Au furat bunuri din mai multe locuințe din capitală pe care le vindeau la prețuri simbolice

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sect. Buiucani din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, au reținut doi bărbați cu vârstele de 27 ani și respectiv 42 de ani, originari dintr-o localitate din raionul Sângerei, pentru comiterea mai multor furturi din locuințe.

separator

Bănuiții au pătruns în cel puțin două locuințe din sec. Buiucani, pe parcursul lunilor mai-iunie, de unde au sustras mai multe bunuri materiale, cauzând un prejudiciu proprietarilor, în sumă de 38.500 lei.

La moment polițiștii au acumulat probe concludente ce le demonstrează vinovăția indivizilor. Acțiunile lor au fost surprinse de camerele de supraveghere din preajmă. În acadrul audierilor aceștia ți-au recunoscut vinovăția comunicând că pătrundeau în locuințe pe timp de zi prin forțarea geamurilor din termopan, după ce se asigurau că proprietarii nu erau acasă, și sustrăgeau bunurile materiale și mijloace financiare. Bunurile pe care le sustrăgeau le vindeau la prețuri simbolice obținând un profit. Este de menționat că indivizii anterior au mai fost judecați pentru infracțiuni analogice.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști o parte din bunuri au fost depistate și urmează să fie returnate proprietarilor.

Bărbații au fost plasați în arest pentru 30 de zile și sunt cercetați penal pentru furt, care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

Totodată polițiștii întreprind măsuri speciale suplimentare în vederea complicității lui și alte cazuri similare comise pe teritoriul capitalei.

Minorii de la penitenciarul din Goian au posibilitatea să însușească două meserii utile, grație inițiativei fundației Regina Pacis
Articolul anterior
Bebelușul de patru ani, care a căzut de la etajul trei, a murit la spital
Articolul următor
Alte articole interesante