Strigătul de ajutor al unei mame, diagnosticate cu cancer: ,,Am doar 33 de ani și vreau foarte mult să-mi cresc copiii”

Ludmila Lupu are 33 de ani și a fost diagnosticată cu tumoare cerebrală. Femeia are doar o singură dorință – să învingă boala pentru a-și putea vedea copiii mari.

separator

,,Din păcate starea mea de sănătate se agravează pe zi ce trece, am doar 33 de ani și vreau foarte mult să-mi cresc copiii! Vă rog din suflet ajutați-mă. Acasă am doi copilași care zi de zi mă așteaptă. Vreau foarte mult să fiu alături de ei și vreau foarte mult să-i văd mari  🙏😪”, scrie Ludmila.

Tumoarea a fost îndepărtată, dar Ludmila nu este vindecată. Ea urmează să facă radioterapie şi alte proceduri. Costurile pentru tratament se ridică la 12.000 de euro, suma este prea mare pentru tânăra familie.

Copiii nu înțeleg ce se întîmplă cu mama lor, sunt prea mici, dar ea suferă de tumoare cerebrală.

,,Când viața a început să fie mai frumoasa și parca totul mergea perfect, mai aveam o unică odrința, să am o fetiță și Dumnezeu m-a binecuvintat cu o fetita sănătoasă, frumoasa, eram o mama împlinită aveam un băiat și o fata, aveam familia aproape, mulți prieteni care ne erau alături mereu, mulțumeam lui Dumnezeu zi și noapte pentru viața pe care o aveam. Dar uite că într-o noapte un nour negru s-a pus deasupra casei noastre. Uneori vreau să las mâinile în jos, simt ca nu am putere numai am răbdare, dar tot eu zic ,,Nuuuu, eu nu cedez și eu trebuie sa lupt pentru ceea ce am”. Zilele trec, dar trec cu teama știind ca în capul meu sunt multe celule ramase vii care au nevoie urgent de radioterapie și pastile zi de zi…, știu 1000000% că voi învinge și va răsări iarăși soarele în ograda și căsuța mea, dar ne este greu să luptam în doi. De asta vă rog să ne fiți aproape, cei care au posibilitatea și dorința, și sa știți că Dumnezeu va răsplăti fiecare suflet bun, însutit. Vă mulțumesc din suflet. Am nevoie de ajutorul vostru!”

Pentru a o ajuta pe Ludmila donează pe linkul: https://www.facebook.com/donate/1940557282645747/

Alte modalități pentru donație:

Pentru R. Moldova card -(MOLDINCONDBANK) –  5578020237658926

Pentru Italia – card (Poste Italiane) –  5333171021912601

Pentru mai multe detalii o puteți contacta direct pe Ludmila:

+37379745233 (Viber – WhatsApp)

+37378669531 (Victor – soțul)

Alertă de proporții în România! Pensionarii sunt păcăliți să dea zeci de mii de lei printr-o nouă schemă

Este alertă de proporții în România! Zeci de pensionari sunt păcăliți să dea bani printr-o nouă metodă inventată de un escroc din județul Timiş. Acesta mergea în casele bătrânilor vulnerabili, inventa diferite povești emoționante și le promitea acestora fie că îi ajută la cumpărături, fie ca merge să le plătească facturile și dispărea cu banii, scrie realitatea.net.

”La data de 26 februarie a.c., poliţiştii Secţiei 4 Timişoara, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au reţinut un bărbat bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. Din cercetări, a reieşit că, în perioada februarie 2023 – noiembrie 2023, un bărbat de 38 de ani, prin inducere în eroare, ar fi pretins şi încasat diverse sume de bani de la mai multe persoane fizice, folosindu-se de nume şi calităţi mincinoase, în schimbul prestării anumitor servicii pe care ulterior nu le mai îndeplinea”, a transmis IPJ Timiş.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul aborda pe stradă bătrâni cărora le promitea că le face diferite comisioane, precum plata facturilor, cumpărături, obţinerea de bilete şi altele, însă când primea de la aceştia bani, dispărea.

Spitalul din Comrat, dotat cu echipament pentru distrugerea deșeurilor medicale

Spitalul Raional Comrat „Isaac Gurfinkel” a fost dotat astăzi cu echipament pentru distrugerea deșeurilor medicale. Proiectul a fost finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul programului „Kusanone”, informează MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei Japoniei la Chișinău, din contul grantului în valoare de 89,392 USD s-a achiziționat un echipament pentru distrugerea deșeurilor medicale pentru Spitalul Raional Comrat „Isaac Gurfinkel”. Proiectul urmărește fortificarea capacităților de gestionare a deșeurilor medicale și eliminarea surselor de poluare a mediului ambiant.

Ambasadorul Yamada Yoichiro a precizat că „noul sistem de tratare a deșeurilor medicale va contribui la sporirea siguranței, reducerea costurilor și protejarea mediului înconjurător.”

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7,3 milioane USD pentru 88 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Peste 160 milioane de lei au fost confiscați în vistieria statului în 2023, în dosarele procurorilor PCCOCS

Potrivit raportului pentru anul 2023 al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), prin sentințele de condamnare obținute, au fost confiscate bunuri și bani de în valoare de 167.862.981 lei. 

Sumele de bani virate în contul statului prin sentințele din 2023 au vizat în principal infracțiuni de contrabandă, trafic de droguri și trafic de persoane, fiind dispuse soluții de confiscare în 75 de cauze penale.

Recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiune și indisponibilizarea bunurilor infracționale a fost un obiectiv asumat de PCCOCS la începutul anului 2023. Drept rezultat, se atestă o creștere esențială a sumei supuse confiscării față de anii precedenți: în 2021-10.925.120 lei, iar în 2022-5.621.252 lei.  

În curs de investigare de către procurorii PCCOCS și examinare în instanțele de judecată ale altor dosare trimise de către aceștia, rămân aplicate sechestre pe bunuri în valoare de circa 650.000.000 lei. În eventualitatea pronunțării unei hotărâri judecătorești pe cazurile investigate, acestea urmează a fi confiscate în folosul statului.

Per total, procurorii PCCOCS au reprezentat învinuirea de stat în privința a 344 de persoane în vizavi de care au fost adoptate 228 sentințe, cu o rată de condamnare sau de încetare pe motive de nereabilitare de peste 92%.

Pentru anul 2024, procurorii PCCOCS își propun să depună eforturi concertate pentru combaterea criminalității organizate, inclusiv a celei care implică folosirea tehnologiilor informaționale și a cripto-valutei.

Când este contraindicat consumul de cafea
Articolul anterior
Distracție și multe emoții pozitive! Activități pentru copii la Festivalul Medieval
Articolul următor