,,Am doar 33 de ani și vreau foarte mult să-mi cresc copiii”
Articolul anterior
Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova a împlinit 5 ani de la fondare! Inovații și discursuri din cadrul evenimentului
Articolul următor