ONU deblochează 100 de milioane de dolari pentru ţările ameninţate de foamete

ONU a anunţat marţi deblocarea de urgenţă a 100 de milioane de dolari pentru a ajuta şapte ţări, inclusiv Etiopia care va primi 20 de milioane, să nu experimenteze foametea din cauza pandemiei de COVID-19, informează AFP.

separator

„Nimeni nu ar trebui să vadă riscul foametei ca pe un efect secundar inevitabil al acestei pandemii”, a declarat într-un comunicat subsecretarul general al ONU pentru afaceri umanitare Mark Lowcock, transmite Agerpres.

„Dacă acest lucru se întâmplă, este pentru că lumea a permis să se întâmple. Foametea poate fi evitată. Dar trebuie să acţionăm la timp pentru a face diferenţa. La ora actuală, mai mulţi bani pentru asistenţă sunt cel mai rapid şi mai eficient mod de a sprijini eforturile de prevenire a foametei”, a adăugat el.

Deşi pe planetă există „hrană mai mult decât suficientă pentru toată lumea”, „foametea provoacă decese chinuitoare” şi „alimentează conflictele şi războiul”, a mai amintit oficialul ONU.

Din suma deblocată de Fondul central al ONU pentru intervenţii în caz de urgenţă, 20 de milioane de dolari vor fi direcţionaţi către Etiopia, iar restul de 80 de milioane de dolari vor ajunge la alte şase ţări: Afganistan (15 milioane), Burkina Faso (6 milioane), Republica Democrată Congo (7 milioane), Nigeria (15 milioane), Sudanul de Sud (7 milioane) şi Yemen (30 milioane), se arată în comunicat.

În Moldova au ajuns 7 mii de flacoane Remdesivir, pentru tratamentul formelor de gravitate medie Covid-19
Articolul anterior
Începând cu 20 noiembrie, vor fi reluate cursele aeriene regulate Chișinău-Moscova-Chișinău
Articolul următor
Alte articole interesante