Persoanele care nu cunosc engleza nu se vor putea angaja în Marea Britanie. Noile reguli impuse de brexit

Cei care doresc să emigreze în Regatul Unit vor trebui să îndeplinească, din 2021, un set de condiţii. Măsurile sunt parte a unor reglementări privind graniţele naţionale, cele mai importante de când Marea Britanie a aderat la Piaţa Comună (1973).

separator
Persoanele care doresc să se stabilească în Regatul Unit vor avea nevoie de un venit egal sau mai mare de 25.600 de lire sterline, calificări profesionale şi de asemenea vor trebui să vorbească engleza. Astfel, doritorii vor acumula punctele de care au nevoie pentru a îndeplini cerinţele noului sistem de imigrare post-Brexit, care tocmai a fost anunţat în presa britanică.

Conform noilor reglementări, publicate de dailymail.co.uk, migranţii din Uniunea Europeană care doresc să muncească în Regatul Unit vor trebui să cunoască limba engleză şi să aibă o ofertă de muncă.

Persoanelor slab calificate le va fi imposibil să îndeplinească cerinţele noului sistem care se implementează. Migranţii europeni vor avea aceleaşi şanse de a obţine permise de muncă asemenea aplicanţilor din restul lumii. Vor avea nevoie de cel puţin 70 de puncte, vor primi puncte în plus pentru cunoaşterea limbii engleze, pentru ujn salariu egal sau mai mare de 25.600 de lire sterline anual şi calificări profesionale.

Lucrătorii înalt calificaţi, cum ar fi cercetătorii, vor putea emigra în Marea Britanie fără să aibă o ofertă de muncă.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană la finalul lunii ianuarie, dar până la 31 decembrie 2020 este în vigoare o perioadă de tranziţie, în care se produc puţine schimbări comparativ cu perioada ante-Brexit.

”Noul nostru sistem de imigraţie va închide robinetul pentru forţa de muncă ieftină, slab calificată”, a scris duminică ministrul de interne britanic Priti Patel în cotidianul The Sun.

”Începând de anul viitor, toţi lucrătorii calificaţi vor trebui să obţină puncte suficiente pentru a munci în Regatul Unit. Ei vor trebuie să vorbească engleza, să aibă o ofertă fermă de muncă şi să îndeplinească cerinţele salariale”, a adăugat Patel.

În prezent, cetăţenii UE pot circula liber între statele membre, ceea ce i-a determinat pe unii britanici să voteze pentru Brexit la referendumul din 2016, într-o încercare de a reduce numărul străinilor care sosesc în Regatul Unit.
2,7 milioane de europeni au cerut drept de reședință în Marea Britanie post-Brexit. Printre ei, și 435.000 de români.

Sursa

Doi magistrați, numiți de CSM în cadrul Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor

CSM a numit doi noi judecători în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor. Dumitru Racoviță și Ghenadie Mîra au fost aleși în urma unui concurs încheiat astăzi, scrie tv8.md.

Dumitru Racoviță este judecător la Judecătoria Ungheni, iar Ghenadie Mîra președinte interimar al Curții de Apel Centru, fosta Curte de Apel Chișinău.

În cadrul concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor, din rândul judecătorilor, s-au înscris 6 candidați. Trei dintre ei, Stanislav Grosu, de la Judecătoria Bălți, Eugeniu Beșelea, de la Judecătoria Chișinău, și Vitalie Pîslariuc, de la Judecătoria Orhei, au depus cereri de retragere din concurs.

Vladislav Schibin, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, intervievat în ședință, nu a primit susținerea CSM.

Pe 19 decembrie, Adunarea Generală a Judecătorilor i-a ales în acest colegiu pe Ion Talpa – președintele Curții de Apel Nord, Petru Păun – judecător de la Judecătoria Chișinău și Adrian Cerbu – judecător al Judecătoriei Criuleni.

CSM mai urmează să selecteze 4 reprezentanți ai societății civile în acest colegiu.

Precizare importantă de la șeful „Moldovagaz” cu privire la achizițiile de gaze

SA Moldovagaz a contractat volumele necesare de gaze naturale, care vor asigura integral pînă la sfîrșitul lunii martie 2025 consumul malului drept al Nistrului, inclusiv al întreprinderilor din complexul energetic, al agenților economici și organizațiilor bugetare, scrie noi.md.

Despre acest lucru a declarat președintele interimar al Consiliului SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, menționînd că a făcut această precizare ca urmare a numeroaselor solicitări. Anterior, el a spus că Moldovagaz SA a luat act de decizia Gazprom de a limita, începînd cu 1 ianuarie 2025, ora locală 7.00, furnizarea gazelor naturale către Moldova pînă la un volum de 0 metri cubi pe zi. Vadim Ceban a declarat că, începînd cu decembrie 2022, toate gazele naturale furnizate de Gazprom în volum de 5,7 milioane de metri cubi pe zi au fost redirecționate de Moldovagaz SA către regiunea transnistreană a Moldovei. În același timp, gazele naturale pentru consumatorii din dreapta Nistrului au fost achiziționate de pe piețele regionale și europene. „Moldovagaz SA a contractat volumele necesare de gaze, care vor acoperi integral tot consumul malului drept pînă la sfîrșitul lunii martie 2025”, a subliniat atunci șeful Moldovagaz.

Tiraspolul refuză ajutorul Chișinăului pentru a depăși criza din regiune provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia

Liderii de la Tiraspol refuză ajutorul propus de autoritățile de la Chișinău pentru a depăși criza din regiunea transnistreană, provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, într-un video publicat după întrevederea de dimineață cu prim-ministrul Dorin Recean, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și șeful Legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

„Guvernul și partenerii externi au propus ajutor umanitar: alimente, medicamente, combustibil, generatoare, transportarea bolnavilor de pe malul stâng pe cel drept. Dar regimul de la Tiraspol a refuzat toate aceste ajutoare”, a comunicat Maia Sandu.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, lucrurile sunt mai complicate pentru malul stâng, în această perioadă de criză energetică. „Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile, dar autoritățile de la Chișinău fac totul ca să ușureze situația cetățenilor din regiunea transnistreană”, a promis șeful statului, Maia Sandu.

Premierul României, încântat că Irina Rimeș este ambasador al Zilei Brâncuşi
Articolul anterior
Atacuri armate în Germania: cel puțin 11 morți și 5 răniți, lângă Frankfurt
Articolul următor