Premierul României, încântat că Irina Rimeș este ambasador al Zilei Brâncuşi

Premierul Ludovic Orban a participat, miercuri seară, la Ziua Naţională Constantin Brâncuşi şi a vorbit despre artista Irina Rimeș, ambasadorul acestei zile, despre care a spus că ”a fost promotor” şi că putea fi orice alt artist în vogă în locul acesteia.

separator
”A fost promotor. Este bine că un ministru al Culturii a marcat această zi printr-un eveniment, după părerea mea extrem de interesant, iar faptul că a ales o promovare prin intermediul unei, să spun, persoane care practic nu se încadra în stilul clasic a reuşit să creeze o întreagă dezbatere şi sunt convins că foarte mulţi tineri sunt prezenţi astăzi aici tocmai din cauza acestei decizii. Am înţeles că foarte mulţi tineri au urmărit dezbaterile pro şi contra tocmai datorită acestei alegeri, iar eu cred că încă din ideile iniţiale ale Ministerului Culturii principala idee a fi de a stârni interesul publicului”, a declarat Orban.

Întrebat dacă e corect să fie aleasă Irina Rimeș datorită numărului de vizualizări pe care le are pe canalul YouTube, premierul a spus că în locul acesteia putea fi ales orice alt cântăreţ.

”Putea fi oricine altcineva, este un cântăreţ care e în vogă, un cântăreţ care este apreciat şi faptul că a decis să se implice în acest proiect, după părerea mea este un lucru bun şi cred că efectul a fost atins”, a declarat Orban. Întrebat, de asemenea, de ce lipseşte Cuminţenia Pământului, una din operele lui Brâncuşi, la această aniversare, Orban a spus că Ministerul are drept de preempţiune asupra acesteia.

”Vom vedea ce este de făcut cu privire la această operă de artă. Trebuie clarificate toate aspectele juridice, Ministerul Culturii are drept de preempţiune şi vom analiza”, a declarat Orban, scrie realitatea.md.

Povestea cutremurătoare a femeii care a beneficiat de primul transplant facial din lume, după ce câinele i-a smuls fața
Articolul anterior
Persoanele care nu cunosc engleza nu se vor putea angaja în Marea Britanie. Noile reguli impuse de brexit
Articolul următor
Alte articole interesante