Top cele mai puternice paşapoarte din lume. Pe ce loc se află Moldova

Potrivit rezultatelor evaluării actualizate a paşapoartelor mondiale Henley Passport Index, care este în mod tradiţional realizată de compania elveţiană Henley Passport, Moldova ocupă locul 49 în clasament.

Cetățenii moldoveni pot intra liber (fără vize) în 120 de țări și teritorii. Lideri ai clasamentului sunt Japonia și Singapore, ai căror cetățeni pot vizita fără viză sau cu obținerea acesteia la sosire cel mai mare număr de țări din lume – 193. Coreea de Sud se află pe locul doi, cu 192 de țări, pe locul trei se află Germania și Spania – 191 de țări. Locul patru în clasament a fost împărțit de Finlanda, Italia și Liechtenstein, ai căror cetățeni pot intra în 190 de țări. Pe locul cinci se află Austria, Danemarca, Țările de Jos și Suedia, cu 189 de țări.

România se află pe locul 17 (176 de țări), iar Ucraina pe locul 34 (144 de țări). Rusia se află pe locul 51, cu pașaportul acesteia se poate intra liber în 118 țări.

Parlamentul a votat în prima lectură înlocuirea operatorului de gaze Moldovatransgaz
Articolul anterior
Procuratura din Tadjikistan oferă DETALII despre răpirea şi asasinarea bancherului la care a participat şi atacatorul de la Aeroport
Articolul următor