Bacalaureat 2021: Au fost anunțate notele obținute de către elevi la examene

Elevii din întreaga țară își pot afla rezultatele pe care le-au obținut la probele de bacalaureat din acest an. Tradițional, rezultatele sunt afișate pe foi în centrele de bacalaureat, dar pot fi accesate și online.

Pe parcursul zilelor de astăzi și mâine (27 și 28 iunie) elevii pot să-și vadă lucrările verificate și în mediul online. Acest lucru va fi posibil accesând site-ul bac.edu.md.

Pentru a te loga în sistem este necesar să introduci codul din șase cifre care ți-a fost eliberat la școală și codul personal din buletinul de identitate (13 cifre).

Elevii au la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 27-28 iunie.

Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 4 iulie.

La examenul național de bacalaureat, în anul școlar 2020/2021, au fost înscriși 16.773 de candidați. Din cei 16.773 de candidați, proveniți din licee teoretice sunt 11.094, colegii/centre de excelență – 5.121, universități – 203, externat – 355.

sursa: www.diez.md

Lebădă salvată după ce a suferit fractură la aripă și nu putea ieși la mal

La data de 21 noiembrie 2024, angajații IGSU au fost solicitați să intervină într-o misiune mai puțin obișnuită, pentru a veni în ajutorul unei lebede rănite în satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, informează unica.md cu referire la un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:27, iar potrivit informațiilor, pasărea nu putea ieși singură la mal din apele râului Răut.

În ajutorul acesteia au intervenit salvatorii Inspectoratului, care, ajunși la fața locului, au constatat că lebăda a suferit o fractură la aripă și nu putea ieși la mal din cauza traumei. Angajații IGSU au reușit să recupereze lebăda din apă și noroi, în maximă siguranță. Ulterior, aceasta a fost predată angajaților Inspectoratului pentru Protecția Mediului în vederea oferirii îngrijirilor necesare și a tratamentului corespunzător pentru recuperarea completă.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2024, angajații IGSU au reușit să salveze din diverse situații de risc 492 de animale.

Un avion Tarom care ar fi trebuit să aterizeze la Timişoara a ajuns la Cluj-Napoca. Ce a spus pilotul

Avonul Tarom care ar fi trebuit să aterizeze la Timişoara vineri, la ora 8.40, a fost direcţionat la Cluj-Napoca, comandantul luând această decizie din cauza vântului puternic de pe Aeroportul Timişoara.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Timişoara, aeronava, care venea de la Bucureşti, a stat minute bune în zona de aşteptare, pentru a ateriza la Timişoara, însă din cauza vântului putrenic pilotul a decis să plece spre Cluj-Napoca, pentru a ateriza în siguranţă, scrie news.ro.

De asemenea, zborul de întoarcere spre Bucureşti a fost afectat.

Reprezentanţii companiei Tarom vom decide dacă pasagerii vor fi transportaţi la Timişoara pe cale aeriană sau terestră.

Alte zboruri nu au fost afectate pe Aeroportul Timişoara.

Judeţul Timiş se află sub avertizare cod portocaliu de vânt.

Din cauza poleiului, mai multe camioane staționează pe carosabil, în raionul Râșcani

Traseul R7, satul Șaptebani raionul Rîșcani: Din cauza poleiului format, mai multe camioane staționează pe partea carosabilă, anunță Poliția.

Polițiștii sunt la fața locului și acordă ajutor șoferilor.

Un cunoscut rocker englez, în vârstă de 48 de ani, a murit la câteva zile după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului
Articolul anterior
Ministrul britanic al Sănătății, demis după ce a fost filmat cum își sărută amanta. A încălcat regulile de distanțare socială
Articolul următor