Președintele companiei ucrainene: ,,Era unul dintre cele mai bune avioane ale noastre, cu un echipaj excelent și foarte sigur”

Catastrofă aeriană din Iran este cea mai îngrozitoare din ultimii 30 de ani în care sunt implicați atât de mulți cetățeni canadieni. Cine sunt de fapt acești canadieni?

separator
Potrivit News.ro, Canada are o importantă diaspora iraniană, iar compania aeriană ucraineană UIA oferă zboruri relativ ieftine de la Toronto la Teheran, cu escală la Kiev.

Adjunctul guvernatorului provinciei Teheran, Mohammad Taghizadeh, a precizat, citat de agenția semioficială de presă Isna, că 15 copii se aflau în avion. Alți 13 pasageri erau studenți la Universitatea Sharif din Teheran, una dintre cele mai prestigioase, potrivit Isna.

UIA, care și-a suspendat zborurile către Teheran, a anunțat într-un comunicat că avionul de tip Boeing 737 a fost construit în 2016 și a fost supus în urmă cu două zile unui control tehnic.

”Era unul dintre cele mai bune avioane ale noastre, cu un echipaj excelent și foarte sigur”, a declarat, cu lacrimi în ochi, președintele companiei, Evgheni Dihne, într-o conferință de presă la Kiev.

Potrivit Agerpres, Canada a rupt relațiile diplomatice cu Iranul în 2012, reprosand Republicii Islamice sprijinul pe care îl acordă guvernului Bashar al-Assad în Siria.

82 de iranieni și 63 de canadieni se aflau la bordul avionului companiei Ukraine Internațional Airlines prăbușit lângă Teheran, a indicat șeful diplomației ucrainene Vadim Pristaiko, transmite AFP.

De asemenea, la bord se aflau și 11 ucraineni (doi pasageri și nouă membri ai echipajului), 10 suedezi, 4 afgani, 3 germani și 3 britanici, a precizat Pristaiko. Este primul accident fatal din istoria companiei Ukraine Internațional Airlines (UIA). Compania a precizat că aeronava trecuse testul tehnic planificat și desfășurat pe dată de 6 ianuarie.

Cod galben de ceață pe întreg teritoriul Republicii Moldova

Meteorologii au emis COD GALBEN de ceață, valabil pentru mâine, 24 ianuarie, în toată țara, informează unica.md.

Avertizarea intră în vigoare vineri la ora 01:00 și va fi valabilă până la ora 12:00.

În această perioadă, pe arii extinse se prevede ceață cu vizibilitatea de 200 de metri și mai puțin.

Tot mâine se așteaptă precipitații slabe sub formă de ploaie și vânt slab.

Șoferii sunt îndemnați să dea dovadă de prudență.

Caz șocant la Iași! Un copil de 3 anișori a fost găsit mort în casă. Părinții l-ar fi lăsat singur ore în șir, cât timp ei erau la băut

Incident de-a dreptul șocant într-o comună din Iași. Un copilaș de 3 ani a murit, după ce părinții l-ar fi lăsat singur ore în șir. Cei doi ar fi mers să bea într-un alt loc, scrie observatornews.ro

Update: Potrivit primelor informații, copilul era mort de câteva ore când autoritățile au ajuns la fața locului. Nu se știe dacă cel mic avea probleme de sănătate. Familia ar fi fost cunoscută pentru problemele cu alcoolul. 

Știre inițială:

Potrivit informațiilor, părinții au ajuns acasă dar au sunat abia peste câteva la 112, asta pentru că au crezut că cel mic doarme. 

Poliţiştii şi medicii sunt prezenţi la faţa locului și urmează să stabilească cum s-a produs nenorocirea. 

Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor europene și G7

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorii statelor europene și ai țărilor membre ale formatului G7, inclusiv SUA, Canada și Japonia, acreditați în Republica Moldova. În cadrul întrevederii, Președinta Maia Sandu a evedențiat  principalele provocări cu care se confruntă țara noastră. Șefa statului  a remarcat  și impactul crizei energetice provocate de Rusia, care afectează direct nivelul de trai al cetățenilor și urmărește să influențeze procesele electorale, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

În acest context, Președinta Maia Sandu a subliniat că Republica Moldova își concentrează eforturile pe asigurarea securității energetice și reducerea vulnerabilității economice a cetățenilor. Șefa statului a mulțumit partenerilor internaționali pentru sprijinul acordat, subliniind că acest ajutor este esențial pentru stabilitatea Republicii Moldova, dar și pentru securitatea întregii regiuni.

Președinta a abordat, de asemenea, tema reformei justiției, subliniind că aceasta este nu doar o condiție pentru aderarea la Uniunea Europeană, ci și o așteptare clară a cetățenilor, care își doresc o justiție corectă, independentă și eficientă. „Reformele din domeniul justiției, în special evaluarea externă a judecătorilor, încep să aducă rezultate și trebuie să continue într-un ritm accelerat,” a punctat șefa statului. 

Un alt subiect important al discuțiilor a fost consolidarea eforturilor împotriva corupției politice. Maia Sandu a subliniat necesitatea de a întări arhitectura instituțională a organelor responsabile de combaterea corupției, și de îmbunătăți cadrul legal pentru aplicarea unor sancțiuni mai dure împotriva celor implicați în corupția politică și electorală. Aceste măsuri sunt esențiale pentru asigurarea integrității alegerilor parlamentare.

Dialogul a reafirmat angajamentul Republicii Moldova de a continua reformele necesare pentru a face față provocărilor actuale și a construi un viitor mai sigur și mai prosper pentru cetățeni.

În Moldova a crescut prețul la benzină, motorină și gaze
Articolul anterior
Andreea Marin și iubitul ei fac împreună exerciții fizice! Foto
Articolul următor