Timp de patru ani prezentatoarea TV a avut acces interzis pe teritoriul Federației Ruse. Totuși, zilele acestea, Natalia s-a reîntors la Moscova alături de soțul ei, redactorul-șef
“ The New Times”, Ilya Barabanov, potrivit www.ridus.ru.
“Doamne, am făcut-o și pe asta. Am trecut hotarul și mergem la redacție.”, a scris Barabanov pe Twitter.
El a adăugat că Morari nu planifică nicio conferință de presă.
„Noi pur și simplu ne bucurăm pentru ceea ce s-a întâmplat deoarece Natalia nu a avut acces pe teritoriul Rusiei timp de patru ani”.
Jurnalista a avut un conflict cu autoritățile din Rusia după ce a publicat un articol despre o schemă de „spălare” de bani utilizată de deputați prin intermediul băncilor „Discount” și „Raiffeisen”. Ca urmare, după ce s-a întors dintr-o călătorie de afaceri, gardienii au refuzat să-i permită intararea pe teritoriul Rusiei.
Numele și imaginea îndrăgitului interpret Gabriel Nebunu, folosit într-o schemă frauduloasă
Artistul Gabriel Nebunu a fost chemat la poliție în urma unei plângeri depuse de o femeie. Aceasta susține că a fost victima unei scheme frauduloase în care numele și imaginea interpretului au fost folosite fără consimțământul său, pentru a o scurge sume mari de bani, scrie SHOK.md.
Gabriel Nebunu a fost chemat la poliție în calitate de martor, pentru a oferi informații despre utilizarea neautorizată a imaginii sale. Artistul a declarat că este șocat de acest incident și că va colabora pe deplin cu autoritățile pentru a ajuta la rezolvarea cazului. Acesta a subliniat că nu a fost implicat în niciun fel în acțiunile frauduloase și că își va proteja imaginea în fața celor care încearcă să-i pună în pericol reputația.
„Hai măi oameni buni că e deja prea de tot, eu v-am rugat doar să nu transferați bani pe nici un cont fals pe numele meu. M-au sunat acum de la poliție să mă apropii că cineva a scris o plângere pe numele meu că a făcut un transfer pe numele meu de 2 mii și ceva de euro. Scuzați-mă, dar mie îmi vine a râde cât de naivă poți să fii, femeie matură sa dus și a scris plângere la poliție, scrie femeie dragă, dar dacă nu sunt eu ce să fac, să-mi scot inima și sufletul sau ce să mai fac. Sau făcut o mulțime de pagini și saituri cu escroci cu numele meu și cer bani și iată voi faceți transferuri de 2000 de euro. Voi ce sunteți leșinați, sunteți atacați, afectați de la frig, de la ger, de la căldura de vara trecută?”, a spus Gabriel Nebunu, pe instagram.
Proprietarul localului „La Sarkis”, împușcat mortal în cap
Proprietarul localului La Sarkis din centrul capitalei, a fost găsit zăcând intr-o baltă de sânge. Tragedia a avut loc în această seară, în jurul orei 18:10, în locuința sa din capitalǎ, susțin sursele PulsMedia.MD.
Astfel, potrivit surselor, omul de afaceri în vârstă de 42 de ani a fost găsit de către soția sa, care a alertat poliția. Conform surselor, acesta s-ar fi sinucis.
Deocamdată poliția nu a confirmat acest caz, nici nu se cunoaște dacă ar fi vorba de suicid sau omor.
După ce a părăsit țara Mariana Tauber, ședințele de judecată au loc fără ea
Marina Tauber, deputată afiliată fugarului Ilan Șor, a părăsit Republica Moldova pe 7 ianuarie, prin Aeroportul Chișinău, cu o ruta aeriană spre Istanbul. De atunci, au avut loc ședințe de judecată în lipsa inculpatei pentru a nu tergiversa examinarea cauzei, scrie stiri.md
Precizările au fost făcute de Procuratura Anticorupție, drept reacție la declarațiile deputatului PAS Andrian Cheptonar. Acesta a acuzat că Tauber a avut posibilitatea să iasă din țară și să fie examinată cauza penală în lipsa ei, dând vina pe procurorii anticorupție, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.
Potrivit PA, la 26 decembrie 2024, Procuratura Anticorupție a solicitat prelungirea măsurii preventive sub forma de obligarea de a nu părăsi țara, care a fost respins de instanța de judecată.
„În ciuda avertismentelor repetate ale Procuraturii Anticorupție către Parlament de a schimba legea pentru a permite procurorilor să conteste astfel de decizii ale instanțelor de judecată, până în ziua de azi, legea încă nu permite procurorilor să conteste decizii vădit nerezonabile care pun în pericol posibilitatea statului de a trage la răspundere penală persoanele inculpate de infracțiuni de corupție la nivel înalt”, se arată în comunicatul PA.
Potrivit PA, ca rezultat al deciziilor instanțelor de judecată, din martie 2023 – decembrie 2024, Marina Tauber a ieșit din țară de 12 ori, mereu revenind și prezentându-se la ședințele de judecată. La 27 decembrie 2024, instanța de judecată a respins demersul procurorilor anticorupție și a revocat măsura preventivă, permițându-i Marinei Tauber să părăsească teritoriul Republicii Moldova fără restricții.
„Ținând cont de prezența domiciuliului stabil, de comportament exemplar al inculpatei, instanța de judecată consideră că un comportament corespunzător al acuzatului, fără lezarea intereselor prioritare ale societății de luptă cu criminalitatea, ar putea fi atins fără prelungirea în continuare a măsurii preventive obligarea de a nu părăsi țara, ținând cont că riscurile ce au stat la baza aplicării acestei măsuri au decăzut”, a argumentat instanța.
Precizăm că Marina Tauber este cercetată penal pentru acceptarea cu bună știință a finanțării ilegale a fostului Partid Șor. Potrivit procurorilor, Tauber a recepționat de la grupul criminal organizat condus de fostul deputat Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, mijloace bănești în sumă de aproape zece milioane de lei, dintre care peste 740 de mii de lei i-ar fi introdus fals în formularele de donații.
De asemenea, Tauber este învinuită că, fiind vicepreședinte al Partidului Șor, a acceptat cu bună știință finanțarea formațiunii cu peste 195 de milioane de lei din partea grupului criminal Șor. Tauber pledează nevinovat.