Înotătoarea Tatiana Salcuțan s-a calificat în semifinale la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Înotătoarea Tatiana Salcuțan s-a calificat în semifinale la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Asta după ce a înregistrat timpul 2:09.98 la proba 200 metri spate, ceea ce reprezintă un nou record al Republicii Moldova, potrivit Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova. Totodată, este prima semifinală pentru un înotător moldovean la Jocurile Olimpice după o pauză de 25 de ani.

„Mă bucur că am obținut cel mai bun timp al meu la proba mea preferată de 200 metri spate. Voi face tot posibilul să mă calific în finală”, a declarat Tatiana Salcuțan.
Semifinala va avea loc vineri, 30 iulie, de la ora 05:35.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a avut loc la 23 iulie. Din cei 20 de sportivi calificaţi, primii care au intrat în concurs au fost arcașii Alexandra Mârca și Dan Olaru.

Arcașii Dan Olaru și Alexandra Mîrca sunt cei care au purtat drapelul Republicii Moldova la deschiderea Jocurilor Olimpice.

Delegația Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de vară este compusă din 47 membri: 20 de sportivi, 17 antrenori și conducători de echipe, 3 persoane oficiale, 3 medici și masori și 4 reprezentanți ai presei care vor reflecta toate evenimentele de la Tokyo.

La festivitatea de deschidere în arena olimpică, în afara celor aproximativ 10.000 de sportivi, au asistat aproape 950 de persoane. În absenţa spectatorilor, asistenţa este formată din oficiali, jurnalişti, artişti şi sportivi. Doar 15 lideri mondiali vor asista la deschiderea jocurilor.

Sportivii din Republica Moldova vor participa la opt probe sportive.

Jocurile Olimpice trebuiau să aibă loc în 2020, dar au fost amânate din cauza pandemiei COVID-19. Jocurile au început oficial pe 23 iulie, iar ceremonia de închidere va avea loc pe 8 august.

Avertizări de instabilitate atmosferică şi caniculă
Articolul anterior
Un virus misterios face ravagii pe litoralul românesc. Sute de turiști infectați, toți cu aceleași simptome
Articolul următor