Departe de frică și coronavirus! Natalia Gordienko și fiul ei se bucură de o vacanță frumoasă în Turcia

Chiar dacă e alertă de pandemie, Natalia Gordienko și fiul ei, Christian, nu au omis vacanța mult așteptată de vară. În acest sezon estival, interpreta a ales să își reîncarce bateriile pe litoralul turcesc. Natalia și Christian sunt într-o formă maximă, se bucură de soare și aerul maritim, iar priveliștile minunate și serviciile oferite ca la carte i-au făcut să uite de coronavirus pentru o perioadă.

separator
Potrivit interpretei, măsurile de siguranță sunt respectate cu strictețe, astfel încât fiecare oaspete să se simtă protejat și să poată savura sejurul la mare. Natalia a dezvăluit câteva detalii pe pagina sa de facebook, despre modul în care sunt organizate serviciile:

,,Pentru cei care nu îndrăznesc, va fi util să aflați:

La aeroport. Distanța socială și măsurile de dezinfectare au fost respectate cu strictete peste tot. În niciun caz nu trebuie să scoți masca, este mai bine să ai mai multe măști cu tine. Temperatura a fost măsurată doar în Moldova. În avion nu a fost servită mâncare, doar apă. Asigurarea medicală a fost achiziționată ca de obicei, dar și separat pentru covid.

La hotel. Am fost întâmpinați de un manager și ajutați la check-in. Camera era sterilă, chiar și aparatul de cafea era ambalat separat în celofan cu inscripția: dezinfectată. De asemenea, mănuși și măști au fost atașate la produsele de igienă de unică folosință. Personalul este obligat să lucreze cu măști, oaspeții pot să nu le poarte.

Plaja și piscinele sunt deschise.  Totul funcționează în mod obișnuit pentru all inclusive. Accesul la alimente și băuturi, în apă, nu este o problemă. Șezlongurile sunt așezate la o distanță normală și sunt, de asemenea, dezinfectate. 😊

În hotelul nostru, fiecare restaurant are un meniu care poate fi citit de la telefon folosind un cod QR. Astfel, reduc contactul cu obiectele și evită mulțimile de oameni în fața afișajelor de mâncare: vă aduc totul. Gustările și fructele sunt așezate în porții, mesele sunt aranjate la o distanță mai mare decât de obicei.

Atmosfera este excelentă. Vremea este caldă, apa este superba. Nu se întâmplă nimic groaznic. În fiecare seară urmărim show-uri frumoase și participăm activ la toate. Divertismentul pentru copii este, ca întotdeauna, la nivel.

Cred că nu va fi nicio senzație. Turcia, ca de obicei, știe să primească oaspeți și să se adapteze la condițiile actuale și încă o face la un nivel ridicat. Simte-te liber! Dar amintiți-vă că totul depinde întotdeauna doar de noi! Respectând măsurile de siguranță, riscați cel mai puțin să vă îmbolnăviți. ⠀
Christie și cu mine îți dorim sănătate și oportunitatea de a te odihni minunat! ❤️”, a declarat interpreta.

Doi magistrați, numiți de CSM în cadrul Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor

CSM a numit doi noi judecători în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor. Dumitru Racoviță și Ghenadie Mîra au fost aleși în urma unui concurs încheiat astăzi, scrie tv8.md.

Dumitru Racoviță este judecător la Judecătoria Ungheni, iar Ghenadie Mîra președinte interimar al Curții de Apel Centru, fosta Curte de Apel Chișinău.

În cadrul concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor, din rândul judecătorilor, s-au înscris 6 candidați. Trei dintre ei, Stanislav Grosu, de la Judecătoria Bălți, Eugeniu Beșelea, de la Judecătoria Chișinău, și Vitalie Pîslariuc, de la Judecătoria Orhei, au depus cereri de retragere din concurs.

Vladislav Schibin, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, intervievat în ședință, nu a primit susținerea CSM.

Pe 19 decembrie, Adunarea Generală a Judecătorilor i-a ales în acest colegiu pe Ion Talpa – președintele Curții de Apel Nord, Petru Păun – judecător de la Judecătoria Chișinău și Adrian Cerbu – judecător al Judecătoriei Criuleni.

CSM mai urmează să selecteze 4 reprezentanți ai societății civile în acest colegiu.

Precizare importantă de la șeful „Moldovagaz” cu privire la achizițiile de gaze

SA Moldovagaz a contractat volumele necesare de gaze naturale, care vor asigura integral pînă la sfîrșitul lunii martie 2025 consumul malului drept al Nistrului, inclusiv al întreprinderilor din complexul energetic, al agenților economici și organizațiilor bugetare, scrie noi.md.

Despre acest lucru a declarat președintele interimar al Consiliului SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, menționînd că a făcut această precizare ca urmare a numeroaselor solicitări. Anterior, el a spus că Moldovagaz SA a luat act de decizia Gazprom de a limita, începînd cu 1 ianuarie 2025, ora locală 7.00, furnizarea gazelor naturale către Moldova pînă la un volum de 0 metri cubi pe zi. Vadim Ceban a declarat că, începînd cu decembrie 2022, toate gazele naturale furnizate de Gazprom în volum de 5,7 milioane de metri cubi pe zi au fost redirecționate de Moldovagaz SA către regiunea transnistreană a Moldovei. În același timp, gazele naturale pentru consumatorii din dreapta Nistrului au fost achiziționate de pe piețele regionale și europene. „Moldovagaz SA a contractat volumele necesare de gaze, care vor acoperi integral tot consumul malului drept pînă la sfîrșitul lunii martie 2025”, a subliniat atunci șeful Moldovagaz.

Tiraspolul refuză ajutorul Chișinăului pentru a depăși criza din regiune provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia

Liderii de la Tiraspol refuză ajutorul propus de autoritățile de la Chișinău pentru a depăși criza din regiunea transnistreană, provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, într-un video publicat după întrevederea de dimineață cu prim-ministrul Dorin Recean, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și șeful Legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

„Guvernul și partenerii externi au propus ajutor umanitar: alimente, medicamente, combustibil, generatoare, transportarea bolnavilor de pe malul stâng pe cel drept. Dar regimul de la Tiraspol a refuzat toate aceste ajutoare”, a comunicat Maia Sandu.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, lucrurile sunt mai complicate pentru malul stâng, în această perioadă de criză energetică. „Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile, dar autoritățile de la Chișinău fac totul ca să ușureze situația cetățenilor din regiunea transnistreană”, a promis șeful statului, Maia Sandu.

13 moldoveni infectați cu Coronavirus, au murit în ultimele 24 de ore. Bilanțul urcă la 707 victime
Articolul anterior
Andreea Esca, acuzată că ar fi luat bani pentru a spune că a fost bolnavă de Covid-19
Articolul următor