Moldovenii din Frankfurt au protestat cerând mai multe secții de votare: Ni se încalcă dreptul

Zeci de conaționali stabiliți în Germania au protestat duminică în fața Consulatului R. Moldova din Frankfurt, acolo unde la prezidențiale s-au format rânduri imense, fiind nemulțumiți că Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a majorat numărul secțiilor de vot preconizate a fi deschise în străinătate la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie.

Oamenii au protestat cu pancarte și drapelul R. Moldova în mâini. „Nu ne ignorați”, „Vrem să votăm”, „Moldova – patria noastră” sunt doar unele dintre mesajele care au putut fi citite de pe foile ținute de conaționalii noștri. „Vrem mai multe secții de votare”, au declarat cetățenii moldoveni.

„Noi moldovenii din Frankfurt ne-am adunat în fața consulatului ca să protestăm față de decizia CEC-ului de a nu mări numărul secțiilor de votare. Noi nu suntem indiferenți, dar profund indignați că ni se încalcă dreptul de a vota”, a declarat un bărbat.

Conaționalii au cerut CEC-ului să-și revizuiască decizia, iar autorităților să-i pedepsească pe cei care le încalcă dreptul de a vota. „Să nu creadă că prin așa metodă pot să ne intimideze”, a spus un alt cetățean.

sursa: www.tv8.md

Greșelile fatale pe care le facem în alimentație și distrug inima. Sfaturi de la specialiștii de la Harvard
Articolul anterior
Canotorul moldovean Serghei Tarnovschi a devenit vicecampion european
Articolul următor
Alte articole interesante