Muzeele din toată Europa pot fi vizitate gratuit, sâmbătă noaptea

Muzee din toată Europa îşi aprind luminile şi îşi deschid porţile, în aceeaşi noapte. Sâmbătă, 13 mai, sute de spaţii expoziţionale, instituţii de cultură, dar şi locuri neobişnuite vor fi asaltate de vizitatori, mai ales că intrarea este liberă.

7 muzee din Europa pe care trebuie să le vizitezi - Hello Holidays Blog

La Chișinău, în cadrul acestui eveniment, multe muzee, în parteneriat cu instituţii culturale, îşi deschid porţile pentru vizitatori până noaptea târziu.

În acest an, muzeele Moldovei şi muzeele României vor organiza o serie de evenimente comune. Mai multe detalii pot fi găsite pe noapteamuzeelor.org.

Sâmbăta aceasta, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei prelungeşte accesul în spaţiile expoziţionale până la mie zul nopţii şi-i invită pe doritori să participe la un vast program educaţional şi cultural, care include un master class de pictură în aer liber, un atelier de modelare, cursuri de master de dans oriental pentru copii, brodare cu mărgele şi pictură.

Vizitatorii mai sunt aşteptaţi la un curs de abilităţi de actorie şi la un master-class de gravură. Muzeul de istorie le va prezenta vizitatorilor „animaţii mondene în expoziţiile muzeului”, va deschide în sălile sale un laborator de machiaj, de coafură şi un laborator „Enigma Sari-ului indian”.

Va decora seara parada internaţională „Moda fără frontiere”.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un sicriu a explodat în casa unei familii. Ce s-a întâmplat cu coșciugul
Articolul anterior
Erdogan ar putea pierde alegerile prezidențiale de duminică. Ce arată sondajele din Turcia
Articolul următor