Primul val de căldură din acest an. Temperaturi de până la +40 de grade în Europa

Abia ieşiţi din izolarea la domiciliu, numeroşi europeni s-au confruntat marţi cu un val de căldură care traversează „bătrânul continent” din Spania şi până în Suedia, cu temperaturi care oscilează în jurul pragului de 40 de grade Celsius.

separator
Fântânile arteziene i-au răcorit pe trecători marţi dimineaţă în Sevilla, un oraş din sudul Spaniei, unde mercurul urma să ajungă în cursul după-amiezii la 41 de grade Celsius. Zonele umbrite şi scăldatul erau deja la mare căutare în capitala Andaluziei, potrivit AFPTV, citat de Agerpres.

Masă de aer foarte cald, de origine africană, în Europa

Peninsula Iberică a marcat debutul verii astronomice cu „sosirea unei mase de aer foarte cald, de origine africană”, care a ridicat temperaturile spre 40 de grade Celsius în mai multe regiuni din sudul Spaniei, iar aceste condiţii se vor menţine până joi.

Franţa cunoaşte şi ea un prim vârf al unui val de căldură în această săptămână, cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius la nivelul ţării şi care ating în anumite zone, pe plan local, valoarea de 35 de grade Celsius, a avertizat Meteo-France, precizând că „miercuri, joi şi vineri, vor fi cele mai călduroase trei zile” din această perioadă.

Puţin mai la nord, Regatul Unit al Marii Britanii se aşteaptă ca plajele sale să devină din nou aglomerate, în urma unor temperaturi care vor trece de 30 de grade Celsius „cel puţin până vineri” şi „cu un aer cald venit din zona Atlanticului”, a precizat Dan Suri de la Serviciul britanic de meteorologie (Met Office).

sursa

Mărturiile unui felcer din Briceni, după 16 zile la reanimare: M-am luptat cu moartea, din plămâni ieșea sânge și puroi
Articolul anterior
Concurs online al celor mai autentice ii și cămăși românești din Basarabia create în ultimii ani
Articolul următor
Alte articole interesante