Moldovenii vor scoate mii de lei din buzunare pentru căldură la iarnă

În această iarnă vom scoate din buzunare între 4000 și 6000 lei pentru încălzirea unui apartament cu 3 camere. Guvernarea nu oferă o explicaţie.

Exporturile de gaze naturale ale Gazprom, monopolul de stat al Rusiei, către Europa continentală, au scăzut cu aproximativ o cincime în 2021, la niveluri pre-pandemice, în ciuda unei reveniri accentuate a cererii și a unor stocuri reduse. Dezechilibrul a contribuit la creșterea prețurilor gazelor din Europa la cele mai înalte niveluri din ultimii 13 ani.

Iarna care vine ar putea da moldovenilor o lecție dureroasă cu privire la cât de vitale au devenit gazele naturale pentru economie. Potrivit Bloomberg, preturile inaccesibile ar putea limita cheltuielile de consum ale gospodăriilor, eroda salariile lor prin inflație, obligând guvernatorii băncilor centrale să ia unele decizii dificile de politică monetară, scrie www.timpul.md.

Ai tenul gras sau acneic? Alkmene îţi propune un produs 3 în 1 care îţi rezolvă mai multe probleme
Articolul anterior
Un film despre o fostă actriţă şi fotomodel din Chişinău care s-a apucat de handmade, premiat la un prestigios festival internaţional
Articolul următor