Rusia a reuşit să mobilizeze 300.000 de ruşi pentru război

Comandantul Forțelor Întrunite din cadrul armatei ucrainene, Serhi Naev, a declarat că Rusia a mobilizat aproximativ 300.000 de ruși pentru războiul din Ucraina, relatează RBC, potrivit Rador.

Vladimir Putin in inspecție militarp (Profimedia)

Potrivit lui Naev, armata rusă nu a reuşit să recruteze mai multe persoane din cauza pierderilor semnificative, a dezertărilor constante și a lipsei numărului dorit de voluntari. „Ştim de mobilizarea a aproximativ 300.000 de cetățeni ruși. Aceștia au fost trimiși să recompleteze unitățile și subunitățile existente, să creeze noi formațiuni și să desfășoare unități și subunități ale trupelor teritoriale” – a explicat oficialul militar ucrainean. Totodată, potrivit acestuia, continuarea măsurilor de mobilizare și pierderile colosale iremediabile înregistrate în rândul invadatorilor provoacă multe probleme în interiorul Rusiei.

„Vorbim despre creșterea nemulțumirilor față de regim în rândul populației, organizarea de mitinguri de protest, scăderea încrederii în conducerea statului. O altă problemă este lipsa totală de motivație în rândul celor mobilizați, atât înainte, cât şi după ce sunt trimişi pe câmpul de luptă” – a adăugat Serhi Naev. Acesta a amintit că, pe 21 septembrie 2022, Kremlinul a anunțat o „mobilizare parțială”, din cauza pierderilor semnificative suferite de armata rusă, a creșterii numărului de militari care nu doresc să participe la ostilități și a lipsei progresului planificat în privinţa recrutării voluntarilor.

Potrivit lui Naev, dictatorul rus, Vladimir Putin, a emis un decret privind „mobilizarea parțială” în Federația Rusă, legalizând efectiv o mobilizare ascunsă aflată deja în desfăşurare și a permis autorităților să recruteze forțat persoane pentru războiul împotriva Ucrainei.

Un obiect neidentificat a pătruns în spaţiul aerian polonez, din direcţia Belarusului

Ministerul apărării de la Varşovia a comunicat sâmbătă că un obiect neidentificat a pătruns în spaţiul aerian polonez, din direcţia Belarusului, transmite Reuters, conform Agerpres.

„Centrul de Operaţiuni Aeriene a observat apariţia în spaţiul aerian polonez a unui obiect care zbura dinspre Belarus”, a anunţat ministerul printr-un mesaj pe Twitter, adăugând că „probabil este un balon de observaţie”, iar „contactul s-a pierdut în apropiere de Rypin” (oraş mic din nordul Poloniei – n. red.).

Un purtător de cuvânt al Forţei de Apărare Teritorială a declarat că este în curs o căutare a obiectului.

Reuters nu a reuşit să obţină imediat comentarii din partea autorităţilor ruse şi belaruse.

Agenţia reaminteşte că Polonia este foarte atentă la încălcarea spaţiului său aerian, în contextul războiului din Ucraina vecină, după incidentele din noiembrie şi decembrie anul trecut, când pe teritoriul polonez au ajuns rachete. Doi polonezi au murit în noiembrie loviţi de o rachetă pusă de Varşovia pe seama unei lansări greşite a apărării antiaeriene ucrainene, iar în aprilie un obiect militar a fost descoperit în nordul ţării. Securitatea naţională este un subiect important înaintea alegerilor din acest an.

Percheziții la staff-ul Șor. Ce a depistat CNA

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP, CNA și Procuratura Anticorupție, cu suportul mascaților BPDS “Fulger” a IGP, au continuat astăzi,  acțiunile în cadrul cauzei penale, pornite pe fapte de corupere a alegătorilor de către reprezentanții unei formațiuni politice în vederea determinării acestora de a vota un concurent electoral la alegerile din UTA Găgăuzia. 

Operațiune CNA-SIS-PA, într-un dosar de finanțare ilegală a unui partid din  Republica Moldova | TRIBUNA.MD

În baza materialelor prezentate de către angajaţii INI, au fost autorizate 11 percheziţii la domiciliile și automobilele a opt persoane, care s-au desfășurat astăzi în mun. Chișinău, la Vulcănești, Cimișlia și Comrat. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, au fost depistate şi ridicate documente şi bunuri care prezintă interes pentru cauza penală: telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, liste cu date de contact ale unor persoane, stick-uri de memorie, sume de bani. Toate persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

Amintim că, potrivit materialelor acumulate, s-a constatat că, în perioada martie – prezent, concurentul electoral vizat în prezenta cauză, precum și grupul său de inițiativă, ar fi acceptat cu bună ştiinţă mijloace financiare din partea unui grup criminal organizat, care ar fi fost și sunt utilizate pentru remunerarea ilicită a activiștilor implicați în campania electorală de alegere a bașkanului UTA Găgăuzia, precum și pentru determinarea alegătorilor să voteze pentru candidatul formațiunii. Din probatoriul administrat, s-a stabilit că pentru determinarea unui număr de 30 de alegători de a vota candidatura partidului ȘOR, fiecare activist era remunerat cu 15 000 lei.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Persoana acuzată de săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăţia sa nu-i va fi dovedită printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Reprezentanta Suediei la Eurovision, acuzată de plagiat. Piesa seamănă cu un hit din Ucraina

În prima semifinală Eurovision 2023, care a avut loc în data de 9 mai, la Liverpool, reprezentanta Suediei s-a calificat în finala competiției. Loreen este considerată favorita ediției de anul acesta.

Potrivit eurovisionworld.com, reprezentanta Suediei, Loreen, are cele mai mari șanse să obțină trofeul Eurovision în acest an, transmite protv.ro.

 Cântăreața în vârstă de 39 de ani a câștigat acest concurs internațional în 2012 cu piesa „Euphoria”. 

În 2023, pe scena de la Eurovision, ea va cânta melodia Tattoo. Piesa a fost îndrăgită de internauți din toate colțurile lumii. Cu toate acestea, unii spun că aceasta seamănă foarte tare cu piesele altor artiști. Drept dovadă, pe youtube au apărut mai multe filmulețe în care artista este bănuită de plagiat. 

Oamenii spun că piesa „Tattoo” seamănă cu un cântec din repertoriul artistei ucrainene Mika Newton – „V plenu” (В плену). Mika a participat în 2011 la Eurovision, iar în 2022, la Premiile Grammy,  a cântat alături de John Legend piesa „Free”, aducând un tribut Ucrainei. 

Alții sunt de părere că „Tattoo” este inspirată de la Amaranth – „Skyline” sau de la Adele – „Easy on me”

Cine este Loreen, reprezentanta Suediei la Eurovision 2023

Loreen s-a născut în Stockholm pe 16 octombrie 1983, dar a copilărit într-un oraș mai mic din Suedia, Västerås. Ambii ei părinți sunt din Maroc, iar Loreen este de origine berbero-marocană. A devenit cunoscută publicului suedez după ce a participat, sub numele Lorén Talhaoui, la ediția din 2004 a concursului Idol. 

Medvedev, după decizia Curții Penale Internaționale în privința lui Putin
Articolul anterior
Un bărbat a căzut pe scări și a murit chiar înainte de a afla că a câștigat o sumă fabuloasă la loto
Articolul următor