Moldovenii nu se uită la bani și își cumpără apartamente de milioane în Dubai

Foarte mulți străini din diferite colțuri ale lumii investesc în proprietăți imobiliare din Dubai. Valoarea totală de piață a proprietăților este estimată la 533 miliarde USD în 2020, din care aproximativ 27% sunt deținute de străini. Nu poate fi identificată naționalitatea a aproximativ 7% la sută dintre proprietari. Potrivit estimărilor noastre, imobilele offshore din Dubai se ridică la cel puțin 146 miliarde USD, scrie bani.md.

Motivul pentru care străinii cumpără proprietăți este că o serie de țări sunt măcinate de conflicte (de exemplu, Afganistan, Siria, Yemen) și țările aflate sub conducere autocratică (de exemplu, Eritreea, Azerbaidjan și Kârgâzstan) au proprietăți foarte multe în din Dubai în raport cu dimensiunea economiei lor, echivalent cu 5%-10% din PIB-ul lor.

De exemplu, cetățenii sirieni dețin echivalentul a 7,4% din PIB-ul Siriei în Proprietăți din Dubai. Datele noastre relevă, de asemenea, o proprietate semnificativă a paradisurilor fiscale.

Un alt motiv pentru care străinii achiziționează imobile în Dubai este proximitatea geografică și legăturile istorice. Cea mai mare parte a proprietăților străine din Dubai aparțin proprietarilor din Orientul Mijlociu, Asia de Sud, Europa și Asia Centrală. Cei mai mari proprietari străini (amândoi de către valoarea agregată a proprietăților deținute și după numărul de proprietari) sunt cetățeni indieni: aproximativ 35.000 de indieni dețin proprietăți în Dubai, în valoare de aproape 30 de miliarde USD (20% din totalul offshore imobiliare Dubai). Urmează Marea Britanie (23.000 de proprietari unici, cu proprietăți în valoare de 15 miliarde USD, 10% din total).

Restul țărilor de top după agregat valorile includ țări din regiunea extinsă a Orientului Mijlociu și Asiei Centrale (de exemplu, Pakistan, Arabia Saudită, Iran, Iordania și Rusia) și economii mari (de exemplu, Canada, Statele Unite și China).

Aproximativ 8% din imobilele offshore din Dubai aparțin proprietarilor din Europa Uniune. În timp ce India rămâne cel mai mare proprietar, cota sa de proprietăți imobiliare deținute de străini scade, în timp ce ponderea Rusiei se crește cu doua, pentru și ajunge la 6% în cele mai scumpe cartiere.

Cele mai multe proprietăți le au cei din Emiratele Arabe Unite cu o valoare totală de 287,2 miliarde USD. Numărul beneficiarilor – 63,4 mii de persoane. India – 29,8 miliarde USD, iar numărul de proprietari este de 34,8 mii. Pakistan – 10,6 miliarde USD, iar numărul de proprietari – 19,6 mii de persoane.

În ceea ce privește Republica Moldova, 39 de moldoveni au 55 de apartamente în Dubai cu o valoare totală de 14 mil. USD. Valoarea medie a unei proprietăți achiziționate este de 263,2 mii USD.

Economie la parada Moscovei de Ziua Victoriei: Un singur tanc a fost expus

Anual, în data de 9 mai, Rusia sărbătoreşte Ziua Victoriei, organizând o mare paradă în onoarea victoriei ţării asupra Germaniei naziste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Economie la parada Moscovei: Un singur tanc a fost expus

Anul acesta, Rusia a expus un singur tanc în cadrul manifestaţiilor, acelaşi model care a fost prezent şi anul trecut, transmite mediafax.ro.

Până la invazia Rusiei în Ucraina, Moscova organiza această paradă într-un mod fastuos, cu zeci de tancuri şi avioane care survolau cerul.

În fiecare an, de 9 mai, Rusia celebrează Ziua Victoriei, care marchează victoria ţării împotriva Germaniei naziste din cel de-al Doilea Război Mondial. Sărbătorirea implica, de fiecare dată, parade fastuoase, în cadrul cărora erau etalate tancurile, avioanele şi elicopterele ruseşti.

Anul acesta, Rusia a expus un singur tanc în cadrul ceremoniei – Tancul T34, din epoca sovietică, folosit în al Doilea Război Mondial –, acesta fiind prezent şi la parada care a avut loc anul trecut, notează Sky News. În paralel, Moscova alocă resurse semnificative de armament şi vehicule militare în războiul din Ucraina.

În discursul său de azi de la Moscova, Vladimir Putin a încercat să vorbească despre capacităţile militare ale ţării sale.

Preşedintele rus şi-a folosit discursul de Ziua Victoriei din acest an pentru a încerca să avertizeze că forţele de luptă ale Rusiei sunt ,,mereu pregătite”, dar a recunoscut că ţara trece printr-o ,,perioadă dificilă”, întrucât ,,viitorul patriei depinde de noi”, relevă sursa citată.

,,Astăzi, de Ziua Victoriei, suntem conştienţi de acest lucru şi mai acut”, a spus el înainte de a avertiza: ,,Forţele noastre strategice sunt întotdeauna pregătite de luptă”.

Putin a declarat joi că Rusia va face tot posibilul pentru a evita o confruntare globală, dar nu va permite nimănui să o ameninţe.

De asemenea, el a folosit discursul pentru a trimite un mesaj trupelor ruseşti care luptă în Ucraina, încercând să le ridice moralul în timp ce războiul continuă să se prelungească.

Coroanele din plastic sunt nocive pentru sănătate și mediul ambiant

Oameni cumpără acum, înainte da Paștele Blajinilor, obiecte de tot felul, pe care le consideră necesare în ziua când merg la mormintele celor dragi.

Spre exemplu, coroane din plastic. Acestea sunt nocive! Ar fi bine ca lumea să renunțe la flori artificiale și să meargă la cimitir cu flori vii, ne spun experții în mediu. Unii cetățeni sunt de acord, alții – nu. Ce argumente au aceștia din urmă, vedeți în continuare, transmite jurnaltv.md.

Oamenii spun că aleg flori artificiale deoarece sunt mai rezistente.

Specialiștii ne spun că principala problemă cu florile artificiale apare atunci când acestea devin deșeuri. Ajung în sol și îl otrăvesc, afirmă Ion Bulmaga, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Ion Bulmaga, șef, Inspectoratul pentru Protecția Mediului: „Ca orice material din plastic acestea au o perioadă de reciclare în mediul natural de zeci și sute sau chiar mii de ani. Iar acest lucru evident că se reflectă și asupra calității solului atunci când acestea nimeresc.”

O soluție ar fi ca oamenii să opteze pentru flori vii.

Ion Bulmaga, șef, Inspectoratul pentru Protecția Mediului: „Cea mai bună opțiune este optarea pentru florile vii, deoarece acestea sunt biodegradabile, ulterior nu au un impact atât de semnificativ atunci când nimeresc în sol. Și deși de la an la an este o tendință de îmbunătățire a poziției cetățenilor față de folosirea acestor coroane din plastic, totuși încă este foarte mult de lucru.”

Pentru depozitarea deșeurilor în locații neautorizate oamenii riscă amenzi între 600 și 1.200 de lei. Iar în cazul în care deșeurile din plastic sunt incendiate împreună cu alte categorii de deșeuri, amenzile pot ajunge până la 15.000 de lei.

Accident grav în Capitală cu implicarea unei autospeciale

Un bărbat a ajuns la spital, după ce mașina în care se afla a intrat violent într-o autospecială a regiei „Autosalubritate”. Accidentul s-a produs în această după-amiază în sectorul Buiucani al Capitalei, pe strada 27 Martie 1918.

Accident grav în Capitală cu implicarea unei autospeciale

Potrivit informațiilor preliminare, șoferul automobilului Volkswagen în vârstă de 29 ani, deplasându-se pe drumul secundar nu a cedat trecerea vehiculului care se deplasa pe drumul principal și ca rezultat s-a ciocnit cu un camion Renault condus de șofer cu vârsta de 57 ani, transmite www.stiri.md.

În rezultatul impactului, vehiculele au fost deteriorate tehnic considerabil, iar pasagerul din autoturism, un bârbat de 31 ani, a fost preluat de serviciul medical de urgență și transportat la IMSP IMU pentru investigații medicale. 

Alte circumstanțe se stabilesc.

Grădina Zoologică din Chișinău a împlinit 44 de ani
Articolul anterior
Toată lumea va fi cu ochii pe Eurovision în această seară! Moldovenii le vor ține pumnii Zdubilor și fraților Advahov care vor urca pe scena din Torino
Articolul următor