Irina Vlah s-a intâlnit în Rusia cu Rustam Minnihanov, liderul republicii Tatarstan căruia nu i s-a permis să intre în Republica Moldova

Bașcana în exercițiu al UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu liderul republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov, care în aprilie curent, nu i s-a permis să intre în Republica Moldova. Întrevederea a avut loc în marja Forumului Economic Internațional „Rusia – Lumea Islamică: KazanForum”, care s-a desfășurat în perioada 16-19 mai 2023, în Rusia.

Irina Vlah s-a intâlnit cu Rustam Minnihanov. Despre ce au discutat

Potrivit lui Vlah, cei doi au discutat despre „o gamă largă de probleme de cooperare interregională”, transmite tv8.md.

„Bașcana a mulțumit conducerii Tatarstanului pentru implementarea proiectelor comune în educație și sistemul de sănătate. Interlocutorii au acordat o atenție deosebită dezvoltării sectorului IT, ținând cont de experiența Tatarstanului în această industrie”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a Irinei Vlah.

Liderul Tatarstanului, Rustam Minnihanov urma să participe la 17 aprilie curent, la un congres organizat de unul dintre candidații pro-ruși la funcția de bașcan al Gagauziei, Victor Petrov. Acestuia însă nu i s-a permis să intre în Republica Moldova.

Ulterior, Poliția de Frontieră a venit cu o reacție, care a menționat că intrarea în țara noastră a fost interzisă mai multor străini, care nu și-au putut justifica scopul călătoriei.

„Susținerea unui candidat în alegerile locale din țara noastră nu este un motiv întemeiat și autoritățile au solicitat oficialilor ruși să se abțină de la imixtiuni în treburile interne ale țării noastre”, au precizat autoritățile.

Rustam Nurgalievici Minnihanov este un proeminent politician rus și cel de-al doilea și actualul președinte al Republicii Tatarstan. 

Tatarstan este o republică în partea central-estică a Rusiei europene, având capitala la Kazan. Jumătate din populația regiunii este tătară. 

O ucraineancă a rămas în Aeroport fără 20 de mii de dolari, pentru că nu le-a declarat. Unde zbura

O pasageră s-a prezentat la cursa „Chișinău-Antalya”, fiind identificat ca cetățeancă ucraineană.

În timpul controlului de specialitate, asupra femei s-au depistat 20000 USD pe care nu i-a declarat.

În fapt, bunurile nedeclarate au fost ridicate, iar investigațiile continuă.

Patru morţi şi circa 30 de răniţi în Odesa, după ce o rachetă rusă a lovit o instituţie de învăţământ

Un atac rusesc cu rachetă, în plină zi, asupra unei instituţii de învăţământ din portul ucrainean Odesa a ucis luni patru persoane şi a rănit 28, au anunţat oficiali locali citaţi de Reuters, transmite News.ro.

Guvernatorul regional Oleh Kiper a informat pe Telegram că patru dintre răniţi sunt în stare gravă şi primesc tratament de urgenţă. El a precizat că printre răniţi se numără doi copii şi o femeie însărcinată.

Imagini postate online arată o clădire istorică din apropierea malului mării care este în flăcări, în timp ce fumul se ridică spre cer. Imaginile, care nu au putut fi verificate imediat, arată, de asemenea, persoane care primesc îngrijiri pe stradă şi mult sânge pe jos.

Purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmyitro Pletenciuk, a precizat că lovitura a fost efectuată cu o rachetă balistică Iskander-M cu focos cluster. Aceste rachete sunt mai greu de interceptat.

Postul public de televiziune Suspilne a declarat că acoperişul clădirii, descrisă ca fiind o academie de drept, a fost aproape distrus. Aceasta a precizat că preşedintele academiei, un fost membru proeminent al parlamentului, Serhii Kivalov, se numără printre răniţi.

Odesa a fost o ţintă frecventă a atacurilor ruseşti cu rachete şi drone, fiind vizată în special infrastructura portuară.

Autoritățile din stânga Nistrului își schimbă viziunile! Pentru al treilea an consecutiv Tiraspolul renunță la parada Victoriei

Pentru al treilea an consecutiv, Tiraspolul renunță la parada Victoriei și la marșul Regimentului Nemuritor, cu ocazia zilei de 9 mai.

Liderul nerecunoscut Vadim Krasnoselski a invocat că regiunea rămîne sub pretinsul „cod galben” de pericol terorist, instituit odată cu începerea războiului din Ucraina. Menționăm că acum cîteva zile și Moscova a anunțat că restrînge manifestațiile de 9 mai. Șapte regiuni și 23 de orașe din Federația Rusă au renunțat la organizarea marșului Regimentului Nemuritor, din cauza riscurilor de proteste și atacuri cu drone, notează moldova1.

Anularea marșului Regimentului Nemuritor nu este singura decizie de securitate luată de autoritățile ruse în contextul Zilei Victoriei. Anul trecut, parada din Piața Roșie a avut loc fără componenta aeriană și cu mai puțină tehnică militară, iar anul acesta există posibilitatea ca parada militară să fie anulată, deși prima repetiție a avut loc.

Maia Sandu: ,,Guvernul discută cu mai multe companii. Sperăm ca în următoarele săptămâni să reușim să creștem numărul de zboruri”
Articolul anterior
Maia Sandu, despre Dorin Recean și Igor Grosu: ,,Sunt oameni onești”. Nu au luat mită în trecut și nu iau nici acum
Articolul următor