Cele mai frecvente greșeli comise la susținerea examenului pentru permisul auto

A pornit mașina cu o ușă deschisă sau cu centura de siguranță necuplată. Astfel de greșeli sunt adesea comise de către candidați la examenele de obținere a permisului de conducere. Datele au fost publicate într-un raport al Agenției pentru Servicii Publice.

Instructorii auto spun că cel mai adesea viitorii șoferi fac greșeli elementare din cauza emoțiilor. Candidații recunosc că înainte de examen își pierd firea. „Cel mai rău lucru este când îți iau documentele și te cheamă la birou”.

Potrivit unui raport al Agenției pentru Servicii Publice, unii șoferi începători greșesc nu numai pe drumuri, ci și pe poligon. Pentru erori, cum ar fi faptul că nu purtați centura de siguranță, examinatorii vor atribui puncte de penalizare. Instructorii de conducere auto repetă în continuare că trebuie să exersați cât mai mult posibil.

Cu toate acestea, chiar și cei mai buni cursanți pot pica examenul. De vină sunt emoțiile. „Am avut cazuri în care bărbații adulți care știau să conducă, s-au pierdut când au venit la examen”.

Psihologii au propriile sfaturi pentru solicitanții de permis de conducere. Aceștia recomandă candidaților să susțină examenul numai atunci când se simt pe deplin pregătiți, inclusiv psihologic. „Trebuie să facă față acestei situații. Să vină pe poligon, să examineze teritoriul. Apoi, să intre în mașină, dar să nu se miște până nu se calmează complet. Apoi, poți porni motorul și pune stăpnire pe emoțiile tale. Și așa de mai multe ori „, recomandă psihologul Sorin Scutelnic.

Conform statisticilor Agenției de Servicii Publice, anul trecut peste 21% dintre candidații la permisul de conducere au trecut examenele la prima încercare și peste 23% la a doua. Restul candidaților au susținut trei sau chiar mai multe încercări pentru a obține drepturile mult râvnite.

sursa: www.publika.md

Moldova va primi sisteme de apărare antiaeriană

Armata Moldovei ar putea primi sisteme de apărare antiaeriană în cadrul unor ajutoare nerambursabile, a anunțat ministrului apărării, Anatolie Nosatîi, înainte să înceapă ședința Guvernului, transmite IPN.

Sistemele de apărare antiaeriană vor detecta și distruge aparatele de zbor, – „avioane”, „elicoptere” sau „unele modele de rachete”, care vor survola spațiul aerian al Republicii Moldova, a precizat ministrul.

Decizia finală va fi luată în următoarele zile. „Obiectivul nostru este să asigurăm pacea și securitatea, pentru ca cetățenii să fie în siguranță, să nu avem cazuri de survolare ilegală a spațiului aerian, să nu avem drone care explodează alături de școli sau de spitale”, a declarat Anatolie Nosatîi.

Evită să faci aceste lucruri în Noaptea de Înviere

Există anumite lucruri care ar trebui evitate în Noaptea de Înviere. 

  • Cei care înjură sau blestemă în noaptea de Înviere noapte vor fi urmăriţi de ghinioane.
  • Nu e bine să te cerţi în noaptea de Paşte. Se spune că trebuie să primeşti Învierea Domnului cu bucurie şi optimism în suflet.
  • Dacă eşti certat cu cineva ar trebui să faci pace, ca să nu te prindă Învierea supărat pe acea persoană.
  • Ar trebui să evitați băuturile alcoolice în această noapte sfântă.
  • Noaptea Învierii trebuie petrecută în mod spiritual, de aceea nu este bine să participați la petreceri și distracții.
  • Este important să se evite orice alt comportament care ar putea fi inadecvat în cadrul slujbei religioase din noaptea sfântă.

Ce păstrezi corect și mai mult timp ouăle de Paște?

Fii atentă la sfaturile noastre pentru a ști ce trebuie să fac pentru a menține valabilitatea mai mare?

  • Oul fiert se poate păstra până la 2 săptămâni la frigider, dar numai 3 zile la temperatura camerei.
  • Poți face o salată de cartofi cu ouă.
  • Servește oul fiert lângă mâncare de linte.
  • Hreanul și oul fiert – o combinație minunată. Curăță oul, stropește-l cu unt fierbinte și adaugă din plin hrean proaspăt ras. Este o delicatesă grozavă.
  • Clasica felie de pâine cu unt pe care adaugi oul fiert tăiat, sare, piper și arpagic.

Sfat: Nu te speria dacă descoperi că și albușul oului fiert este colorat, nu doar coaja. Atâta vreme cât folosești vopsea de ouă specială pentru produsele alimentare, nu ai motiv de îngrijorare.

Fetița de 1 anișor s-a vindecat de rănile de pe picioare și locuiește într-o casă nouă cu mama sa, care așteaptă al doilea copil
Articolul anterior
Accident teribil. Microbuz de rută, avariat la Bălți. 8 oameni răniți
Articolul următor
Close menu