Proteste violente în Serbia după reimpunerea stării de urgenţă, din cauza pandemiei Covid-19

Proteste violente au izbucnit în Belgrad după ce preşedintele Aleksandar Vucic a luat hotărârea de a reimpune starea de urgenţă pe fondul pandemiei de coronavirus. Măsurile restrictive vor intra în vigoare din acest week-end.

separator

„Situaţia din Belgrad este alarmantă. Spitalele sunt literalmente supraaglomerate”, a declarat Vucic într-o conferinţă de presă televizată, transmite Mediafax.ro.

Ţara se confruntă cu un număr raportat de 16.168 de infecţii cu noul coronavirus şi 330 de decese, însă cifrele sunt în plină ascensiune. Epidemiologii şi medicii au avertizat că spitalele funcţionează la capacitate maximă şi că lucrătorii medicali sunt obosiţi.

În timpul conferinţei televizate, Aleksandar Vucic a promis că va construi rapid un nou spital în Serbia, care va avea o capacitate de 800 până la 1.000 de paturi. Riscul de infectare, a adăugat el, va persista şi în sezonul rece atunci când coincide cu gripa sezonieră.

„Ne vom confrunta cu o toamnă dificilă. Nu va exista un vaccin pentru coronavirus până atunci”, a declarat preşedintele sârb.

Opozanţii dau vina pe guvern şi afirmă că oamenii nu trebuie să sufere noi restricţii. Marţi, în jurul orei 22, un grup mic de protestatari s-a împins într-un cordon de poliţie, a spart uşa şi a intrat în clădirea parlamentului. Ulterior, poliţia i-a împins înapoi. Mulţimea a cerut demisia lui Aleksandar Vucic.

Serbia are o populație de 6,982 milioane de oameni și 16,719 cazuri de Covid-19 înregistrate până astăzi.

Peste 5.100 de moldoveni au intrat în țară în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
Tom Hanks: ,,Nu am nici un respect pentru cei care nu poartă mască”
Articolul următor
Alte articole interesante