Mary Kay® a donat aproape 10 milioane de dolari în lupta împotriva Covid-19 în întreaga lume

De la izbucnirea focarelor de îmbolnăviri cu Covid-19, Mary Kay a donat aproape 10 milioane de dolari drept ajutor financiar, a oferit produse necesare și sprijin pentru oameni în țările în care este prezentă compania Mary Kay.

separator

”Consecințele pandemiei globale asupra economiilor statelor, oamenilor și lumii întregi este greu de estimat”, spune David Holl, Președintele Consiliului Director și Directorul Executiv al Mary Kay® Inc.

“Totuși, suntem siguri de un singur lucru: oamenii și fiecare din noi trebuie să-și dea aportul pentru pentru a găsi soluții în această situație de criză fără precedent. Suntem responsabili pentru susținerea celor afectați de acest virus, fie direct, așa ca angajații medicali care muncesc în focarele de infecție, fie indirect, așa ca femeile și copiii afectați de înmulțirea cazurilor de violență în familie.”

Drept răspuns la situația epidemiologică dificilă din lume, Mary Kay® Inc. și reprezentanțele sale din diferite țări, precum și patru fundații de caritate din Canada, Brazilia, China și SUA, care se bucură de susținerea companiei, au întreprins următoarele acțiuni, pentru a face față problemelor la nivel global și local:

Susținerea oamenilor din ”prima linie”

Compania Mary Kay® și-a reorientat capacitățile globale de producere pentru a fabrica doar produse de strictă necesitate în această perioadă critică, inclusiv produse pentru îngrijire personală, precum și gel dezinfectant pentru mâini, care a fost donat pentru aproape 20 de centre medicale, 1.000 de spitale și 1,5 milioane de angajați medicali din întreaga lume.

Pentru a susține organizația ”Rețeaua globală de alertă și reacție în caz de epidemii” (GOARN), Mary Kay® Inc a donat gel dezinfectant pentru mâini Organizației Panamericane a Sănătății și oficiului regional american al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Această donație va ajuta țările din America de Nord și de Sud să lupte împotriva coronavirusului.

Mary Kay® Inc. a donat gel dezinfectant pentru mâini organizației internaționale de caritate CARE, pentru a susține eforturile ei în lupta împotriva coronavirusului în 63 de țări în curs de dezvoltare din Asia, Africa, Europa și Orientul Mijlociu, care sunt nevoite să facă față crizei în condițiile unor resurse foarte limitate.

Compania a devenit parteneră a Forumului Economic Mondial, în cadrul Platformei sale de luptă împotriva coronavirusului și am donat gel dezinfectant pentru mâini, care va fi livrat în părțile lumii unde se înregistrează dificultăți din cauza deficitului de resurse de strictă necesitate.

A convenit asupra colaborării cu Consiliul pentru produse de îngrijire personală și Organizația ”Feeding America” (colaborare strategică în direcția luptei împotriva coronavirusului), pentru a transmite gel dezinfectant de mâini organizațiilor care au nevoie de acesta.

Mary Kay® Inc. a donat gel dezinfectant pentru mâini centrelor medicale și spitalelor din 10 cele mai afectate orașe din SUA. A acordat susținere zonelor din jurul sediului și complexului de producere al Mary Kay®. În apropierea sediului central al Mary Kay®, în Dallas, Texas: a fost donat gel dezinfectant pentru mâini serviciului de reacționare rapidă al comitatului Dallas, departamentului de poliție din orașul Addison, centrelor medicale Tenet, Baylor Scott & White, UT Southwestern și Steward, precum și instituțiilor medicale HCA Hospital Network, Christus Health, Medical City Dallas, Parkland Health and Hospital și spitalului de campanie amplasat în Centrul de conferințe Kay Bailey Hutchison.

În orașul Lewisville din Texas, unde este amplasat centrul global de producere și cercetare al companiei, Mary Kay® Inc. a donat gel dezinfectant de mâini departamentului de poliție al orașului Lewisville și serviciului de urgență. Mary Kay® Inc. a oferit gel dezinfectant pentru mâini serviciului de urgență și instituțiilor medicale din comitatul vecin Tarrant.

Susținere în domeniul prevenirii violenței domestice și ajutarea victimelor

Fundația de caritate a Mary Kay® din SUA a anunțat despre primirea solicitărilor pentru granturi în cadrul luptei împotriva coronavirusului, propunând granturi nelimitate centrelor de plasament pentru victimele violenței domestice, care au nevoie de bani. Trei astfel de centre de plasament din Dallas și din apropiere (”Prietenii familiei din comitatul Denton”, ”Locul familiei” și Centrul pentru un nou început ”Ușa speranței”) au primit câte 25 mii de dolari fiecare pentru susținerea proiectelor de ajutor urgent și proiectelor pentru termen lung.

Fundația a donat, de asemenea, 75 mii dolari centrului de plasament și susținere a femeilor ”Genesis” pentru organizarea conferinței ”Prevenirea infracțiunilor împotriva femeilor”, organizată împreună cu departamentul de poliție din Dallas, pentru a susține eforturile lor de prevenire a tuturor infracțiunilor împotriva femeilor.

Fundația de caritate a Mary Kay® din SUA, Directorii Naționali de vânzări și Directorii Naționali Emeriți de vânzări Mary Kay® au donat gel dezinfectant de mâini pentru aproape 500 de centre de plasament pentru victime ale violenței în familie pe întregul teritoriu al SUA, pentru a asigura un mediu sigur femeilor și copiilor care au nevoie de adăpost în condițiile de autoizolare care le-au prins în adevărate capcane ale abuzului. În aceste aproape 500 de centre din întreaga țară își găsesc adăpost, anual, peste 1,5 milioane de femei și copii.

La începutul acestui an, Fundația de caritate a Mary Kay Ash din Canada a oferit granturi în sumă totală de 100 mii dolari pentru 10 centre de adăpost pentru victimele violenței domestice. De asemenea, Fundația va face donații mai mici pentru alte 40 de centre și va asigura în jur de 50 de centre cu gel dezinfectant pentru mâini.

Institutul Mary Kay® din Brazilia a făcut o donație pentru organizația de caritate ”Femeia vorbește” pentru procurarea produselor necesare de protecție (precum gel dezinfectant pentru mâini, mănuși și măști), pentru a oferi susținere victimelor violenței în familie.

Susținere suplimentară:

Mary Kay® Rusia a donat produse pentru igienă personală angajaților medicali a serviciului de urgență din cadrul Institutului N.V. Sclifosovschi și din cadrul serviciului de ambulanță și ajutor medical A.S. Pucikov.

Fundația de caritate Mary Kay® din China a făcut o donație Fundației Amity (organizație non-guvernamentală independentă chineză, care activează în domeniul sănătății publice, asistenței sociale, situațiilor de criză și altor inițiative filantropice) și a oferit ajutor pentru redresarea situației dificile din orașul chinez Wuhan. Mary Kay® China a donat, de asemenea, produse alimentare și pentru îngrijire femeilor medici și voluntarilor din ”prima linie”.

Mary Kay® Brazilia și Institutul Mary Kay® au donat fundației de caritate a lui Oswaldo Cruz FIOCRUZ mijloace pentru producerea a 5000 de teste moderne pentru depistarea coronavirusului pentru spitalele publice; au făcut o donație pentru Fundația de caritate a statului Sao Paolo pentru procurarea aparatelor ventilare; au donat bani Departamentului de Stat al Sănătății pentru a procura șorțuri speciale de protecție pentru angajații medicale din secțiile de reanimare din spitalele publice.

Mary Kay® Mexic va dona gel dezinfectant pentru mâini pentru ajutarea populației social-vulnerabile Băncii pentru Alimente din Mexic, organizațiilor Unidas Contigo Monterrey (prevenirea cancerului la sân) și Fondo Semillas Mexico (prevenirea violenței în familie).

Mary Kay® întreprinde multe alte eforturi în țările în care este reprezentantă Compania, pentru a le susține în lupta împotriva coronavirusului.

Renumitul balerin ucrainean Rostyslav Yanchyshen, mort pe front la doar 31 de ani

Un dansator de balet de top din Ucraina a murit pe front într-un atac cu mortiere, scrie presa română.

Rostyslav Yanchyshen a renunțat la cariera de balerin pentru a-și apăra țara și a murit pe front cu o lună înainte de a împlini 32 de ani.

A renunțat la scenă pentru a se înrola în lupta împotriva invaziei rusești. Balerinul în vârstă de 31 de ani a murit în timpul unei misiuni, a confimat compania de balet Odesa Opera.

Dansatorul s-a alăturat armatei ucrainene în primele zile ale războiului, renunțând astfel la cariera de balerin de top pe care o avea în spate.

Moartea sa a fost descrisă ca o „pierdere de nedescris” de către Ministerul Culturii din țară.

El s-a oferit voluntar pentru a „apăra Ucraina în mod eroic” la câteva zile după invazia pe scară declanșată de Rusia.

Dansatorul de balet, despre care se înțelege că „a iubit Ucraina mai mult decât orice”, a servit în armata ucraineană ca mitralior, potrivit presei locale.

„Pantofii de balet ai artistului au fost înlocuiți cu cizme de armată, iar muzica spectacolelor sale preferate a fost înlocuită de sunetele focurilor de mortier”, a precizat Opera Odesa.

Harry Sevoyan, șeful Odesa Opera, l-a descris pe dansatorul Yanchyshen ca fiind „un om strălucitor, talentat, decent și inteligent’.

„A fost unul dintre primii care au mers să-și apere patria, nu printr-o somație, nu printr-un ordin, ci prin propria decizie”, spune Harry Sevoyan.

Unul dintre rolurile marcante ale dansatorului de balet a fost cel al unui soldat care moare.

„Așa cum destinul a vrut, acest rol s-a dovedit a fi profetic pentru artist”, a spus șeful Odesa Opera.

„Încă de la începutul invaziei la scară largă, el a vrut să își apere țara de invadator, dar dansatorul nu a fost acceptat în Forțele Armate ale Ucrainei, așa că s-a oferit voluntar și s-a alăturat apărării teritoriale”, transmite ministerul Culturii din Ucraina.

„Pe front, el a servit ca mitralior. Rostyslav a murit în urma unui atac cu mortiere, cu o lună înainte de a împlini 32 de ani. Este o pierdere de nedescris”, se mai arată în mesajul instituției.

„O veste teribilă. Războiul l-a ucis pe Rostyslav Yanchyshen, un solist al baletului Odesa Opera. Un zâmbet etern, o privire luminoasă – așa își vor aminti colegii tăi…”, a spus directorul teatrului, Evhen Lavrenchuk, conform Daily Mail. 

Un tânăr și-a pierdut viața ca un erou, după ce s-a aventurat în valuri pentru a salva doi copii

A murit ca un erou, încercând să salveze doi copii. Vito Bugliarello, în vârstă de 35 de ani, s-a înecat pentru a salva doi băieți, la Siracuza, Italia. Acesta a intrat în apă fără să stea pe gânduri, chiar dacă nu ştia să înoate. Prietenii şi familia îşi revin cu greu după pierderea teribilă.

mamaplus

Când a văzut doi copii în apă făcând semne pentru ajutor, nu s-a gândit nicio secundă. Chiar dacă Vito Bugliarello, tânărul de 35 de ani care s-a înecat la Siracuza, nu știa să înoate. A legat două cearșafuri, le-a aruncat în apă, apoi le-a folosit pe post de frânghie. Planul său nu a mers, însă, prea bine. Prietenul care era alături de el l-a văzut dispărând în valuri. Ajutorul a sosit la scurt timp după aceea, însă trupul neînsufleţit a fost găsit după 24 de ore de scafandri, printre stânci, scrie observatornews.ro.

Marea în acea după-amiază era foarte agitată. Cei doi băieți, ambii minori, au profitat de ziua frumoasă de primăvară pentru a face baie. Ajunși în apă, cei doi au avut dificultăți să se întoarcă la țărm. Unul dintre cei doi băieți a reușit să apuce un capăt de cearșaf, să se întoarcă la mal și să-și tragă partenerul cu el. Vito, în schimb, i-a dat drumul și curenţii l-au dus imediat în larg. 
 

Tânărul era originar din Floridia, frecventase Institutul Tehnic Fermi din Siracuza și iubea foarte tare călătoriile. Mulți prieteni și cunoscuți îl omagiază pe rețelele de socializare numindu-l erou și apreciindu-i curajul și altruismul. ”Vom fi mereu aproape de familia Bugliarello!”. Procuratura din Siracuza a deschis o anchetă cu privire la moartea acestuia.

Pierpaolo, un prieten al lui Vito, a vorbit pentru Corriere della Sera: ”Pentru a înțelege ce fel de băiat era, este suficient să spun că, deși era conștient că nu este un înotător bun, într-adevăr aș spune că nu știa să înoate, a alergat ca să-i ajute pe cei doi băieți”.

Tânărul avea o pasiune uriaşă: marea. Chiar dacă nu învățase niciodată să înoate. Mergea acolo în fiecare zi, făcea o plimbare. ”Sâmbătă dimineața mi-a scris: Azi pe bicicletă? Era un sportiv, îi plăcea ciclismul montan și ieșeam des împreună, dar a trebuit să-i răspund că nu pot merge, pentru că trebuia să muncesc… Vito alesese atunci să meargă la o plimbare pe stâncă. El a fost în locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Din păcate, asta e viața”, a adăugat prietenul său cu vocea frântă. 

România va construi trei poduri noi peste Prut. Ce localităţi vor lega

România va construi trei poduri rutiere noi peste râul Prut. Acestea vor lega localităţile Stanca (RO) – Costești (MD), Bumbata (RO) – Leova (MD) şi Falciu (RO) – Leca (MD).

România va construi trei poduri noi peste Prut. Ce localităţi vor lega

Potrivit datelor transmise, marți, de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu, pentru construcția acestor obiective au fost depuse deja trei oferte, transmite adevarul.ro.

,,Pentru proiectarea a trei poduri rutiere noi peste Prut, conform planului comun de acțiuni care vizează creșterea capacității de transport între România și Republica Moldova, până la termenul limită de depunere, au fost depuse trei oferte de către SC Total Business Land SRL.”, a transmis oficialul din Transporturi pe pagina sa de Facebook.

Este vorba de depunerea ofertelor pentru proiectarea următoarelor poduri rutiere peste Prut, pentru care ofertantul are la dispoziție câte 6 luni pentru fiecare contract și o valoare cumulată estimată la 1.512.606 lei, fără TVA:

– Stanca (RO) – Costești (MD);

– Pod nou Bumbata (RO) – Leova (MD);

– Pod nou Falciu (RO) – Leca (MD).

În cadrul acestor obiective de investiții, se vor implementa cel puțin următorii indicatori tehnico-economici: pod rutier nou; drum de legătură la infrastructura existentă; punct control frontieră.

Secretarul de stat reaminteşte că a fost deja reabilitat primul pod peste Prut după Revoluție, Galați (RO) – Giurgiulești (MD) și au fost demarate procedurile și pentru:

– Albița (RO) – Leușeni (MD): lucrările presupun demolarea podului vechi și reconstrucție pod nou pe patru benzi

– Sculeni (RO) – Sculeni (MD)

– Oancea (RO) – Cahul (MD)

Totodată, va fi construit un pod nou la nivel de autostradă: Ungheni (RO) – Ungheni (MD)

În mai 2022, secretarul de stat anunța că podul rutier de frontieră, peste râul Prut, între localităţile Giurgiuleşti (Republica Moldova) şi Galaţi (România) a fost reabilitat. Conform acestuia, în reconstrucţia lui au fost investite circa 8 milioane de lei (RON), asiguraţi în totalitate de Guvernul României. Acesta era primul pod dintre România şi Moldova reabilitat după 1989.

Totodată, în decembrie 2022, a fost aprobată finanțarea pentru construcția Podului rutier de peste Prut de la Ungheni, proiect depus de România în cadrul programului Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility #CEF).

De la 1 iunie vor fi eliminate aproape toate restricțiile, spune Igor Dodon
Articolul anterior
Apicultoarea din Moldova care și-a dezvoltat o afacere dulce și profitabilă, datorită unui grant obținut de la Uniunea Europeană
Articolul următor