Emmanuel Macron: lupta cu pandemia va dura cel puţin până la vară

Aflat într-o vizită la un spital din regiunea Parisului, Emmanuel Macron a spus că virusul va fi “printre noi, în cel mai bun caz, până la vară”, potrivit datelor ştiinţiice.

separator

Franța este, de sâmbătă, a șaptea țară din lume cu peste 1 milion de cazuri de Covid-19, după un nou record sumbru 42.000 de teste pozitive în ultimele 24 de ore, transmite Protv.ro.

Președintele Emmanuel Macron a declarat că se așteaptă că lupta cu pandemia să continue până cel puțin în vara anului 2021.

“Ascultându-i pe oamenii de ştiinţă, e clar că se proiectează o să dureze în cel mai bun caz până la vară. Întrebare este cum vom trăi cu virusul în această perioadă. În etapa în care suntem, dat fiind numărul de infectări zilnice, nu avem de ales decât să reducem la maxim viaţa socială, să limităm contactele”, a spus Macron.

“Suntem într-un moment critic al acestei pandemii, mai cu seama în emisfera nordică. Următoarele luni vor fi foarte dure, iar anumite țări se află pe o pantă periculoasă. Cerem șefilor de stat ori de guvern să ia măsuri imediate”, a avertizat şi şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Copii rătăciți într-o pădure din Hâncești. Cum au fost gasiți?
Articolul anterior
Medic genetician, despre noi descoperiri din corpul uman: Intervin mutații, omul se adaptează la mediu, alimentație, chiar virusuri
Articolul următor
Alte articole interesante