Mesaj de adio emoţionant al Prinţului Charles: „Dragul meu tată a fost o persoană foarte specială”

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, i-a adus sâmbătă un omagiu tatălui său, prinţul Philip, mărturisind că lui personal și familiei „le va lipsi enorm”, relatează BBC. 

Într-o declarație televizată transmisă din fața reședinției sale Highgrove House, din comitatul englez Gloucestershire, prințul Charles a vorbit despre tatăl său după ce Palatul Buckingham a anunțat detaliile funeraliilor, care vor avea loc sâmbătă viitoare, 17 aprilie.

Este prima reacție publică directă exprimată de moștenitorul Coroanei britanice. Prințul Philip, tatăl său, a murit vineri la vârsta de 99 de ani.

„Tatăl meu a servit practic în ultimii 70 de ani, în modul cel mai devotat şi mai remarcabil, Regina, familia, ţara şi întregul Commonwealth. Dragul meu tată a fost o persoană foarte specială care, mai presus de toate, ar fi fost uimit de reacţia şi de lucrurile emoţionante care s-au spus despre el şi, din acest punct de vedere, noi, familia mea, suntem profund recunoscători pentru toate acestea”, a spus prinţul Charles în fața reporterilor, purtând o cravată neagră în semn de doliu.

Chiar dacă ducele de Edinburgh părea uneori un om mai dur, își găsea întotdeauna timp, de exemplu, să le citească povești copiilor săi înainte de culcare. Este doar unul dintre aspectele pentru care Charles, Anne, Edward și Andrew îi poartă un respect enorm tatălui lor, după cum au mărturisit în interviuri acordate de-a lungul anilor.

Funeraliile prinţului Philip, duce de Edinburgh, vor avea loc la 17 aprilie, la Capela St. George de la Castelul Windsor, la ora locală 15:00, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham. Vor fi opt zile de doliu naţional înaintea funeraliilor, care nu vor fi funeralii de stat. „Va fi ceea ce este cunoscut sub numele de funeralii regale ceremoniale. Planurile pentru funeralii sunt în mare măsură în concordanţă cu propriile dorinţe ale ducelui de Edinburgh”, a anunţat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham. Planurile au fost aprobate de regină.

Mâncarea nesănătoasă, interzisă în magazine. Ce produse NU mai pot fi puse pe rafturi
Articolul anterior
Jennifer Lopez, la 51 de ani: „Sunt în cea mai bună formă din viața mea!”
Articolul următor
Alte articole interesante