O femeie a reușit să aibă simultan 16 locuri de muncă la care nu s-a prezentat niciodată. Prejudiciul adus companiilor este de 7 milioane de dolari

Timp de 3 ani, o femeie din China a avut 16 locuri de muncă, însă nu s-a prezentat vreodată la serviciu. Aceasta a făcut parte dintr-o schemă uriașă de înșelăciune, alături de alte peste 50 de persoane, care a adus prejudicii de aproape 7 milioane de dolari angajatorilor. Schema ar fi ieșit la iveală abia la începutul anului, după ce un directorul unei companii a observat pe o rețea socială că unul dintre angajații săi lucrează simultan la o altă companie, scire Digi24.

Femeia, cunoscută doar sub pseudonimul Guan Yue, a făcut parte vreme de 3 ani dintr-o schemă masivă de înșelăciune în domeniul muncii, alături de alte câteva zeci de falși lucrători, arată presa chineză. Prejudiciul adus companiilor angajatoare se ridică la 7 milioane de dolari, arată BusinessInsider.

Mass-media chineze arată că au fost identificate cel puțin 700 de grupări care sunt implicate în astfel de înșelăciuni pe piața muncii.

Guan Yue ar fi ținut evidența tuturor angajărilor sale în scris, pe hârtie, iar atunci când susținea interviuri pentru alte locuri de muncă, posta fotografii de la acestea pe platformele de lucru interne ale companiilor la care era deja angajată, pretinzând că avea întâlniri de muncă cu clienți.

Când primea mai multe oferte de muncă decât putea gestiona, ea ar fi oferit oportunitățile prietenilor, luând comision pentru acest lucru.

Cu banii încasați, Guan și-a cumpărat împreună cu soțul ei un apartament în Shanghai.

Schema, care a implicat sute de companii, a fost dezvăluită în ianuarie, după ce un director executiv din domeniul tehnologiei, a observat că unul dintre angajații săi lucra simultan pentru o altă companie.

Acesta angajase o echipă de vânzări formată din opt persoane, care, deși inițial părea impresionantă, după o perioadă de probă de trei luni, nu reușise să înregistreze niciun progres real.

El i-a concediat, dar, la scurt timp, liderul grupului, a distribuit din greșeală o imagine pe o platformă socială dedicată muncii. Imaginea, care arăta că și acest om fusese angajat în altă parte, l-a determinat pe Liu să apeleze la autorități.

În cele din urmă, 53 de persoane au fost arestate în legătură cu acest caz.

Potrivit publicației Xinmin, fraudele de muncă de acest tip sunt o problemă uriașă în China. Există circa 700-800 de grupări care înșală angajatorii. Oamenii sunt experți în a se angaja, sunt impecabili la interviuri și prezintă CV-uri excepționale.

Atunci când sunt descoperite, cazurile ajung rareori să fie sancționate de legea penală, în schimb sunt arbitrate prin intermediul legislației muncii, pe care grupările implicate în aceste scheme o cunosc într-atât de bine, încât reușesc să o eludeze.

Într-un alt caz, o astfel de grupare s-a infiltrat într-o companie, reușind să obțină angajarea unui membru în cadrul departamentului de resurse umane. Acesta i-a angajat ulterior pe ceilalți membri ai grupării.

A făcut țăndări trofeul: Nemo, câştigătorul Eurovision, a spart premiul fragil la scurt timp după ce i-a fost înmânat

Eurovision Song Contest, ediţia 68, organizată la Malmo, a fost câştigată de Elveţia, prin Nemo, 24 de ani, cu melodia „The Code”. Artistul a spart trofeul când l-a aşezat pe scenă., dar a primit altul în schimb, relatează Reuters, citat de news.ro.

Câştigătorul Eurovision primeşte trofeul oficial din sticlă al concursului, care are forma unui microfon clasic, cu detalii pictate. De asemenea, câştigătorul primeşte dreptul de a găzdui concursul în anul următor.

Nemo a spart premiul fragil la scurt timp după ce i-a fost înmânat, dar a primit unul nou pentru a-l înlocui.

„Nu am spart doar codul, am spart şi trofeul”, a spus Nemo, râzând, la conferinţa de presă de după victorie.

Eurovision Song Contest, ediţia 68, organizată la Malmo, a fost câştigată de Elveţia, prin Nemo, 24 de ani, cu melodia „The Code”. Primind trofeul de la Loreen, el a spus: „Sper ca acest concurs să se ridice la înălţimea promisiunilor sale şi să lupte pentru demnitate şi pace”. Artistul a spart trofeul când l-a aşezat pe scenă. Pentru prima dată în istorie, o ţară a fost descalificată din competiţie, după ce cântăreţul şi rapperul olandez Joost Klein a fost exclus din spectacolul principal din cauza unui incident în care a fost implicată o femeie din echipa de producţie. Un protestatar a fost arestat şi mai mulţi sunt în arest, potrivit Poliţiei, în urma demonstraţiilor din jurul arenei.

sursa

Reguli de bază care trebuie respectate la cimitir de Blajini. Sfaturi de la un preot

În ajunul Paștelui Blajinilor, preotul Maxim Melinti a enumerat câteva reguli de bază care trebuie să fie respectate în aceste zile la cimitir.

Potrivit preotului, oamenii nu trebuie să facă schimb de pomeni unii cu alții, însă să facă milostenie cu cei care într-adevăr au nevoie.

„Aprindeți o lumânare și rugați-vă pentru cei adormiți!  Vă îndemn deci, înainte de toate, să faceţi cereri, rugăciuni, mijlociri, mulţumiri, pentru toţi oamenii. (1 Timotei 2,1). Amintiți-vă despre faptele demne ale înaintașilor voștri, îndemnând și copiii să le urmeze pilda cea bună!  Aduceţi-vă aminte de mai-marii voştri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi urmaţi-le credinţa. (Evrei 13,7)”, susține Maxim Melinti. 

De asemenea, după ce plecați de la cimitir, preotul îndeamnă să nu lăsați gunoi și mâncare pe morminte, întrucât cei adormiți nu au nevoie de mâncare și băutură, ci de rugăciunile noastre. Totodată, nu consumați alcool, nu mâncați, nu fumați, nu înjurați în apropiere de morminte.

„Faceți masa de pomenire acasă sau amenajați o masă pentru cei din familii defavorizate. (…) Demonstrați că sunteți oameni civilizați, onești, modești și credincioși. Din gura voastră să nu iasă niciun cuvânt rău, ci numai ce este bun, spre zidirea cea de trebuinţă, ca să dea har celor ce ascultă. (Efeseni 4,29). Îmbrăcați-vă decent din respect pentru cei răposați (și bărbați, și femei, și copii). Nu dați importanța obiceiurilor băbești, ci mai degrabă ascultați de învățăturile evanghelice și ale sfinților părinți. Aveți grijă de mormintele strămoșilor voștri”, mai scrie preotul, potrivit www.stiri.md.

Părintele menționează că mormintele de lux nu țin de creștinism. De asemenea, el atrage atenția asupra coroanelor aruncate la gunoi, ceea ce înseamnă doar bani risipiți fără folos.

„În perioada pregătirilor de Blajini, găsim mormane de coroane, care s-au deteriorat, au ruginit și au fost aruncate la gunoi de către rudele celui răposat. Să educăm credincioșii noștri că aceste coroane, scumpe de altfel, nu ajută la mântuirea sufletelor celor adormiți, iar banii pentru achiziționarea lor ar putea fi oferiți familiei ca sprijin pentru nevoile ce decurg din decesul respectivei persoane. (…) Atâta timp cât așteptați ca preotul să vină la mormântul vostru și să vă facă rânduiala cuvenită, recomand ca membrii familiei să citească „Acatistul pentru cei adormiți”. Când te rugai tu şi nora ta Sara, eu duceam pomenirea rugăciunii voastre înaintea Celui Sfânt şi când îngropai tu pe cei morţi, încă eram cu tine. (Tobit 12, 12)”, a conchis părintele Maxim Melinti. 

Un piscicultor din Ialoveni riscă să falimenteze din cauza pelicanilor

Mii de pelicani au venit pe lacurile din raionul Ialoveni. De câteva săptămâni aceste păsări bucură ochiul vizitatorilor, creând un tablou de nedescris pe apa lacului. Partea proastă e că pelicanii mănâncă peștele crescut de gestionarii bazinelor acvatice. Pierderile sunt imense, spun ei. Piscicultorii se văd nevoiți să-i sperie zi și noapte, cu artificii speciale sau să îi alunge cu barca, însă păsările vin iar și iar.

Un piscicultor din Ialoveni riscă să falimenteze din cauza pelicanilorFoto: moldova1.md

De cealaltă parte, reprezentanții Ministerului Mediului menționează că nu au un mecanism de reglementare în acest sens. Cert este că în lunile mai și iunie numărul pelicanilor pe teritoriul țării este în creștere. Aceste păsări aflate în Cartea Roșie sunt ocrotite de stat, transmite moldova1.md.

Sergiu Coval arendează lacul din satul Nimoreni de mai bine de patru ani. Atunci a și investit în creșterea puieților de pește. Și-a început afacere cu fiul său, însă de curând băiatul a decis să plece la muncă peste hotare.

„Am avut eu niște bani și i-am investit, banii de la nunta băiatului i-a investit aici. Am populat din abundență. A dat Dumnezeu niște ploi bune, a fost apă, iazul plin a fost, condiții foarte bune am avut pentru a crește peștele. Cu patru ani în urmă ei au fost aproximativ 400, 300 de capete, acum avem sunt în jur la vreo 3-4 mii de bucăți”, a spus piscicultorul.

Timp de patru ani, Sergiu Coval a investit peste un milion și jumătate de lei, iar acum munca i se risipește văzând cu ochii, spune antreprenorul.

„Cred că am pierdut lupta cu pelicanii. Ne gândeam că în toamnă trebuia să începem realizarea, dar cu părere de rău nu. După calcule minimum putea să fie 70 de tone. Ei fac și risipă mare. Când ei fac potcoava de a înconjura peștele, atunci peștele haotic nici nu știe ce să facă, el sare și pe mal. Imaginați-vă noaptea el sare pe mal, dimineața din el mult e mort. Cred că o să oprim activitatea”, a mai spus Sergiu Coval.

Contactat de Moldova 1, secretarul de stat al Ministerului Mediului, Gheorghe Hajder, a declarat că la minister acum nu există un mecanism pentru a ajuta antreprenorii aflați într-o astfel de situație, însă autoritățile sunt deschise pentru colaborare.

„Activitatea piscicolă este una economică, iar piscicultorii trebuie să întreprindă măsuri să-și asigure lacurile și pierderile. Astăzi la minister nu există un mecanism prin care am putea să calculăm prejudiciul păsărilor sau prejudiciul calculat din cauza păsărilor, dar suntem deschiși pentru discuții pentru a găsi un mecanism pentru a asigura piscicultorii și activitatea economică”, a explicat Gheorghe Hajder.

Pelicanii sunt cele mai mari păsări de la noi, având dimensiunea de 150-170 cm și cântărind peste 10 kilograme. În Republica Moldova, atât pelicanul creț, cât și cel comun, sunt incluși în Cartea Roșie ca specii în pericol de dispariție.

Prima țară care reintroduce măsuri anti-Covid din cauza variantei Pirola. A crescut numărul cazurilor severe
Articolul anterior
Nou bilanţ al cutremurului din Maroc: Cel puţin 820 de morţi şi peste 670 de răniţi
Articolul următor